Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Povoljniji univerziteti u Velikoj Britaniji

Ujedinjeno Kraljevstvo se smatra domom nekih od najprestižnijih univerziteta, uključujući Oksford i Kembridž. Međutim, studiranje na ovim univerzitetima ume da bude vrlo skupo.
Srećom, nekolicina univerziteta u Velikoj Britaniji nudi mogućnost studiranja bez mnogo „rasipanja” tj. finansijski su pristupačniji.

Ovaj vodič će vas sprovesti kroz nekoliko najboljih, a u isto vreme i najpristupačnijih univerziteta u Britaniji.

1. University of Bradford jedan je od vodećih, povoljnih, britanskih univerziteta. Prati ga  dugogodišnja reputacija visokokvalitetnih predavanja i istraživanja, a kolektiv je vrlo posvećen vrhunskom obrazovanju po pristupačnijem iznosu školarine. University of Bradford nudi jednu od najnižih školarina u Velikoj Britaniji, koja bi za osnovne studije iznosila nešto više od 9.000 £. Ovaj univerzitet je odlična opcija za studente koji imaju limitirana finansijska sredstva, a želeli bi da studiraju u UK. Bredford ima širok izbor kurseva na raspolaganju i nudi različite finansijske olakšice koje uključuju stipendije, razne vrste finansijske pomoći i studentske kredite, a sam univerzitet oformio je i posvećen tim za finansije koji može odgovoriti na sva pitanja i nedoumice.

2. University of Lincoln oformljen je 1996. godine, a za kratko vreme je postao jedan od najvećih univerziteta u državi. Iznosi školarine na ovom univerzitetu privlačne su studentima jer pružaju mogućnost povoljnijeg studiranja u Britaniji. U zavisnosti od izabranog smera školarina je oko 9.000 £ po godini.
University of Lincoln može se pohvaliti značajnim brojem internacionalnih studenata iz više od 100 zemalja širom sveta. Ta raznovrsnost čini društveni život studenata vrlo dinamičnim sa dosta aktivnosti. Univerzitet nudi mogućnost smeštaja, od univerzitetskog kampusa do iznajmljenih privatnih rezidencija.

3. Coventry University nalazi se u oblasti West Midlands. Poznat je po svojoj dugoj tradiciji izuzetno kvalitetnog obrazovanja. Školarine su pristupačne i znatno su povoljnije od uobičajenih školarina na engleskim univerzitetima, pa je to veliki razlog zašto je postao izbor mnogih internacionalnih studenata. Coventry University nudi stipendije i različite tipove finansijske pomoći kako bi pomogao svojim studentima uključujući nagrade na osnovu stečenih zasluga i pomoć studentima čiji su prihodi niži od prosečnih.

4. University of Sunderland, osnovan 1901, jedan je od najvećih univerziteta u severoistočnoj Engleskoj. Ima 18.000 upisanih studenata i često je izbor učenika stranih država. Cena školarine je niža sa ciljem da studenti, kojima bi školovanje predstavljalo veliki novčani izazov, dobiju kompetentno obrazovanje sa pristupačnijom školarinom. Osnovne studije iznose oko 9.000 £ godišnje, dok prosečna cena programa za visoko obrazovanje iznosi od 15.000 £ do 20.000 £ po godini. Sunderland je, takođe, posvećen stvaranju odličnih uslova i okruženja za učenje jer je to još jedan od načina da studenti budu što uspešniji. Ima veliki broj objekata na rapolaganju poput modernih biblioteka, opremljenih kompjuterskih kabineta i odličnih sala za sport i rekreaciju.

5. University of Bedfordshire je državni univerzitet u mestu Bedfordšir. Glavni kampus se nalazi u Lutonu, a dva manja kampusa u Bedfordu i Ejlsberiju. Omogućava studentima povoljno i visokokvalitetno obrazovanje i na taj način ih ohrabruje da grade željenu karijeru. Školarina većine kurseva na osnovnim studijama iznosi manje od 9.000 £ po godini, a univerzitet dodatno nudi širok dijapazon stipendija i drugih tipova finansijske pomoći. Još jedan pozitivan aspekt je povezanost univerziteta sa lokalnim poslodavcima sa ciljem da obezbedi svojim studentima radna mesta, stažiranje i ostale prilike za karijerni napredak. Pored toga, poseduje i tim za podršku u karijeri koji pomaže studentima da se zaposle nakon diplomiranja.

6. Leeds Beckett University (poznat i kao Leeds Metropolitan University) smešten je u Jokširu, u Engleskoj. Ističe se živopisnim kampusom koji poseduje veliki broj objekata za studente. Školarine za osnovne studije i za visoko obrazovanje su većinom ispod 9.000 £ po godini, što znatno olakšava studentski život. Univerzitet nudi i značajne stipendije i finansijsku pomoć kako bi studenti imali priliku da umanje iznos školarine i životnih troškova. Leeds Beckett veliku pažnju posvećuje obrazovanju i istraživačkom segmentu što nam dokazuju i nagrade poput Guardian University Guide’s ‘Best Student Experience, Times Higher Education Student Experience i Good University Guide’s ‘Best Student Experience.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam