Centro Giacomo Puccini

Via Amerigo Vespucci, 173, 55049 Viareggio, LU, Italy

Babilonia

Via Timoleone, 10, 98039 Taormina ME, Italy

Scuola Leonardo da Vinci Rim

Scuola Leonardo da Vinci Roma, Piazza dell'Orologio, 7, 00186 Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Scuola Leonardo da Vinci Firenca

Via Maurizio Bufalini, 3, 50122 Firenze FI, Italy

Piccola Universita Italiana

Via Armando Diaz, 16, 34124 Trieste, TS, Italy

Lingua It Verona

Via Francesco Emilei, 24, 37121 Verona VR, Italy

Scuola Leonardo da Vinci Milano

Corso di Porta Vigentina, 35, 20122 Milano MI, Milano

Kursevi italijanskog jezika u Trstu sa uključenim obilascima grada

Piccola Universita Italiana

Cena: od 440 €

Cenovnik

Via Armando Diaz, 16, 34124 Trieste, TS, Italy

Kursevi italijanskog u Trstu u školi u samom srcu grada sa uključenim obilascima istorijskih znamenitosti Trsta. Posećuju se muzeji, dvorci, organizuju večeri italijanskog filma i seminari o kulturi i tradiciji Italije.

Škola

Piccola Universita Italiana

Školu je osnovao Antonio Lamantea 1993. godine kao Caffe Culturale koji je imao poseban ambijent učenja jezika u lokalnom kafeu, a uz konverzaciju na različite teme i uz toplu atmosferu. Škola je 2004. godine priznata od Ministarstva obrazovanja Italije i tada menja naziv u Piccolla Universita Italiana. Pored Trsta, škola poseduje centar i u Tropei, Kalabrija.

Školski centar u Trstu smešten je u samom srcu grada, na nekoliko minuta od čuvenog trga Piazza dellUnita dItalia. Raspolaže sa 6 multimedijalnih učionica, internet prostorijom sa 2 računara, besplatnim WiFi internetom kroz celu školu i bioskopskom prostorijom.

Vannastavne aktivnosti – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv i raznovrstan program vannastavnih aktivnosti. U cenu programa uključeni su obilasci istorijskih znamenitosti Trsta (muzeji, dvorci i drugo), večeri italijanskog filma, ali i seminari o kulturi i tradiciji Italije. Pored toga, možete se, uz doplatu, opredeliti za celodnevne ekskurzije koje mogu biti krstarenja, obilasci gradova kao što su Venecija, Padova, Vićenca, ali i ture vina, krstarenja i mnoge druge.

Kursevi italijanskog u Trstu

Destinacija

Trst

Smešten na severoistočnoj obali Jadranskog mora, kao glavni grad autonomne regije Friuli-Venezia-Giulia i tršćanskog zaliva, Trst je zbog svoje lokacije kroz istoriju pretrpeo uticaj najrazličitijih kultura. Danas se smatra jednim od najprijatnijih italijanskih gradova za život, što potvrđuje i godišnje istraživanje dnevnika Il Sole 24 Ore zvano Qualita della vita u kojem se godinama nalazi na samom vrhu.

Neke od znamenitosti grada koje vredi posetiti su čuveni dvorac Miramare, trg Piazza dellUnita dItalia, katedrala San Giusto Martire, crkva San Nicolo dei Greci i mnoge druge. Za ljubitelje prirode tu je rezervat Val Rosanda, Carso Triestino, botanička bašta ili neka od brojnih plaža. Pored navedenog, možete se opredeliti za obilaske butika, prodavnica, restorana ili za aktivan odmor poput biciklističkih tura, planinarenja i pešačenja, vožnje brodom i kampovanja.

italijanski u italiji trst

Kursevi

Čas traje 55 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od 3 do 5 polaznika po grupi (maksimalno 8 polaznika). Prvi dan po dolasku, svi polaznici rade pismeni i usmeni test radi procene trenutnog nivoa znanja jezika, a nakon toga se prema svom nivou raspoređuju u adekvatnu jezičku grupu. Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve italijanskog jezika:

Standardni kurs

20 časova nedeljno

Intenzivni kurs

26 časova nedeljno

Kurs konverzacije

10 časova nedeljno

Privatni časovi

Individualna nastava 1:1 i 1:2 sa profesorom

Priprema za ispit

CILS, CELI, SERT.IT, PLIDA i AIL

Italijanski PLUS

kulinarstvo, slikarstvo, jedrenje, katamaran, vožnja E-bicikla, muzika...

Stručni kursevi

individualni časov (10 nedeljno) ili intenzivni kurs (20 grupnih + 6 individualnih časova iz oddabrane oblasti (u zavisnosti do broja zainteresovanih polaznika) - biznis, turizam, medicina, kultura i civilizacija,..

Smeštaj

Škola organizuje različite tipove smeštaja, u zavisnosti od potreba polaznika. Na raspolaganju je zajednički stan na 5 minuta pešačke udaljenosti od škole, a moguće je opredeliti se za jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu, kao i studio apartmani za jednu do dve osobe koji se nalaze 2-20 minuta hoda od škole. Pored toga, na raspolaganju je i porodični smeštaj sa doručkom (italijanska porodica kao domaćin) i hotelski smeštaj na upit.

Video

Piccola Universita Italiana

Via Armando Diaz, 16, 34124 Trieste, TS, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".