English in Cyprus

UCLan Cyprus, University Avenue, Pyla

LONDON Embassy Summer - Docklands

University Way, London, England E16 2RD

NJUJORK Embassy Summer Long Island University, Brooklyn

Long Island University Brooklyn, 1 University Plaza, Brooklyn, NY 11201, United States

LONDON Embassy Summer, UCL

Campbell Hall East, 5-10 Taviton street WC1H 0BX

Embassy Summer Malta

St Martin's College, Triq Is- Swatar, Msida, Malta

LOS ANĐELES & LAS VEGAS Embassy Summer, California State University

California State University, Northridge, Nordhoff Street, Northridge, CA, USA

SAFOLK, PGL - Bawdsey Manor

PGL Bawdsey Manor, Bawdsey, Woodbridge IP12 3BH, United Kingdom

Ostali polasci sa pratnjom

Austrija

Belgija

Bugarska

Dubai

Evropa

Finska

Francuska

Grčka

Holandija

Irska

Italija

Japan

Južnoafrička republika

Kanada

Kina

Latinska Amerika

Letonija

Maroko

Mađarska

Nemačka

Rusija

Slovenija

Španija

Švajcarska

Turska

Ukrajina

AVANTURISTIČKI KAMP U VELIKOJ BRITANIJI, POLAZAK SA PRATNJOM

SAFOLK, PGL - Bawdsey Manor

Cena: 1635 £

Cenovnik

PGL Bawdsey Manor, Bawdsey, Woodbridge IP12 3BH, United Kingdom

Avanturistički kamp u Engleskoj i škola engleskog na britanskom primorju, u prelepom zamku koji pored nastave engleskog podrazumeva veliki izbor vannastavnih aktivnosti avanturističkog tipa, kao i 4 ekskurzije za vreme trajanja programa, od kojih je jedna i poseta Londonu.

PROGRAM SA PRATNJOM

Škola

PGL, Bawdsey Manor

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 7-17 godina

Termin programa: 31.07-14.08.2021.

PGL je vodeći organizator zabavnih i avanturističkih kampova koje tokom cele godine posećuju učenici, ali i cele porodice iz Velike Britanije radi druženja, team building programa i uživanja u prirodi. Internacionalnim polaznicima ovi kampovi pružaju i mogućnost učenja engleskog jezika. Letnji kursevi za decu se organizuju na velikom broju lokacija širom Velike Britanije, a škole, kao i rezidencije u kojima su deca smeštena, nalaze se na istom kampusu, tako da su na jednom mestu obezbeđeni nastava, ishrana, smeštaj i kompletan društveni program.

avanturisticki kamp pgl

Destinacija

Bawdsey Manor

Jedna od poznatih asocijacija na Veliku Britaniju jesu njena priroda i seoski pejzaži (countryside) sa prelepim imanjima. Bawdsey Manor je imanje sa  veoma zanimljivom istorijom, koje se prostire na 60 ha površine, u istočnoj Engleskoj u oblasti Safolk (Suffolk) na samoj obali Severnog mora. Izgrađeno je 1886. godine u viktorijanskom stilu kao privatni posed, nakon I svetskog rata ga otkupljuje Kraljevska avijacija (RAF) i postaje vojni istraživački centar za radarske sisteme, a mali muzej svedoči o tom periodu.  U sledećoj fazi je je ceo posed obnovljen i bio je internatska škola, nakon čega ga otkupljuje PGL za organizaciju svojih kampova.

avanturistički kamp u Engleskoj

Nastava

Nastava je osmišljena sa ciljem da unapredi znanje i poboljša upotreba jezika. Akcenat je na konverzaciji i kroz mnogobrojne debate, diskusije, igre i vežbanje situacija obogaćuje se rečnik. Teme su prilagođene uzrastu polaznika. Maksimalan broj đaka po grupi je 12 i takva internacionalna grupa dece funkcioniše kao tim, kako na nastavi tako i van nastave tokom poslepodnevnih aktivnosti.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti su fokusirane na rad u grupi u kojoj deca grade samopouzdanje, stiču liderske veštine i spretnost u opuštenoj i zabavnoj atmosferi. Postoji čitav niz vannastavnih aktivnosti, a sve su organizovane u internacionalnim grupama tako da učenici komuniciraju na engleskom jeziku i tokom svih aktivnosti deca su pod nadzorom instruktora.

