Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Zašto ići na program kulturne razmene

Programi kulturne razmene prilika su da već u toku srednje škole provedete polugodište ili školsku godinu u inostranstvu. Otkrićete da svaki trenutak, svaki razgovor i iskustvo, utiče na način na koji gledate na svet. Videćete razlike, kao i sličnosti među ljudima i njihovim navikama, u uverenjima i sistemima vrednosti. Kada ostavite svoje poznato okruženje iza sebe i upustite se u nepoznato, tek tada može zaista da spoznate kulturu zemlje u koju dolazite, svakodnevni život i običaje, na način na koji nikada ne biste mogli ukoliko ne provedete duže vreme u inostranstvu.

Učenici koji su upisali programe kulturne razmene pohađaju nacionalne srednjoškolske programe na zvaničnom jeziku te zemlje. Kada ste učenik na razmeni, pruža vam se mnogo više od toga da se upoznate sa kulturom i jezikom druge zemlje. Dok živite tipičan svakodnevni život u drugoj kulturi, učite nešto novo iz minuta u minut svakog dana. Godina u inostranstvu je prilika da steknete nova prijateljstva, postanete odgovorniji, poštujete različitosti i postanete tolerantniji prema uverenjima drugih. Ne samo da ćete naučiti mnogo toga novog o drugima, već i o sebi. Steći ćete veću samostalnost samim tim što ćete biti odvojeni od svoje porodice. S druge strane, bićete smešteni kod porodice domaćina i moći da iskusite svakodnevni život područja u koje odlazite iz prve ruke. Najbolji način da se istinski iskusite kulturu u stranoj zemlji jeste da živite među ljudima kao član porodice, a svaki učenik na razmeni ima upravo ovo iskustvo.

Učenici na razmeni razvijaju liderske veštine, stiču samopouzdanje i veće razumevanje kompleksnosti sveta koji ih okružuje. Upravo iz ovog razloga, najbolji univerziteti, kao i  korporacije, prednost pri upisu ili zapošljavanju daju učenicima koji su proveli školsku godinu u inostranstvu. Oni znaju da su učenici koji su bili na programu razmene u inostranstvu uglavnom zreliji od svojih vršnjaka koji se nisu odvajali od roditelja i već upoznati sa time kako funkcioniše sistem obrazovanja u inostranstvu.

Školski sistemi u inostranstvu koncipirani su na takav način da ćete sigurno steći dobro obrazovanje, ali i nove prijatelje. Ukoliko Vam prepreku za jedno ovakvo iskustvo predstavlja nedovoljno poznavanje stranog jezika, možete prevazići ovu barijeru pohađanjem kursa jezika u inostranstvu. Intenzivnim  učenjem jezika u inostranstvu možete mnogo brže “podići” svoje znanje na nivo potreban za pohađanje kulturne razmene u inostranstvu.

Programi kulturne razmene srednjoškolaca pružaju mladim ljudima priliku da se izgrade u napredne internacionalne građane sa velikim razumevanjem drugih kultura, nacija i jezika.

program kulturne razmene

Spremni ste za veliko životno iskustvo koje se pruža samo jednom?

– Želite da pohađate srednju školu u inostranstvu i provedete godinu dana u inostranoj porodici?

– Planirate da usavršite znanje jezika?

– Spremni ste na izazove?

– Tražite nove ideje, ljude i način života?

– Volite da putujete, istražujete nova mesta i kulture?

– Imate između 15 i 18 godina?

– Želite da nakon završenog programa budete bolji i zreliji od vaših vršnjaka?

Onda vam program razmene pruža priliku da ostvarite svoj san!!!

Više o programima kulturne razmene saznajte klikom na: kulturna razmena u Americikulturna razmena u Francuskojkulturna razmena u Italijikulturna razmena u Nemačkoj kulturna razmena u Austriji.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam