Institut Monte Rosa - Winter camp

Institut Monte Rosa, Avenue de Chillon, Montreux, Switzerland

Alpadia Language Schools

Alpadia Montreux-Riviera, Rue de la Gare 33, 1820 Montreux, Switzerland

SEG-Swiss Hospitality & Culinary Club

SEG Swiss Education Group, Avenue des Alpes, Montreux, Switzerland

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Alpadia Langauge Schools

Benediktinerkloster 5 6390 Engelberg CH– Switzerland

Institut Monte Rosa - Summer camp

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Les Elfes zimski kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Le Rosey

Instituto Le Rosey, 1180 Rolle, Switzerland

Rosenberg Camps

Höhenweg 60, 9000 St. Gallen, Switzerland

Letnji jezički kamp u Švajcarskoj, Verbije

Les Elfes letnji kamp

Cena: od 4550 CHF

Cenovnik

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Letnji višejezični kamp u Švajcarskoj, kursevi nemačkog, francuskog, engleskog, španskog i kineskog jezika uz bogat program vannastavnih aktivnosti.

Škola

Les Elfes letnji kamp

Uzrast polaznika 6-17 godina

Organizacija Les Elfes od 1987. godine organizuje programe za mlade čija su vrata otvorena veći deo godine, tačnije od decembra do oktobra. Na zimskom, prolećnom i letnjem kampu Les Elfes svake godine uživa oko 5000 mladih koji predstavljaju više od 70 različitih nacija. Kampovi su bazirani na sportu, aktivnostima i druženju na otvorenom sa bogatim edukativnim programom.

Kompleks Les Elfes se sastoji od dve namenski građene planinske kolibe od drveta i kamena u tradicionalnom švajcarskom duhu i daju poseban ugođaj gostima. Obe su smeštene u mirnom okruženju sa zelenilom, a samo na 5 minuta od centra Verbijea.  U kolibama se nalaze profesionalno opremljene kuhinje sa trpezarijom, otvoreni kamin, deo za sedenje, terasa sa roštiljem, biblioteka, igraonica, mini bioskop, muzička soba (diskoteka), konferencijska sala i internet kabinet. Tu su i oprema i tereni za sportove i aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom: fudbalski i košarkaški teren, tereni za odbojku i badminton, golf tereni za vežbanje ubacivanja loptice i udarca, trambolina, zid za penjanje i teren za pétanque (igra sa bacanjem kugli slična boćanju).

letnji kamp u Švajcarskoj

Verbije

Verbije

Verbije (Verbier) je tipično planinsko selo koje se nalazi u francuskom delu Švajcarske, udaljeno 1 sat i 45 minuta od Ženeve. Obzirom na položaj, blizinu i uređenost ski staza, specifičnu klimu i fantastično okruženje netaknute prirode, Verbije čini jednim od najpoznatijih evropskih tutističkih centara koji nudi sadržaje za sport i odmor tokom cele godine. U ovom mondenskom mestu naći ćete izobilje restorana i prodavnica, od lokalnih do poznatih svetskih brendova.

 

Verbije

Aktivnosti

Polaznici kampa su podeljeni u tri uzrasne grupe, da bi se polaznici lakše uklopili i da bi im se orghanoizovao program na njima prihvatljivom nivou: Discovery Camp (6–10 godina), Explorer Camp (11–14 godina) i Pioneer Camp (15–17 godina).

Aktivnosti na kampu u koje su uključeni svi polaznici su mnogobrojne i  dele se u nekoliko grupa. Školski instruktor osigurava da svi kamperi dobro napreduju i steknu samopouzdanje u najsigurnijim uslovima.

LIČNI RAZVOJ Uključuje nastavu odabranog jezika (francuski, engleski, španski, nemački i kineski), ali i kreativne radionice, razvijanje liderskih veština, radionice lepog ponašanja… 

PLANINSKE AKTIVNOSTI -planinski biciklizam po prelepim planinama u okolini Verbijea, kako za početnike tako i za one iskusne, planinarenje,  zid za penjanje na prirodnoj steni koja ima različite nivoe težine, avanturističke aktivnosti (mostovi od užadi, velike ljuljaški i zip linija, postavljenih visoko u krošnjama drveća.. Kamperi su opremljeni penjačkim pojasom i nadgledani sve vreme, jahanje…

AKTIVNOSTI  NA VODI na obližnjem otvorenom bazenu sa toboganima ili na Ženevskom jezeru (plivanje, skijanje na vodi, wakeboard, tubing, banana ride)

AKTIVNOSTI U ZATVORENOM – kuglanje, kazino veče, boulder, escape room, laser tag, tenis i skvoš…

STAR AKTIVNOSTI – svake godine se uključuju i menjaju ove posebne aktivnosti, te će se učenici upoznati sa nečim od sledećeg – surfovanje, paraglajding, robotika, skakanje sa padobranom u zatvorenom (indoor skydiving)…

