ALMA School of Italian Culinary Arts

Alma Srl Scuola Internazionale Di Cucina Italiana, Piazza Giuseppe Garibaldi, Colorno, Province of Parma, Italy

Link Campus University

Link Campus University, Via del Casale di San Pio V, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Accademia Italiana

Accademia Italiana Roma, Piazza della Radio, 46, 00146 Rome, RM, Italy

Accademia Italiana

Piazza de' Pitti, 15, 50125 Firenze, FI, Italy

Luiss University

LUISS Guido Carli, Viale Romania, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Milano Design School, Via Cerva, Milan, Metropolitan City of Milan, Italy

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova accademia belle arti, Via Carlo Darwin, 20, 20143 Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Florence Institute of Design International

Florence Institute Of Design International, Borgo Ognissanti, 9, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Accademia Costume & Moda Roma

Via della Rondinella, 2, 00186 Roma, Metropolitan City of Rome, Italy

Fakultet lepih umetnosti, Italija

Accademia Italiana

Piazza de' Pitti, 15, 50125 Firenze, FI, Italy

Accademia Italiana je internacionalni fakultet lepih umetnosti u Italiji, osnovan 1984. godine u Firenci. Pored Firence fakultet ima i svoj centar u Rimu. Programi u više oblasti dizajna, fotografije i novih medija. Osnovne i master studije, profesionalni i letnji kursevi.

Fakultet

Accademia Italiana

Accademia Italiana je internacionalni fakultet lepih umetnosti osnovan 1984. godine u Firenci, čiji osnivač je arhitekta Vincenzo Giubba koji je i danas predsednik ovog fakulteta. Pored Firence fakultet ima i svoj centar u Rimu, a svake godine kreativni studenti iz raznih delova sveta dolaze u školu kako bi pohađali programe u više oblasti dizajna, fotografije i novih medija u cilju razvoja karijere u kreativnoj profesiji. Smatra se jednom od vodećih škola u umetničkoj oblasti i koncept programa je takav da se kreiraju direktno u odnosu na specifične potrebe tržišta rada u sektoru dizajna. Na ovaj način, škola studente edukuje onim znanjima koja će im biti neophodna na nacionalnom i međunarodnom nivou, u cilju profesionalnog razvoja unutar industrije.

U ponudi fakulteta su osnovne i master studije, jednogodišnji i letnji kursevi u oblastima mode, dizajna enterijera, dizajna proizvoda, fotografije, grafičkog dizajna i dizajna nakita. Studijski programi akreditovani su od strane Ministarstva obrazovanja Italije, a programi osnovnih studija akreditovani su i od strane Evropskog odbora za akreditaciju škola visokog obrazovanja, tako da studenti imaju mogućnost da dobiju i dve diplome nakon trogodišnjeg školovanja. Tokom akademske godine studenti učestvuju u različitim takmičenjima u svojoj oblasti koje lansiraju italijanske i međunarodne institucije i kompanije. Ovo je odlična prilika da testiraju svoje talente, steknu pratkične veštine, ostvare kontakte i ostvare priznanje za kreativnost i doprinos.

fakultet lepih umestnosti u italiji

Osnovne studije

Osnovne studije dostupne su u oba kampusa kao dva tipa programa: MIUR program (akreditovan od Ministarstva obrazovanja Italije) i International program (akreditovan od strane Evropskog odbora za akreditaciju škola visokog obrazovanja). Osnovne studije traju tri godine i po završetku studija stiče se ukupno 180 ESPB bodova. Nastava se odvija na engleskom i italijanskom jeziku, a dostupni su sledeći smerovi: Bachelors Degree in Fashion Design, Bachelors Degree in Interior and Product Design, Bachelors Degree in Photography, Bachelors Degree in Graphic Design, Bachelors Degree in Jewelry Design.

