Škola

Lingua It Verona

Škola italijanskog jezika Lingua It smeštena je u istorijskom centru Verone, na samo nekoliko metara od trga Piazza delle Erbe, a u blizni mnogih prodavnica, kafea i restorana u centru grada. Nalazi se u palati Volpini-Jenna, antičkoj renesansnoj građevini koja je restaurirana sredinom 18. veka.

Škola je specijalizovana za podučavanje italijanskog jezika za strane polaznike. Svi profesori u školi ponose se dugogodišnjim iskustvom. Učionice su pažljivo uređene, u minimalističkom stilu, prostrane su i svetle, a u sklopu škole postoji i kafeterija, za odmor polaznika nakon nastave, internet soba, biblioteka sa knjigama, časopisima i novinama, kao i deo sa filmovima. Polaznici se, u sklopu škole, mogu družiti i igrati različite društvene igre.

Vreme van nastave – Škola organizuje vikend ekskurzije u Veneciju, Padovu, Modenu i ostale poznate gradove Italije. U ponudi se od zabavnih sadržaja nalaze i noćni izlasci, posete pozorištu, bioskopima, koncertima, kao i plivanje i  jedrenje na jezeru Garda, planinarenje, jahanje i slično. Ekskurzije koje škola organizuje vodi profesor istorije umetnosti.

Škola italijanskog u Veroni

Destinacija

Verona

Verona je savršeno mesto za upoznavanje slikarstva, kulture, kulinarstva i tradicionalnog italijanskog života uz učenje i usavršavanje italijanskog jezika.

Veronu krase impozantni trgovi, palate, crkve, galerije i mostovi, a grad je vekovima poznat kao mesto Šekspirovog „Romea i Julijeˮ. Čuven je i po mnogim znamenitostima među kojima su most Ponte Pietra, trgovi Piazza Bra i Piazza delle Erbe, čuveni amfiteatar Arena, pozorište Teatro Romano, galerija Castelvecchio, poznate ulice Via Mazzini i S. Giovanni in Valle i mnoge druge. Ovaj istorijski grad se od 2000. godine nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine.

Grad u kome se savremeni život i antička istorija stapaju u jedno može ponuditi različita kulturna dešavanja tokom cele godine. Tokom leta, čuvena Arena otvara vrata festivalu opere na otvorenom dok se na drugoj obali reke Adiđe, u Rismkom pozorištu  odvijaju Šekspirov festival i festival džeza. Tokom čuvenog sajma vina – Vinitaly koji se organizuje u aprilu, posetioci mogu uživati u najboljim italijanskim i svetskim vinima.

Škola italijanskog u Veroni

Kursevi

Nastava se odvija u grupama sa najmanje 3 do maksimalno 10 polaznika po grupi. Po dolasku u školu radi se test radi procene nivoa znanja, a nakon toga polaznici se raspoređuju u jezičke grupe prema nivou koji imaju.

Standardni kurs jezika

20 časova nastave nedeljno

Kurs pripreme za CILS

4 časa nedeljno, kao dodatak standardnom kursu

Privatni časovi italijanskog jezika

1 na 1 sa profesorom ili 2 osobe sa jednim profesorom

Specijalizovani kursevi italijanskog

biznis, pravo, turizam, istorija umetnosti, književnost, pozorište, moda, društvo i običaji i dr.

Smeštaj

Organizovan je u porodicama u vidu noćenja sa doručkom ili polupansiona (doručak i večera). Porodični smeštaj je dobra opcija za one polaznike koji žele da koriste italijanski jezik i van nastave. Sve porodice su proverene od strane škole. Pored porodičnog smeštaja, na raspolaganju su i zajednički i privatni apartmani.

Program za 2022. godinu

Skinite PDF

Lingua It Verona

Via Francesco Emilei, 24, 37121 Verona VR, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".