IZLETI – tokom kojih će polaznici upoznati specifičnosti života, kulture, ishrane u Švajcarskoj. Jednom nedeljno se odlazi na celodnevni izlet, a neke od poseta su dvorac Chillon, fabrika čokolade i fabrika sira u Friburgu, Olimpijski muzej u Lozani, Muzej Čarlija Čaplina u Viviju sedište Ujedinjenih nacija u Ženevi…

Nastava

NASTAVA se održava u saradnji sa školom jezika iz Verbijea, koja obezbeđuje specijalizovane profesore za sve jezike i nivoe znanja. Jezici koji se mogu učiti su: francuski, engleski, španski, nemački i kineski. Nastava se sprovodi u grupama od 7 učenika koji su na istom nivou znanja. Program za učenike koji žele časove, uključuje 8 časova nastave nedeljno, raspoređene tokom 4 dana (1 čas traje 50 minuta). Reč je o veoma interaktivnom konverzacijskom kursu, kreiranom da podstakne učenike da slobodno razgovaraju na odabranom jeziku. Za učenike koji žele intenzivniju nastavu, na raspolaganju je opcija sa 15 časova jezika nedeljno (5 dana po 3 časa) uz doplatu.

Dodatni programi

Svaki kamper bira jedan od 4 obaveznih dodatnih programa koji se doplaćuju:

  • Arts/ Cooking/ Theatre (6+ godina) – polaznici kursa umetnosti uče tehnike vajanja, slikanja na platnu i crtanja, na otvorenom i u studiju. Mlade zainteresovane za gastronomske veštine će profesionalni kuvari učiti kako da pripreme i prezentuju hranu, kao i da sastave svoj jelovnik. Polaznici pozorišnog usavršavanja uče kako se režira i piše scenario, izražavaju osećanja i kako se primenjuje umetnost u marketingu.
  • Etiquette & Table manners (6+ godina) – polaznici uče pravilne manire za stolom, manire kod kuće i van kuće, iskrenost, integritet, uključujući igranje uloga kroz različite scenarije, vežbe i multimedijalne materijale kako bi učenici stekli samopoštovanje i samopouzdanje u ophođenju. Mladi uče vrednost pravilnog ponašanja, kako se razgovora sa odraslima, kontakt očima i pravilno držanje tela. Ovaj kurs se preporučuje svima koji planiraju da se školuju u inostranstvu.
  • Leadership training program (12+ godina) -Na programu se bavi raznim pitanjima kao što su izgradnja tima, veštine komunikacije i upravljanje stresom, a polaznici će naučiti da postave ciljeve, procene i odrede prioritete. Ove veštine možete uključiti u svoj svakodnevni život, studije, sport i prijateljstva.
  • First Aid and Mountain Fitness course (14+ godina) – glavni aspekti prve pomoći i ključne informacije potrebne za prepoznavanje i samopouzdanje u lečenju povrede. Od reanimacije do gušenja, povreda kičme ili rana, sprovodiće se čitav niz scenarija. Po završetku, svi polaznici kursa prve pomoći dobiće sertifikat od World Class Training-a, priznatog člana Asocijacije prve pomoći. Mountain Fitness deo programa je namenjen deci koja žele da se oprobaju u intenzivnim kardio / TRX / spining treninzima uz odgovarajuću muziku. Takođe je uključeno i planinarenje na visokoj nadmorskoj visini sa jogom, parkurom i vežbama postizanja telesne snage, korekcije telesne težine i aktivnim protezanjem. Polaznici će praviti i sopstvene zdrave grickalice i ručak, sa fokusom na edukaciju o ishrani, a neke recepte će poneti i kući.

Večernji program

Organizuje se za mlađe polaznike od 20.00h do 21.00h, za stariju decu do 21.45h, a vreme za odlazak na spavanje je 22.00h. Večernje aktivnosti uključuju: timske igre, disko program, roštilj, izlazak na večeru u švajcarske restorane, filmske večeri, logorske vatre, večernju šetnju uz svetlo baklji…

Smeštaj i ishrana

Dečaci i devojčice su smešteni u odvojene kolibe u kojima je uvek prisutno i osoblje kampa. Deca su smeštena u velike sobe sa dva do četiri kreveta i sopstvenim kupatilom. Ishrana na kampu podrazumeva bogat doručak po principu švedskog stola i raznovrstan izbor hrane za ručak i večeru. Sva hrana se priprema od svežih namirnica i podrazumeva  ponudu internacionalnih jela, koja je dobro balansirana specifičnim potrebama učenika za aktivnosti koje su pred njima tokom dana. Za izlete van odmarališta deca dobijaju lanč paket.

Video

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".