Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

address Voj. Bogdana 36

fax 381-063.114.1310

Crna Gora

Podgorica

address Online rad sa klijentima

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Školovanje u inostranstvu

Najbolja investicija koju možete da napravite jeste investicija u obrazovanje. Nikada nije suviše rano za program školovanja u inostranstvu, jer je reč o kontinuiranom procesu koji treba planirati na vreme.

Saveti za osnovce i srednjoškolce

Ukoliko je vaše dete đak osnovne škole, potrebno je na vreme početi sa planiranjem njegove budućnosti, s obzirom na to da imate veliki broj mogućnosti. Vaše dete po završetku osnovne škole može upisati srednju školu u inostranstvu, u zavisnosti od akademskog uspeha i znanja jezika na kojem želi da pohađa školu. Izbor škole je individualna stvar i zavisi od deteta do deteta, te najbolja škola za jedno dete nije nužno najbolja za neko drugo. Zato je izuzetno važno proći kroz proces stručnog savetovanja, kako bi se iz velikog broja mogućih opcija za nastavak obrazovanja izdvojila upravo ona koja odgovara afinitetima deteta i gde će ono moći da dalje akademski napreduje i lako se adaptira na novu sredinu.

Srednju školu u inostranstvu dete će pohađati u internacionalnom okruženju, sa drugom decom iz celog sveta. Biće u prilici da se osamostali, sazri brže od vršnjaka koji ostaju u roditeljskim domovima. Pored toga, važan segment školovanja u inostranstvu biće i prilika da se upozna sa drugačijim kulturama. Prva kultura sa kojom će se susresti biće kultura zemlje u kojoj odluči da nastavi svoje obrazovanje, a zatim i različite kulture vršnjaka sa kojima će svakodnevno pohađati nastavu. Sve to čini jedno neprocenjivo iskustvo koje deca koja se ne školuju u inostranstvu nemaju mogućnost da steknu.

studije u inostranstvu

Pored mogućnosti pohađanja celokupnog srednjoškolskog obrazovanja u inostranstvo, deca mogu ići i na programe kulturne razmene. Programi kulturne razmene u inostranstvu podrazumevaju da vaše dete provede godinu dana u srednjoj školi u inostranstvu. Za vreme programa kulturne razmene dete je smešteno u porodičnom okruženju, kod proverenih porodica koje već imaju iskustva sa primanjem internacionalnih učenika. Za vreme programa kulturne razmene vaše dete će upoznati kulturu zemlje u kojoj boravi iz prve ruke, baš iz tog razloga što će živeti svakodnevnim životom porodice kod koje je smešteno.
Više o srednjim školama u inostranstvu i programima kulturne razmene saznajte klikom na: srednje škole u inostranstvu.

srednje škole u inostranstvu

Saveti za buduće studente

Ukoliko ste završili srednju školu i razmišljate o nastavku školovanja u inostranstvu, preporuka je da prođete kroz proces stručnog savetovanja. Egida International će vam obezbediti sve neophodne informacije o sistemu školovanja u inostranstvu i detaljno vas upoznati sa fakultetima sa kojima sarađujemo. Ukoliko je vaša želja da studirate na nekom od fakulteta koji nije u sklopu naše ponude, postoji i opcija uslužne aplikacije za studije u inostranstvu za fakultet po vašem izboru. S obzirom na to da je celokupna procedura upisa na fakultet u inostranstvu vrlo zahtevan proces, najbolji način je da ga prepustite stručnim osobama koje su već uspešno upisale veliki broj studenata na željene fakultete.

Program studija u inostranstvu biće ono što će vas izdvojiti u odnosu na vaše vršnjake na tržištu rada. Po završetku studija u inostranstvu bićete konkurentniji u odnosu na studente koji nisu imali internacionalno iskustvo. Uz to, upoznaćete nove ljude iz celog sveta, njihove kulture i steći prijatelje i kontakte koji će vam značiti u budućoj karijeri.
Više o fakultetima sa kojima sarađujemo saznajte klikom na: studiranje u inostranstvu.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam