Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Srednja škola u Švajcarskoj, internat u Cugu

Institut Montana Zugerberg

Program za 2022/23. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

Internatska srednja škola u Švajcarskoj

Nastavni programi: IGCSE, IB Diploma, High School Diploma, Swiss Gymnasium (razredi  7-12).

Škola

Institut Montana Zugerberg

Institut Montana je prestižna internatska škola u Švajcarskoj, koja neguje talente učenika dok rastu i razvijaju se u globalne građane sveta. Škola se nalazi na obodu planine Zugerberg, na 15 minuta od grada Cug (Zug), koji je glavni grad istoimenog kantona nemačkog govornog područja i bitan ekonomski i industrijski centar regiona. Školski kampus se prostire na imanju od 24 hektara prelepe prirode na 995 metara nadmorske visine.  Đaci uživaju u svim prednostima ove izuzetne lokacije: sigurnom boravku u zdravom i prirodnom ambijentu, sa spektakularnim pogledom, a škola čak poseduje i sopstveni izvor sveže planinske vode. Ova lokacija omogućava bavljenje mnogobrojnih sportovima: kroskantri, skijanje, hokej i fudbal.  Škola poseduje sportsku salu, klizalište na otvorenom za hokej i klizanje, 2 fitnes centra, košarkaški i fudbalski teren, teren za odbojku na plaži i teniske terene. Školski timovi se takmiče u mnogim sportovima sa ostalim internacionalnim školama u Švajcarskoj. Deca učestvuju u pozorišnoj i muzičkoj produkciji, školskom časopisu, imaju organizovane plesne klubove, kulturne obilaske gradova i ekskurzije u evropske gradove. I škola i rezidencije se nalaze u zgradama nekadašnjih hotela koji su renovirani i  preuređeni sa novom svrhom.

Đaci iz preko 50 zemalja su smešteni u 4 različite rezidencije. Sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne, a kupatilo je zajedničko. Deca imaju internet u sobama, kao i u zajedničkim prostorijama u kojima mogu da se druže. U svakoj rezidenciji sa njima žive i internatski „roditelji“  koji organizuju život u internatu, ali i savetuju decu u slučaju emotivne krize. Škola je uvela International Baccalaureate program pre 27 godina, tako da imaju veliko iskustvo i deca na ovom programu postižu izuzetne rezultate. Škola svoje polaznike uči da budu tolerantni, odgovorni i da poštuju druge. Međunarodni učenici uče sa decom iz Švajcarske. Odeljenja su mala, do 15 đaka po času, što rezultuje ličnijim pristupom nastavnika.  Predavanja su na engleskom i nemačkom. U toku dana postoji period za učenje i to pod nadzorom profesora. Tokom školovanja đaci imaju konstantnu podršku kroz konsultacije u vezi sa akademskim predmetima, jezičku podršku kroz EAL program (English as Additional Language ) i savetovanje u vezi sa odabirom univerziteta.

internatska srednja škola u Švajcarskoj

Profil

Profil škole

Lokacija škole: okolina Cuga, Švajcarska

Godina osnivanja: 1926.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: svi učenici –  6-19 godina, internat –  10-19 godina

Broj učenika: 364 (više od 50% su internacionalni učenici)

Najbliži aerodrom: Cirih, 50 minuta od škole

Nastavni programi: IGCSE, IB Diploma, High School Diploma, Swiss Gymnasium (razredi  7-12).

Cena za internacionalne učenike za 2022/23: 59.000 CHF – 61.900 CHF (zavisno od odabranog programa).

Dodatni troškovi: prijava 10.700 rsd (ili 90 €), prijava na program (3500 CHF), depozit (5000 CHF), lični račun učenika (5000 CHF), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Deca koja završe ovu školu imaju izuzetne rezultate. Čak 96% đaka generacije 2013. koji su završili IB program su dobili IB diplomu, što je znatno više u odnosu na prosek od 78,65%. To su izuzetni rezultati s obzirom da su 80% polaznika IB programa internacionalni studenti kojima engleski nije maternji jezik. Škola organizuje društveno koristan rad kao sastavni deo  IB programa, što je korisno prilikom kasnijeg apliciranja za univerzitete.

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda. Dokaz o nivou engleskog jezika. Mogući školski interni testovi i intervju u školi.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".