Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

5 mitova o studiranju u Rusiji

Obrazovanje u Rusiji biće skupo

Studiranje u Rusiji moglo bi vam biti jeftinije nego u matičnoj zemlji. Školarine spadaju u najpovoljnije na svetu. Na primer, prestižna škola kao što je HSE univerzitet koja je u top 100 QS rangiranja po predmetima koštaće vas od 3200 do 7800 dolara godišnje. Za internacionalne studente na HSE univerzitetu postoje brojne mogućnosti stipendiranja za potpunu ili delimičnu školarinu. HSE nudi programe dualne diplome u saradnji sa vodećim svetskim univerzitetima. Životni troškovi u Rusiji su takođe prilično niski: 400 dolara mesečno pokriće vaš smeštaj, hranu, prevoz, račun za mobilni telefon i zabavu. Velika prednost ruskih univerziteta je u tome što većina njih nudi međunarodnim studentima besplatan smeštaj ili za simbolične cene.

Teškoće se sa ruskim jezikom

Većina početnika ima problema sa fonetikom i gramatičkim klauzulama što potvrđuje složenost ruskog jezika. Ali postoje pozitivne činjenice o njegovom učenju: savremeni ruski jezik ima mnogo reči pozajmljenih iz engleskog i francuskog jezika koji su poznati širom sveta; ruski zauzima 8. mesto među jezicima po broju govornika; boravak u okruženju koje govori maternji jezik učinit će vaš proces učenja tri puta bržim i pokupićete sve važne i autentične izraze. Univerziteti takođe nude širok spektar kurseva ruskog jezika koji se praktikuju godinama i pripremljeni su za internacionalne studente. Na primer, HSE univerzitet nudi programe ruskog jezika kao stranog i pripremnu godinu za studije. Takođe postoji širok spektar HSE master programa koji su na engleskom jeziku, što znači da imate mnogo mogućnosti za razmatranje.

studiranje u Rusiji, mitovi

Komplikovana upisna procedura

Ruski univerziteti su zapravo prilično internacionalizovani. Svake godine prijemne službe poboljšavaju proces upisa. Studenti se prijavljuju i onlajn  prilažu sva dokumenta koja su neophodna. Zaposleni na Univerzitetu HSE znaju engleski jezik i mogu da pruže sve informacije i podršku koje vam mogu biti potrebni. Pored toga, univerziteti vam pružaju pozivnicu za vizu i brinu o državnim propisima za vaš boravak u Rusiji.

Nepriznavanje diplome

Prema QS rangiranju, ruski univerziteti zapravo pokazuju impresivne podvige sa 95 univerziteta koji su predstavljeni u QS EECA University Rankings 2018, a 24 u QS World University Rankings. To je najbolji dokaz da ruske škole imaju međunarodnu akreditaciju i postižu standarde visokog obrazovanja. Pored toga, univerziteti u Rusiji sklapaju partnerstva sa vodećim svetskim školama i čak zajedno realizuju programe. Jedna od najboljih škola, Univerzitet HSE ima više od 20 programa dualne diplome sa stranim univerzitetima, što su odlične mogućnosti za dobijanje evropskih diploma po ruskim cenama. Evropski dodatak diplomi daje se svim diplomcima HSE univerziteta, kao i sertifikat o stepenu diplome.

Ruralna zemlja sa lošom klimom

Važno je znati da Rusija ima veoma moderne i brzorastuće urbane oblasti, sa dva poznata prelepa mega-grada – Moskva (17 miliona) i Sankt Peterburg (5,3 miliona). Ovi gradovi vam istovremeno pružaju kvalitet života i pristupačne cene. Gradski život je vrlo siguran i udoban zbog svih vrsta usluga u okolini. Oba grada imaju zabavu po vašem izboru, živ noćni život, internacionalnu hranu kao I mogućnosti za student kao što su popusti za pozorišta i izložbe, otvorena predavanja i konferencije. Možete istovremeno da doživite istorijske gradove, život u velikim gradovima i rusku kulturu.

(Izvor: HSE univerzitet)

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam