ALMA School of Italian Culinary Arts

Alma Srl Scuola Internazionale Di Cucina Italiana, Piazza Giuseppe Garibaldi, Colorno, Province of Parma, Italy

Link Campus University

Link Campus University, Via del Casale di San Pio V, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Accademia Italiana

Accademia Italiana Roma, Piazza della Radio, 46, 00146 Rome, RM, Italy

Accademia Italiana

Piazza de' Pitti, 15, 50125 Firenze, FI, Italy

Luiss University

LUISS Guido Carli, Viale Romania, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Milano Design School, Via Cerva, Milan, Metropolitan City of Milan, Italy

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova accademia belle arti, Via Carlo Darwin, 20, 20143 Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Florence Institute of Design International

Florence Institute Of Design International, Borgo Ognissanti, 9, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Accademia Costume & Moda Roma

Via della Rondinella, 2, 00186 Roma, Metropolitan City of Rome, Italy

Studije mode i dizajna u Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Milano Design School, Via Cerva, Milan, Metropolitan City of Milan, Italy

Instituto Marangoni – vodeća evropska škola za modu i dizajn. Svake godine Institut Marangoni svojim studentima organizuje preko 500 radnih praksi i poslova u vrhunskim modnim kućama, uključujući: Giorgio Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Prada, Gianfranco Ferre, Gucci, Architetto, Valentino, Max Mara, Yves Saint Laurent, Donna Karan NY, Jil Sander, Kookai i desetine drugih.

Fakultet

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni je jedna od vodećih evropskih škola za modu i dizajn, koja mladim, kreativnim ljudima omogućava da razvijaju nove veštine uz rad sa najvećim imenima iz sveta mode i dizajna. Franco Moschino, Domenico Dolce, Stefano Guerriero, Maurizio Pecoraro, Alessandro Palombo, Rocco Iannone (Giorgio Armani) i mnogi drugi bili su studenti Instituta Marangoni i pripadaju dugoj listi svetski priznatih kreatora i dizajnera. Insitutut je osnovan 1935. godine u Milanu i sa više od 80 godina iskustva uživa status profesionalne umetničke škole koja igra važnu ulogu u razvitku modne industrije i dizajna.

Tim predavača čine akademski profesori, dizajneri, modni kreatori, brend menadžeri, marketing stručnjaci i modni urednici – eksperti u svojiim oblastima, sa dugogodišnjim iskustvom, koji najbolje znaju kako zaista izgleda i funkcioniše kreativna industrija.

Svake godine Marangoni svojim studentima organizuje preko 500 radnih praksi i poslova u vrhunskim modnim kućama, uključujući: Giorgio Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Prada, Gianfranco Ferre, Gucci, Architetto, Valentino, Max Mara, Yves Saint Laurent, Donna Karan NY, Jil Sander, Kookai i desetine drugih. Kompanije nude praktično iskustvo i trening, a kroz njih biraju i svoje buduće saradnike među studentima. Istituto Marangoni nudi širok dijapazon programa iz oblasti mode, kao i iz oblasti dizajna.

Destinacije

Destinacije

Danas Marangoni ima svoje kampuse u glavnim gradovima svetske mode i dizajna – Milano, Firenca, London, Pariz,  Dubai, Bombaj, Majami, Šangaj i Šenzen.

Osnovne studije i pripremna godina

OSNOVNE STUDIJE

Namenjene su onima koji žele da steknu osnovno fakultetsko obrazovanje iz oblasti mode, umetnosti i dizajna. Studije traju tri godine i odvijaju se na engleskom ili italijanskom jezku. Institut ima tri škole sa različitim smerovmai osnovnih studija:

  • The Fashion School (BA Fashion Design, BA Fashion Design & Marketing, BA Fashion Design & Accessories, BA Fashion Design and Menswear, BA Fashion Design and Womenswear, BA Fashion Styling & Creative Direction, BA Fashion Styling & Visual Merchandising, BA Fasion Business, Digital Communication & Media, BA Fashion Business, BA Fashion Business & Bying)
  • The Design School (BA Interior Design, BA Product Design, BA Virtual Design)
  • The School of Art (UG Multimedia Arts, UG Art Curating).

