Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Srednja škola u Lozani, IB i Swiss Maturity program

École Nouvelle de la Suisse Romande

Program za školsku 2019-20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Škola u Lozani

Nastavni programi:  IB diploma program, švajcarski srednjoškolski program (Schweizer Maturität)

Škola

École Nouvelle de la Suisse Romande

Škola je locirana u Lozani, na Ženevskom jezeru u idiličnom kraju zemlje.  Lozana je glavni grad ovog kantona francuskog govornog područja i četvrti grad po veličini u Švajcarskoj, grad sa dugom tradicijom, mesto nebrojenih kulturnih i istorijskih znamenitosti. Najmanji je grad na svetu sa metro sistemom.
Kampus se nalazi u mirnom rezidencijalnim kraju u blizini centra grada. Jedna je od prvih škola koje su uvele IB program. Prve dve godine srednje škole svi internacionalni đaci imaju isti nastavni program od 13 predmeta , uključujući i 3 ili 4 strana jezika. Nakon te dve godine učenici biraju da li će u naredne dve godine da slušaju International Baccalaureate program ili Swiss Maturity. IB program može da bude na engleskom, francuskom ili dvojezični (englesko – francuski). Program  Swiss Maturity se sluša na francuskom jeziku, đaci imaju 13 predmeta, a upisuju ga učenici koji žele da nastave studije u Švajcarskoj.

U slobodno vreme učenici imaju veliki izbor aktivnosti kojima mogu da se bave. Škola organizuje muzičke i umetničke radionice, multimedijske i kompjuterske sekcije. Od sportskih aktivnosti, đaci mogu da biraju između tenisa, atletike, košarke, odbojke, fudbala, ragbija. Takođe se organizuju i ekskurzije u evropske gradove, obilasci galerija, muzeja… Vikendima se često ide u planine – zimi radi zimskih sportova, skijanja, a leti radi planinarenja. Najveći društveni događaj u školi je La théâtrale, koji je tradicionalna priredba za roditelje i prijatelje na kojoj đaci škole predstavljaju svoje muzičke i glumačke talente koje su razvili tokom školovanja. Smeštaj je organizovan u rezidenciji smeštenoj u istorijskoj zgradi u centru kampusa. Ova rezidencija je renovirana i sve sobe su svetle i udobne sa pogledom na Alpe i jezero. Đaci su smešteni u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a za slobodno vreme i druženje na raspolaganju im je zajednička dnevna soba. Rezidencija je mala, prima svega 50 učenika i u njoj vlada porodična, topla atmosfera. Imaju obezbeđen bežični internet i tri nutritivno izbalansirana obroka dnevno. Učitelji u smeštaju im pomažu u svim svakodnevnim situacijama, a ujedno im predaju i u srednjoj školi, pa vrlo dobro poznaju svako dete. Pri kampusu se nalazi i medicinsko osoblje.

škola u Lozani

Profil

Profil škole

Lokacija škole: gradska sredina, Lozana

Godina osnivanja: 1906.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: svi učenici – 3-18 godina, internat – 13-18 godina

Broj učenika: učenika u internatu 40, ukupno 640

Najbliži aerodrom: Ženeva, 40 minuta od škole

Nastavni programi:  IB diploma program, švajcarski srednjoškolski program (Schweizer Maturität)

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20 iznosi 80.700 CHF.

Dodatni troškovi: prijava 10.700 rsd (ili 90 €), obavezne registracije i depoziti, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

IB škola u Lozani

Izdvajamo

Škola ima sve prednosti gradske škole, ali blizina jezera i Alpa pruža mogućnost da deca na kreativne načine ispune slobodno vreme. Akademski napredak se pomno prati za svako dete ponaosob, a deca postižu odlične rezultate na ispitima. Predavačke metode su prilagođene svakom detetu ponaosob. Đaci imaju priliku da nauče veliki broj stranih jezika i da prate IB program na engleskom i/ili francuskom jeziku.

Višejezičnost i internacionalni duh su dominantni u svim elementima obrazovanja u ovoj školi. Škola razume decu koja pohađaju nastavu i žive daleko od svoje kuće i trudi se da stvori što prijatniju i opušteniju, porodičnu atmosferu.  Sigurnost je prioritet, a učenici su nadgledani od strane tutora koji su odgovorni za male grupe dece. Tutori su odgovorni kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje, razvoj, emocionalni razvoj i akademski napredak.  Đaci imaju organizovanu pripremu za ispite i savetovanje za univerzitete. Roditelji dobijaju 6 izveštaja godišnje o radu i napretku deteta, a dva puta godišnje se izdaje i semestralni izveštaj.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Škola ima interne testove iz matematike i francuskog koje kandidati moraju da polože, a nakon toga se organizuje intervju sa direktorom.

 

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se  najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".