 • Aeroball – aktivnost na trambolini sa loptom
 • Buggy Building – pravljenje vozila
 • Coastal Walk upoznavanje sa morskom obalom, sa zadacima i igrama
 • Climbing Wall – obuka za penjanje po zidu
 • Orienteering – obuka za čitanje mapa i pronalaženje zadatih punktova
 • Rifle Shootingpucanje u metu iz vazdušne puške
 • Sensory Trail – timski prelazak staze u prirodi vezanih očiju, upoznavanje sa značajem ljudskih čula
 • Survivor – obuka za preživljavanje i pravljenje kampa u “divljini”, osnove navigacije i meteorologije
 • Jacob`s laddertimsko penjanje na ogromne merdevine od balvana
 • Problem Solving – rešavanje zadataka i zagonetaka u malim timovima
 • Mačevanje
 • Obuka na trapezu i trambolini
 • Streličarstvo (luk i strele)
 • Pravljenje splavova i kajakarenje su aktivnosi za koje učenike vode van kampusa
 • Sportovi i timske igre – Unihoc (varijanta hokeja bez klizaljki), Five-a-side football (verzija malog fudbala sa 5 igrača), Lacrosse (lopta se hvata, baca i prenosi specijalnim štapovima), odbojka…

Druženje i zabava se nastavlja i u večernjim časovima te su organizovane timske igre (Ambush,  Capture The Flag, Splash, Photo Challenge, Robot Wars…) karaoke, disko, kvizovi, filmsko veče, logorska vatra… Internacionalni polaznici se druže sa ostalim timovima, a imaju priliku da upoznaju britansku decu učesnike ovih kampova i na taj način dodatno usavršavaju engleski jezik.

Odlazak u Veliku Britaniju je prilika da se deca upoznaju sa kulturom i istorijom ove zemlje. Program uključuje dva poludnevna i dva celodnevna izleta u različite gradove. Svake srede su poludnevni izleti i učenici će obići dva najveća grada oblasti Saseks (Sussex) Ipsvič (Ipswich) i Kolčester (Colchester) koji je najstariji grad u Engleskoj i njena prestonica za vreme vladavine Rimljana.

Celodnevni izlet u London uključuje krstarenje rekom Temzom, vožnju na panoramskom točku London Eye i obilazak drugih znamenitosti grada (Big Ben, Parliament, Jubilee Gardens, Trafalgar Square, Covent Garden, Leicester Square). Celodnevni izlet u Kembridž uključuje obilazak i razgledanje grada i upoznavanje sa kampusom čuvenog fakulteta King’s College.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Polaznici iz različitih zemalja su zajedno smešteni u višekrevetne sobe (4-6 kreveta, neki su na sprat), sa sopstvenim kupatilom. Posteljina je obezbeđena, ali ne i peškiri. Sobe se redovno čiste, a posteljina se menja jednom nedeljno. Učenici imaju obezbeđeno pranje veša jednom nedeljno.

Ishrana je nutritivno izblansirana sa dosta voća i povrća, obroci se služe u kantini škole, a za celodnevne izleti samo ručak dobijaju spakovan (lanč paket). Doručak je kombinacija kontinentalnog (kroasani, žitarice, tost, slatki namazi) i britanskog doručka (kajgana, mesne i vegeterijanske kobasice pasulj, pečurke, grilovani paradajz). Uz ručak i večeru se služi supa ili čorba i neograničen izbor svežih salata, a obroci uvek uključuju mesnu i vegeterijansku opciju. Uz sve obroke imaju izbor toplih i hladnih napitaka i sezonskog voća, a nakon večere se služi desert. Škola je u mogućnosti da ponudi posebne režime ishrane, uz najavu 6 nedelja pre dolaska.

Akreditacije

SAFOLK, PGL - Bawdsey Manor

PGL Bawdsey Manor, Bawdsey, Woodbridge IP12 3BH, United Kingdom

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".