 

PRIPREMNA GODINA

Pripremna godina (Foundation in Fashion) za osnovne studije mode je kurs koji će utvrditi prethodno stečena iskustva i veštine. Kurs se bazira i na usavršavanju engleskog jezika u smislu terminologije potrebne za studiranje. Nakon uspešno završene pripremne godine studenti će imati zadovoljavajući nivo znanja kako bi započeli osnovne studije. Pripremna godina se održava u Milanu, Londonu, Parizu i Dubajiu i počinje u januaru i septembru.

Master studije

Specijalizovani master program namenjen je studentima koji poseduju prethodno obrazovanje, veštine i iskustvo, ne obavezno iz oblasti mode i dizajna. Od osam do 15 meseci precizno definisanog programa pruža, pored sticanja znanja, mogućnost razvoja karijere u prestonicama mode, stila i luksuza. Programi u ponudi na master studijama su: Fashion Design Womenswear, Fashion Design Menswear, Fashion Design Collection & Marketing, Fashion Styling, Photography & Film, Fashion Promotion, Communication & Media, Fashion & Luxury Brand Management, Contemporary Fashion Buying, Fashion Product Management, Fashion Start-Up, Luxury Accessories Design & Management, Art Management, Curatorial Management, Contemporary Interior Design/Interior Design, Surface & Textile Design, Contemporary Furniture Design/Product Design, Fine Jewellery Design, Design Management, Car Design.

Jednogodišnje studije

Intenzivni program u trajanju od godinu dana namenjen je osobama koje imaju ograničeno vreme i nemaju posebno pripremno znanje. Program je osmišljen sa ciljem da se unaprede postojeće i steknu nove veštine i znanja. Nakon ovih studija, moguće je nastaviti osnovne (trogodišnje) studije. Program se odvija u Milanu, Pariz i Firenci. Jednogodišnje studije se mogu pohađati iz sledećih oblasti: Fashion Design, Fashion Styling & Photography, Fashion Promotion & Communication, Fashion Business & Marketing, Accessories Design, Shoe Design, Interior Design, Accessories Design, Global Fashion

 

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o jezičkom nivou, jer se nastava odvija na engleskom jeziku (IELTS 5.5- 6.0 za osnovne i 6.5 za master studije). Prilaže se i diploma/svedočanstva srednje škole za osnovne studije ili diploma osnovnih studija za master programe. Za letnje kurseve nije potrebno predznanje, niti portfolio sa radovima, već je dovoljna kreativnost i želja za sticanjem znanja iz oblasti mode i dizajna. Za osnovne studije dodatno se prilaže motivaciono pismo i portfolio. Za master studije se uz motivaciono pismo prilaže i CV, kao i 2-3 akademske i radne preporuke i portfolio koji može da prikaže potencijale, kreativnost i mogućnost koje student poseduje. Za osnovne i master studije prolaži se i Skype intervju.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2023/2024 za internacionalne studente

Osnovne studije: 17.600 € – 24.400 € po godini

Master studije: 28.00 € – 31.500 € po godini

Pripremna godina: 13.500 €

Jednogodišnje studije: 22.360 € – 24.230 €

*Precizne cene zavise od odabranog programa I zemlje. Sve cene dostupne su na upit

Dodatni troškovi: obavezna studentska registracija (4000 – 5500 €), viziranje pasoša, knjige i nastavni material, osiguranje, avio karte, transferi, smeštaj i troškovi života, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Svake godine Marangoni dodeljuje stipendije za talentovane student. Broj i iznos stipendija menja se svake školske godine. U trenutku apliciranja proveriti koje stipendije će biti dostupne za tu školsku godinu.

MOGUĆNOST RADA

Sa većinom studentskih viza moguće je raditi do 20 sati nedeljno. Za neke zemlje potreno je posebno aplicirati za internacionalnu radnu dozvolu. Informacije o mogućnosti rada za određenu zemlju dostupne su na upit.

NAPOMENE

  • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
  • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
  • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
  • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
  • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
  • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se

Smeštaj

Istituto Marangoni nema organizovan smeštaj za svoje studente u rezidencijama pri kampusima, već ima saradnju sa lokalnim agencijama i na taj način pomaže studentima u pronalaženju adekvatne opcije. Za život i školovanje u inostranstvu potrebno je okvirno odvojiti oko 1000 € mesečno za smeštaj i hranu, s tim što mesečni troškovi zavise pre svega od stila života i navika, pa može biti i znatno više od pomenute sume.

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Milano Design School, Via Cerva, Milan, Metropolitan City of Milan, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".