Institut Monte Rosa - Winter camp

Institut Monte Rosa, Avenue de Chillon, Montreux, Switzerland

Alpadia Language Schools

Alpadia Montreux-Riviera, Rue de la Gare 33, 1820 Montreux, Switzerland

SEG-Swiss Hospitality & Culinary Club

SEG Swiss Education Group, Avenue des Alpes, Montreux, Switzerland

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Alpadia Langauge Schools

Benediktinerkloster 5 6390 Engelberg CH– Switzerland

Institut Monte Rosa - Summer camp

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Les Elfes zimski kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Le Rosey

Instituto Le Rosey, 1180 Rolle, Switzerland

Rosenberg Camps

Höhenweg 60, 9000 St. Gallen, Switzerland

Jezičko-sportski i tematski programi u Švajcarskoj

Institut Monte Rosa - Summer camp

Cena: od 4600 CHF

Cenovnik

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Jezički kampovi u Švajcarskoj, u toku leta  – jezičko-sportski i tematski programi uz brojne vannastavne aktivnosti, u prestižnoj internatskopj školi  Institut Monte Rosa. Uzrast polazika 6-18 godina (letnji program).

Škola

Institut Monte Rosa, letnji kamp

Uzrast polaznika od 6 do 18 godina

Internаcionаlnа škola Institut Monte Rosа osnovna je 1874. godine. Spada u najstarije švajcarske škole internatskog tipa. Svoju reputaciju je izgradila konstantnim usаvršаvаnjem i progresom na polju edukacije i edukativnih metoda u cilju zadovoljenja savremenih potreba nastave.

Škola se nalazi u velikom dvorcu iz devetnaestog veka, u gradu Territet-Montreux, na obali Ženevskog jezera.

Na kampovima ove škole, učenici će zahvaljujući veoma popularnoj ponudi za vreme zimskih i letnjih praznika, moći da uživaju u aktivnom učenju kroz sport, igru i druženje. Tokom programa, polaznici će se upoznati  sa mladima iz drugih zemаljа kroz sport, aktivnosti na otvorenom i učenje jezika (francuskog ili engleskog). Reč je o vrlo sigurnom okruženju u prirodi koja ostavlja bez daha.

Velika raznovrsnost vannastavnih aktivnosti omogućava učenicima da steknu samopouzdanje i da razumeju i uvаžаvаju jedni druge. Prepodne se održavaju časovi jezika, a popodnevni termini su predviđeni za izbalansiran program vannastavnih aktivnosti, koji uključuje različite sportove, kulturne manifestacije, zabavne aktivnosti, celodnevne ekskurzije i poludnevne obilaske znamenitosti i atrakcija u okruženju.

škola u Švajcarskoj

Montre

Montre

Montre je predivan grad na obali Ženevskog jezera, smešten u francuskom govornom području Švajcarske. Prijatna klima grada daje poseban mediteranski doživljaj, a Montre je poznat i po imenu „biser švajcarske rivijere“. Panorama grada je veličanstvena. Duž keja se proteže egzotično rastinje, dok prostor između jezera i planina pruža brojne mogućnosti za sportske i kulturne aktivnosti.

Od poznatijih međunarodnih festivala izdvajaju se Montre džez festival u letnjim mesecima i božićni vašar u zimskom periodu, koji su doprineli reputaciji ovog predivnog turističkog mesta. Od znamenitosti, koje su prava turistička atrakcija, tu je dvorac Chateau de Chillon, vinogradi Corniche Lavaux, stari grad Vieille-Ville, statua Fredija Merkjurija, a Montre odlikuju i prelepa priroda, mogućnost bavljenja ekstremnim sportovima, šoping i mnoštvo zabavnih aktivnosti za različite uzraste.

Letnji kamp

Letnji kamp

Velika raznovrsnost vannastavnih aktivnosti omogućava učenicima da steknu samopouzdanje i da razumeju i uvаžаvаju jedni druge. Prepodne se održavaju časovi jezika, a popodnevni termini su predviđeni za izbalansiran program vannastavnih aktivnosti, koji uključuje različite sportove, kulturne manifestacije, zabavne aktivnosti, celodnevne ekskurzije i poludnevne obilaske znamenitosti i atrakcija u okruženju.

Programi predstavljaju jednu pravu avanturu i kombinaciju učenja, aktivnosti u prirodi i upoznavanja mnogo novih vršnjaka iz različitih delova svet. Nastava se odvija svim danima izuzev nedeljom i sredom (sreda je dan kada su organizovani dolasci i polasci polaznika).

 

jezički kampovi u Švajcarskoj

Programi

Summer Sports & Language Program obuhvata 20 časova nedeljno nastave francuskog ili engleskog jezika. Grupe su male i prosečno ih čine 5 do 6 polaznika, a maksimalan broj dece u grupi je 12. Program se organizuje u trajanju od najmanje dve nedelje. Pored standardnog kursa jezika, deca svaki dan imaju opciju izbora aktivnosti koje su tog dana u ponudi kojih ima čak 50 (sportske aktivnosti, plivanje, umetničke radionice, kulinarske radionice, društvene igre…) a organizovane su tako da im boravak u Monte Rosi ostane u nezaboravnom sećanju.

Ovaj program može da se prilagodi interesovanjina učenika izborom neke od dodatnih aktivnosti (uz doplatu): časove tenisa, jahanja, vožnja na banani/vožnja kajaka/veslanje na dasci, skijanje na vodi, rafting, časove kuvanja, streličarstvo, simulaciju skoka padobranom, izlet Glacier 3000, celodnevni izlet Europa-Park u Nemačkoj, celodnevni izlet u Milano. Za prijavu na dodatne aktivnosti potrebna je prethodna saglasnost roditelja.

100% Action and Adventure- dvonedeljni program sa 40 časova odabranog jezika koji se održavaju tokom prepodneva namenjen deci avanturističkog duha uzrasta od 11 do 18 godina obuhvata unapred osmišljene aktivnosti poput: posete zamku Chillon, Olimpijskog muzeja u Lozani, avanturističkog parka u šumi (Parc Aventure- Aigle), akvaparka, zatvorenog parka trambolina, simulator skakanja padobranom, plivanje, preživljavanje u prirodi, karting, splavarenje; brojne zanimljive aktivnosti…. U cenu ovog programa je uključeno i zdravstveno osiguranje.

Vannastavne aktivnosti i izleti

Vannastavne aktivnosti i izleti na oba programa su organizovane tokom popodneva nakon časova. Deci su na raspolaganju mnogobrojne sportske aktivnosti poput košarke, fudbala, plivanja, tenisa i drugih. Od planiranih ekskurzija u program su uključeni poseta Ženevi, Bernu, Lozani kao i obilasci lokalnih muzeja, fabrika čokolade i fabrika sira.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj i ishrana organizovani su u okviru kampusa škole dok se obroci poslužuju u školskoj trpezariji, tako da će polaznici imati sve što im je potrebno na jednom mestu. Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (jednokrevetne sobe su na zahtev). Dečaci i devojčice su smešteni prema polu. U cenu programa je uključen pun pansion.

Video

Institut Monte Rosa - Summer camp

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".