Link Campus University

Link Campus University, Via del Casale di San Pio V, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Accademia Italiana

Accademia Italiana Roma, Piazza della Radio, 46, 00146 Rome, RM, Italy

Accademia Italiana

Piazza de' Pitti, 15, 50125 Firenze, FI, Italy

Luiss University

LUISS Guido Carli, Viale Romania, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Milano Design School, Via Cerva, Milan, Metropolitan City of Milan, Italy

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova accademia belle arti, Via Carlo Darwin, 20, 20143 Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Florence Institute of Design International

Florence Institute Of Design International, Borgo Ognissanti, 9, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Accademia Costume & Moda Roma

Via della Rondinella, 2, 00186 Roma, Metropolitan City of Rome, Italy

NABA - Studije umetnosti, mode i dizajna u Milanu

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova accademia belle arti, Via Carlo Darwin, 20, 20143 Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

NABA Nuova Accademia di Belle Arti je renomirana umetnička, modna i dizajnerska akademija u Milanu, sa savremenim programima iz kreativnih tehnologija.

Fakultet

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

NABA Nuova Accademia di Belle Arti je renomirana umetnička, modna i dizajnerska akademija smeštena u svetskom modnom i umetničkom epicentru Milanu i glavnom gradu italijanske kulture i bioskopa – u Rimu. Reč je o najvećoj privatnoj akademiji u Italiji, sa visokoobrazovnim sistemom u oblasti umetnosti. Osnovana je 1980. godine i već 1981. godine akreditovana je od strane italijanskog Ministarstva obrazovanja.

Danas je NABA ugledna internacionalna akademija koju pohađa 30% studenata iz raličitih delova sveta, dok preostalo čine domaći studenti iz cele Italije. U prilogu izuzetnom uspehu koji je ostvaila tokom prethodnih godina govori i novi kampus u Rimu koji je zvanično počeo sa radom. Polaznici na osnovnim studijama potiču iz srednjih škola različitih profila umetnosti, dok su polaznici master programa uglavnom diplomci sa univerziteta i akademija primenjenih umetnosti završenih u Italiji ili inostranstvu.

Predavače na NABA akademiji čine stručnjaci i umetnici koji dolaze iz različitih profesionalnih okruženja i raznih krajeva sveta, takođe sa studentima učestvuju u mnogim vannastavnim aktivnostima. NABA je domaćin niza seminara i konferencija koji omogućavaju studentima da se upoznaju kako sa italijanskom, tako i sa međunarodnom umetničkom scenom. Karijerni centar akademije studentima daje mogućnost radne prakse i različite poslovne prilike, kao i podršku i pripremu za budući posao. Pored toga organizuju se različiti projekti pri akademiji i u saradnji sa kompanijama, pa studenti imaju mogućnost da svoje znanje primene u praksi.

Studentima su na raspolaganju različiti akademski programi koji imaju u cilju razvoj umetničko-profesionalnih veština i profila. Ovaj pristup rezultat je konstantnog eksperimentisanja, jake potrebe za istraživanjem i razvojem umetničkog i produktivnog konteksta, kao i pažnja na etičkoj dimenziji učenja i usavršavanja. NABA nudi osnovne i mater studije, kao i letnje programe od 2 do 6 nedelja.

NABA modna dizajnerska akademija

Destinacija

Milano

NABA kampus u Milanu smešten je u jednoj od najatraktivnijih oblasti grada –  u zoni Navigli. Novootvoreni NABA kampus u Rimu zauzima prostori od preko 3700 kvadrata i smešten je u Ostiense distriktu. Pored prostora gde se odvija nastava, kampusi poseduju najsavremenije opremljene laboratorije i ateljee – za izradu kompjuterske grafike, video zapisa, 2D i 3D modeliranja, kao i za rad sa najrazličitijim materijalima poput plastike, drveta i metala. Tu je i izložbeni prostor, pa su često domaćini izložbi italijanskih i stranih umetnika. NABA u Milalnu raspolaže multimedijalnom laboratorijom sa poslednjom IT tehnologijom, bibliotekom, jezičkim centrom, prostorijama za odmor i relaksaciju studenata i kafeterijom.