Master studije

Master programi su dvogodišnji programi koji se odvijaju na engleskom i italijanskom jeziku i koji su akreditovani od strane italijanskog Ministarstva obrazovanja (MIUR). Dostupni su sledeći programi: Master in Fashion and Textile Design, Master in Fashion Design and Management, Master Program in Industrial Product Design, Master Program in Interior Design, Master Program in Graphic Design, Master program in Photography, Master Program in Contemporary Jewelry Design.

Profesionalni kursevi

Accademia Italiana u ponudi ima jednogodišnje profesionalne kurseve u svojim kampusima u Firenci i Rimu. Ovi programi namenjeni su polaznicima koji žele da usvoje znanja potrebna za svoju kreativnu profesiju za kraći vremenski period. Nastava se odvija na engleskom ili italijanskom jeziku, a dostupni su sledeći smerovi: Fashion Design, Interior Design, Fashion Merchandising, Design of Retail Spaces, Fashion Photography, Styling, Contemporary Jewelry Design, Drawing and Painting, Windows Displays Design, Video and Sound Production, Brand Identity & Graphic Design.

 

Letnji kursevi

Letnji kursevi su kratki program koji traju 4-6 nedelja, a odvijaju se na engleskom ili italijanskom jeziku. Dostupni su letnji programi u sledećim oblastima: Fashion Design, Fashion Illustration, Interior Design, Italian Product Design, Photography, Photographing Florence, Drawing and Painting. Letnji kurs italijanskog jezika može se ukombinovati sa nekim drugim letnjim kursem koji je u ponudi. Po završetku programa dobija se sertifikat o pohađanju Accademia Italiana.

Uslovi upisa

Za osnovne studije potrebna su svedočanstva prethodnih godina školovanja, diploma završene srednje škole i nivo B2 iltalijanskog ili engleskog jezika. Za one koji se odluče za MIUR programe, polaže se i prijemni ispit koji podrazumeva prilaganje kreativnog portofolija i Skype intervju. Za master studije neophodna je diploma osnovnih studija, nivo B2 italijanskog ili engleskog jezika i portfolio.

Cene i stipendija

ŠKOLARINA ZA 2022/2023:

Osnovne studije: 8.930 € po godini
Master studije: 9.280 € po godini
Profesionalni kursevi: 4.630 € – 7.620 € za jednu godinu
Letnji kursevi: 1.000 € – 2.000 € u zavisnosti od trajanja i odabranog programa.

Dodatni troškovi: prijava na program (1.900 € osnovne studije, 1.700 € master studije, 750 € – 1.300 € profesionalni programi, 200 € letnji programi), 140 € boravišna jednogodišnja taksa, 150 € prijemni ispit (za MIUR program, osnovne studije), depozit za smeštaj, viziranje pasoša i boravišna dozvola, knjige i nastavni materijal, zdravstveno osiguranje, avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Accademia Italiana nudi stipendije u iznosu od 3.000 €. Iznos stipendije nije po godini, nego za sve tri godine.

Smeštaj i troškovi života

Accademia Italiana nema svoj smeštaj u ponudi, ali pomaže studentima da pronađu najbolju opciju tako što ih upućuje na stanodavce. Smeštaj se plaća direktno stanodavcu, ali osoblje škole lično obilazi stanove pre nego što ih preporuči svojim studentima. Stanovi se sastoje od više jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, a moguće je bukirati jednokrevetni ili dvokrevetni studio za polaznike koji žele više privatnosti. Cene zavise od odabranog tipa smeštaja, a okvirno mogu biti oko 500-600 € mesečno (za jednokrevetnu sobu, plus troškovi) i oko 400-450 € mesečno (za dvokrevetnu sobu, plus troškovi), dok se cena u jednokrevetnom ili dvokrevetnom studiju kreće 750-900 € mesečno, plus troškovi.

MOGUĆNOST RADA

Nosioci boravišne dozvole (permesso di soggiorno) koja je izdata na osnovu italijanske studentske vize imaju mogućnost da rade do 20 sati nedeljno.

Napomene

  • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
  • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
  • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
  • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
  • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
  • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Accademia Italiana

Piazza de' Pitti, 15, 50125 Firenze, FI, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".