Swiss Education Group letnji programi

SEG Swiss Education Group, Avenue des Alpes, Montreux, Switzerland

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Alpadia Langauge Schools

Benediktinerkloster 5 6390 Engelberg CH– Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Les Elfes zimski kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Le Rosey

Rosenberg Camps

Höhenweg 60, 9000 St. Gallen, Switzerland

Letnji jezički kamp u Švajcarskoj, Verbije

Les Elfes letnji kamp

Cena: od 4550 CHF

Cenovnik

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Letnji kamp u Švajcarskoj, kursevi nemačkog, francuskog, engleskog i španskog jezika uz bogat program vannastavnih aktivnosti.

Škola

Les Elfes letnji kamp

Uzrast polaznika 6-17 godina

Kamp Les Elfes  Organizacija Les Elfes od 1987. godine organizuje programe za mlade čija su vrata otvorena veći deo godine, tačnije od decembra do oktobra. Na zimskom, prolećnom i letnjem kampu Les Elfes svake godine uživa oko 5000 mladih koji predstavljaju više od 70 različitih nacija. Kampovi su bazirani na sportu, aktivnostima i druženju na otvorenom sa bogatim edukativnim programom. Kompleks Les Elfes se sastoji od dve namenski građene planinske kolibe od drveta i kamena, koje prate tradicionalni švajcarski duh i šarm i tako daju poseban ugođaj gostima. Obe su smeštene u mirnom okruženju sa zelenilom, a samo na 5 minuta od centra Verbijea.

Dečaci i devojčice su u odvojenim kolibama, a svaka je kompletno opremljena sledećim sadržajima:

  • Osoblje kampa je 24h prisutno;
  • Velike sobe sa sopstvenim kupatilom i 2-4 kreveta;
  • Dve velike, osunčane trpezarije;
  • Otvoreni kamin, deo za sedenje, terasa sa roštiljem;
  • Biblioteka, igraonica, mini bioskop, muzička soba (diskoteka);
  • Konferencijska sala i internet kabinet;
  • Profesionalno opremljene kuhinje u obe zgrade;
  • Oprema i tereni za sportove i aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom: fudbalski i košarkaški teren, tereni za odbojku i badminton, golf tereni za vežbanje ubacivanja loptice i udarca, trambolina, zid za penjanje i teren za pétanque (igra sa bacanjem kugli slična boćanju).

Ishrana na kampu podrazumeva bogat doručak po principu švedskog stola i raznovrstan izbor hrane za ručak i večeru. Sva hrana se priprema od svežih namirnica i podrazumeva široku ponudu internacionalnih jela, koja je dobro balansirana specifičnim potrebama učenika za aktivnosti koje su pred njima tokom dana. Ishrana je moguća za različite vrste dijetetskih potreba. Imajući u vidu to da je raspored aktivnosti tokom dana veoma sadržajan, najčešće su učenici van kampa u vreme ručka. Za vreme kampa, učenici imaju ručak u dva privatna restorana škole koji su na planini, na stazama, gde im se poslužuje topao ručak (kuvanje), ali se koristi  i roštilji na planinskim vrhovima, a za izlete van odmarališta deca dobijaju lanč paket.

letnji kamp u Švajcarskoj

Verbije

Verbije

Verbije (Verbier) je tipično planinsko selo koje se nalazi u francuskom delu Švajcarske, udaljeno 1 sat i 45 minuta od Ženeve. S obzirom na svoj položaj, blizinu i uređenost ski staza, kao i klimatske faktore i fantastične panorame koji se pružaju, Verbije čini jednim od najpoznatijih evropskih tutističkih centara koji nudi sadržaje za sport i odmor tokom cele godine. Ski teren Verbijea je čuvena oblast „Četiri doline“ (4 Vallées) koji je najveći skijaški centar povezan žičarama u Švajcarskoj, sa skoro 100 žičara koje povezuju preko 400 km staza i skijaškim delom za početnike koji je u samom selu i pruža optimalnu bezbednost. Spektakularan pogled sa vrha skijaških staza Mont Fort koji je na 3330 m nadmorske visine pruža se sve do Matehorna i Mon Blana. Pored idealnih terena za zimske sportove, Verbije kao mondensko mesto nudi i izobilje prodavnica i restorana, od lokalnih do poznatih svetskih brendova.

Verbije

Nastava

Nastava se održava u saradnji sa školom jezika iz Verbijea, koja obezbeđuje specijalizovane profesore za sve jezike i nivoe znanja. Jezici koji se mogu učiti su: francuski, engleski, španski i nemački. Nastava se sprovodi u grupama od 7 učenika koji su na istom nivou znanja. Program za učenike koji žele časove, uključuje 8 sati nastave nedeljno, raspoređene tokom 4 dana (2h dnevno). Reč je o veoma interaktivnom konverzacijskom kursu, kreiranom da podstakne učenike da slobodno razgovaraju na odabranom jeziku. Za učenike koji žele intenzivniju nastavu, na raspolaganju je opcija sa 15 sati jezika nedeljno (5 dana po 3 sata). Nastava se organizuje prepodne, dok su ski aktivnosti poslepodne.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Program animacija i druženja se organizuje u večernjim časovima za mlađe polaznike od 20.00h do 21.00h, za stariju decu do 21.45h, a vreme za odlazak na spavanje je 22.00h. Večernje aktivnosti uključuju: timske igre, disko program, izlazak na večeru u švajcarske restorane, filmske večeri, logorske vatre, večernju šetnju uz svetlo baklji…Jednom nedeljno, učenici odlaze na ekskurziju, u posetu nekom od švajcarskih gradova Lozana, Ženeva, Bern, Grije ili Montre.

Video

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".