Škola

Centro Giacomo Puccini

Ova škola italijanskog jezika nalazi se u samom centru Vijaređa, na pešačkoj udaljenosti od plaže. Osnovana 1988. godine, ponosi se svojom dugogodišnjom tradicijom i priznata je od strane italijanskog Ministarstva za obrazovanje. Škola pruža širok spektar različitih kurseva u periodu od početka aprila do kraja oktobra.

Kursevi jezika počinju svakog ponedeljka za polaznike koji poseduju predznanje, dok potpuni početnici mogu početi određenim datumima i to uglavnom 2 puta mesečno. Dužinu trajanja programa određuje sam polaznik kursa. Nastavni kadar posebno je kvalifikovan za rad sa stranim polaznicima, a nastava se sprovodi u malim grupama i prilagođena je polazniku prema znanju jezika koje poseduje.

Vreme van nastave – Polaznicima škole pruža se mogućnost da upoznaju italijansku istoriju i kulturu. Pored istorijskih znamenitosti, na raspolaganju su posete vinskim podrumima, filmske večeri, zabave na plaži i u diskotekama, jedrenje i posete kulturno-istorijskim gradovima. U neposrednoj blizini grada nalazi se Piza, a nedaleko su i Firenca i Luka, čiju posetu nikako ne treba propustiti. Plaže, sunce, more, dobra hrana, noćni život, mnogo novih i različitih ljudi, upotpuniće Vam učenje italijanskog jezika.

kursevi italijanskog na moru

Destinacija

Vijaređo

Ovaj italijanski grad nalazi se na samoj obali Tirenskog mora i najatraktivnije je letovalište severne Toskane. Beskrajno duge plaže i veoma uzbudljiv noćni život su ono što ovaj grad čini idealnim mestom za odmor i provod uz usavršavanje italijanskog jezika. Paralelno sa plažom prostire se najpoznatija ulica i promenada u gradu – La Passeggiata di Viareggio. Posebna zbog šetališta bez saobraćaja, ova ulica puna je restorana, barova, mnogobrojnih butika i drugih turističkih atrakcija.

Za ljubitelje prirode, okolina grada posebno je zanimljiva za istraživanje planinskih sela i okolnih brda. Jezero Lago Massaciuccoli pravo je mesto za one koji vole jedrenje, a ono što nikako ne treba propustiti jeste poseta pećini Carrara, odakle je potekao mermer za Mikelanđelovog Davida.

viaredjo, skola italijanskog u italiji

Kursevi

Škola pruža mogućnost učenja i usavršavanja italijanskog jezika na sledećim kursevima:

Standardni kurs jezika

20 časova nedeljno, održava se tokom čitave godine, za polaznike svih nivoa

Intenzivni plus kurs jezika

sačinjen od standardnog kursa i dodatnih 5 ili 10 časova individualne nastave

Privatna tj. individualna nastava

rad u manjim grupama sa maksimalno tri polaznika

Semestralni kursevi jezika

za polaznike koji žele da usavrše italijanski jezik ili da se pripreme za studije. Program traje od 12 do 24 nedelje;

Ispitni kursevi

pripreme za polaganje DELI, DILI, DILC, DALI, DALC ispita

Profesionalni kursevi italijanskog jezika

poslovna korespondencija, italijanski za pravnike, bankare, stjuardese, ugostitelje i hotelijere, arhitekte, turističke radnike, modne kreatore, dizajnere i sl

Kurs kulinarstva

koji je namenjen svima koji žele da otkriju tajne čuvene italijanske kuhinje

Italijanski jezik + planinarenje

namenjen avanturistima

Kurs za seniore

koji pored standardnog kursa jezika obuhvata i organizovane kulturne i zabavne aktivnosti i posete, kao i celodnevne vikend ekskurzije do Firence.

Smeštaj

Škola na raspolaganju ima više tipova smeštaja: porodični smeštaj, smeštaj u apartmanima, hotelski smeštaj, ali i mogućnost rezervacije mini rezidencija i privatnih apartmana. Porodični smeštaj podrazumeva jednokrevetne ili dvokrevetne sobe uz noćenje sa doručkom ili polupansionom. Smeštaj u apartmanima podrazumeva da biste apartman delili sa drugim polaznicima ili vlasnikom stana, kao i zajedničke prostorije (kupatilo i kuhinju), dok biste bili smešteni u jednokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi. Na zahtev, pored uobičajenog vida smeštaja, možete rezervisati i mini rezidenciju, privatni apartman, hotel i drugo.

Program za 2022. godinu

Skinite PDF

Centro Giacomo Puccini

Via Amerigo Vespucci, 173, 55049 Viareggio, LU, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".