Osnovne studije

Osnovne studije namenje su onima koji su završili srednju školu i žele da steknu osnovno akademsko obrazovanje u različitim oblastima umetnosti. NABA nudi trogodišnje Bachelor of Arts studije u sledećim oblastima: BA in Fashion Design, BA in Painting and Visual Arts, BA in Graphic Design and Art Direction, BA in Design, BA in Set Design, BA in Creative Technologies, BA in Media Design and Multimedia Arts.

Trajanje studija: 3 godine

Master studije

Master studije su specijalizovani progamu u trajanju od 1 ili 2 godine. Ovaj program namenjen je polaznicima koji su već stekli osnovno akademsko obrazovanje, pa imaju želju da nastave da se usavršavaju u određenoj oblasti umetnosti. NABA nudi dvogodišnje Master of Arts studije u sledećim oblastima: MA in Visual Arts and Curatorial Studies, MA in Communication Design, MA in Interior Design, MA in Product and Service Design, MA in Social Design, MA in Fashion and Textile Design, MA in New Technologies for Arts.

Trajanje studija: 1 ili 2 godine.

Letnji programi

Naba Summer School nudi širok izbor letnjih kurseva u trajanju od 2, 4 i 6 nedelja, koji predstavljaju sveobuhvatnu sintezu praktičnog znanja kojim NABA podučava svoje studente. Kursevi omogućavaju studentima ili budućim studentima da upoznaju najznačajnije tržišne trendove, procese kreativne industrije, kao i trendove u umetničkom i društvenom izražavanju, eksperimentišući kroz različite tematske projekte.

Letnji NABA kursevi predstavljaju istraživačko iskustvo i rad na projektima u 5 stručnih tematskih oblasti: Fashion Design, Design, Visual Arts, Graphic Design and Communication,  Media Design and New Technologuies . Kursevi su podeljeni su u tri letnje sesije, mogu se pohađati u Milanu ili Rimu, i to na 3 različita nivoa: početnom, srednjem i naprednom.

Više informacija na sledećoj stranici: Letnji NABA kursevi u Italiji – modni i grafički dizajn

Uslovi upisa

OSNOVNE STUDIJE

Uslovi upisa:

  • diploma srednje ili više škole,
  • položen prijemni ispit škole,
  • aktivno znanje italijanskog jezika – viši nivo (provera znanja vrši se testiranjem ili se dokumentuje se stečenim sertifikatom),
  • IELTS 5.0 ili viši

MASTER STUDIJE

Uslovi upisa:

  • završene osnovne studije Bachelor diploma
  • CV, motivaciono pimo
  • portfolio
  • diplome prethodnih završenih škola i kurseva
  •  aktivno znanje italijanskog jezika (ili engleskog za Interior Design jednogodišnje master studije), viši nivo okvirno B1
  • provera kreativnost

 

Cena

OSNOVNE STUDIJE

Cena za internacionalne polaznike za 2021/2022: 18.200 €  (po godini)

MASTER STUDIJE

Cena za internacionalne polaznike za 2021/2022:

Dvogodišnje master studije (cena po godini): 18.200 €

Jednogodišnje master studije: 19.000 €

Napomena: U cenu programa osnovnih i master studija su uključeni registracija, nastava i troškovi lokalne komunalne takse. Dodatni troškovi – u cenu nisu uključeni smeštaj, avio karta, viza, transferi, troškovi odbrane diplomskog/master rada, bankarski troškovi, osiguranje i ostali nepomenuti troškovi. U slučaju eventualnih grešaka, važeći je samo zvanični katalog škole.

Smeštaj

NABA nema svoje rezidencije, ali nudi asistenciju prilikom pronalaženja smeštaja za svoje studente. U ponudi su studio apartmani za one koji žele punu privatnost, ali i jednokrevetne ili dvokrevetne sobe u zajedničkim apartmanima koje deli više studenata.

Cene smeštaja kreću se od 500 € do 900 € i više mesečno, u zavisnosti od odabranog tipa smeštaja.

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova accademia belle arti, Via Carlo Darwin, 20, 20143 Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".