Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Srednja škola u Švajcarskoj, GCSE, IGCSE i IB

Aiglon College

Program za školsku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Srednja škola u Švajcarskoj

Nastavni programi: International GCSE (IGCSE) i International Baccalaureate Diploma (IB Diploma) programi.

Škola

Aiglon College

Ova  internatska škola osnovana je 1949. godine i nalazi se visoko u švajcarskim Alpima, u selu Chesieres-Villars. Škola se nalazi u prelepom planinskom predelu na 1250m nadmorske visine. Učenici škole imaju izvanredne mogućnosti za obrazovanje, u prekrasnom okruženju, na sigurnoj lokaciji. Školska zajednica obuhvata učenike iz svih krajeva sveta. Trenutno je pohađaju predstavnici oko 60 nacionalnosti. Najveću učeničku grupu čine deca iz Evrope, ali ovu školu pohađaju učenici sa svih pet kontinenata. Ukupan broj  studenata je 365, uzrasta od 9 do 18 godina, od kojih je čak 95% internacionalnih učenika. Iz ove različitosti proizlazi snažno povezana zajednica, u koju se, upravo zbog raznolikosti, internacionalni studenti vrlo lako uklapaju i stiču prijatelje iz celog sveta i znanje koje im omogućava upis na najbolje univerzitete u svetu. Prednost ove škole je i rad u malim odeljenjima, sa oko 8 učenika, što omogućava da se svakom đaku posveti posebna pažnja.

Učenici prate International GCSE (IGCSE) i  International Baccalaureate Diploma (IB diploma) programe. Takođe, škola nudi i opcione kurseve za polaganje američkog SAT ispita, kao i stručnu podršku za učenike koji govore engleski kao dodatni jezik, koji se spremaju da polažu Cambridge i IELTS ispite. Učenicima su na raspolaganju mnoge vannastavne aktivnosti poput bavljenja sportom, dramskih sekcija, bavljenja muzikom i umetnošću.

srednja škola u Švajcarskoj

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Chesieres-Villars, planinsko okruženje

Godina osnivanja: 1949.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 9-18 godina

Broj učenika: Ukupan broj učenika 365, oko 60 nacionalnosti, 95% internacionalnih

Najbliži aerodrom: aerodrom u Ženevi , 120 km

Nastavni programi: International GCSE (IGCSE) i International Baccalaureate Diploma (IB Diploma) programi.

Cena za internacionalne učenike za 2019/20  godinu iznosi 107.000-115.500 CHF.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (18.500 CHF), prijava 10.700 rsd (ili 90 €), knjige i nastavni materijal, osiguranje (2.100-7.800 CHF), dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (3.100-3.900 CHF), avio karte, vize, transferi, ostali nepomenti troškovi…

Švajcarska

Izdvajamo

Cilj škole je usklađen razvoj uma, tela i duha učenika kroz pet premisa: izazov, poštovanje, odgovornost, različitost, uslužnost. Višejezičnost i internacionalni duh doprinose tome da se učenici vrlo lako uklope u okruženje i steknu prijatelje iz celog sveta. O kvalitetu škole najbolje svedoči činjenica da je upisuju najuspešniji učenici sa svih pet kontinenata. Odlični programi doprinose tome da studenti, nakon završenog školovanja, vrlo lako upisuju fakultete po želji.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda. Učenici zainteresovani za upis u ovu školu polažu testove iz engleskog jezika, matematike, kao i test inteligencije, nakon čega sledi intervju. Ovi testovi se polažu na engleskom jeziku. Svi testovi polažu se u školi.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se  najviše svidele.

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".