Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Srednja škola u Švajcarskoj - Lozana

Brillantmont International School

Program za školesku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Srednja škola u Lozani

Nastavni programi: IGCSE / AS i A Level, High School Diploma, PSAT, SAT

Škola

Brillantmont International School

Brillantmont International School je internatska i dnevna škola u porodičnom vlasništvu, sa preko 130 godina iskustva. Nalazi se u centru Lozane, u francuskom govornom području Švajcarske. Učenici ove škole pohađaju međunarodno priznate akademske programe, na engleskom jeziku, što im omogućuje da vrlo lako upišu fakultete širom sveta. Ova internacionalna škola visoko vrednuje kulturnu raznolikost, a pohađaju je studenti preko 40 nacionalnosti.

Francuska, Nemačka i Italija su u neposrednoj blizini, kao i međunarodni aerodrom Ženeva, koji je na samo četrdeset minuta vožnje. Lozana je bezbedan grad, sa pogledom na jezero Leman. Fantastično je mesto za život i školovanje, jer nudi sve prednosti gradskog života, ali i planine, skijališta i prirodu na pola sata vožnje.

Učenici su smešteni u jednu od pet kuća, sa drugim đacima istog pola i godina. Sobe su prostrane i većina soba je sa pogledom na jezero Leman i Alpe. Većina učenika deli sobu sa učenikom iz neke druge zemlje, ali je na raspolaganju i ograničen broj jednokrevetnih soba. S obzirom na nacionalnu raznolikost, učenici se veoma lako uklapaju u ovo internacionalno okruženje i stiču prijatelje iz celog sveta. Učenicima su na raspolaganju brojne sportske aktivnosti i sekcije, poput umetnosti i fotografije, muzike i drame.

srednja škola u Lozani

Profil

Profil škole

Lokacija škole: gradska sredina, Lozana

Godina osnivanja: 1882.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 11-18 godina

Broj učenika: 160

Najbliži aerodrom: međunarodni aerodrom Ženeva (40 minuta vožnje)

Nastavni programi: IGCSE / AS i A Level, High School Diploma, PSAT, SAT

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21 godinu iznosi  77.000 CHF  – 86.000 CHF + 1.600 CHF (registracija) + 5.000 CHF (pristupni depozit).

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 10.700 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Srednja školau Švajcarskoj, Lozana

Izdvajamo

Brillantmont International School je mala škola u kojoj svaki učenik dobija ličnu pažnju, izvanrednu podršku i brigu. Prosečna veličina razreda je 12 učenika. Škola je međunarodno priznata i 100% učenika upisuje željeni fakultet. Filozofija škole je da u okruženju punom podrške ohrabruje učenike da shvate svoj pun potencijal.

Uslovi upisa

Potrebno je priložiti popunjenu aplikaciju i 3 upitnika koje šalje škola, diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda, dokaz o nivou engleskog jezika. Mogući su školski interni testovi i intervjui.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se  najviše svidele.

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".