Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Američki internat u srcu Evrope

Tasis – The American School in Switzerland

Program za školsku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Američka srednja škola u Švajcarskoj

Nastavni programi:  American Diploma, Advanced Placement, International Baccalauerate, English as an Additional Language Program

Škola

Tasis – The American School in Switzerland

Ova srednja škola u Švajcarskoj deo je porodice međunarodnih škola koje se nalaze u Engleskoj, Portoriku i Švajcarskoj. Škola predstavlja američki internat u srcu Evrope, osmišljen tako da pripremi učenike za američke koledže i univerzitete. Nalazi se u italijanskom delu Švajcarske, u gradiću Montagnola, malom mestu sa pogledom na jezero Lugano. Po završetku škole učenici uspešno upisuju kako američke, tako i ostale svetske univerzitete. Specifična lokacija škole jedan je od razloga zašto učenici svoj boravak opisuju kao  nezaboravno iskustvo. U okviru kampusa nalazi se 25 građevina i osam đačkih domova. Najpoznatija zgrada u kampusu je Villa de Nobili, koja potiče iz 17. veka. U okviru kampusa nalaze se i biblioteka sa 30.000 naslova, kompjuterske i foto laboratorije, fitnes centar, košarkaški teren i mnogi drugi sadržaji koji su na raspolaganju učenicima u slobodno vreme. Predviđeno je da se učenici bave sportom bar dva puta nedeljno, a u ponudi škole nalaze se fudbal, odbojka, košarka, lakros, plivanje i tenis. Timovi se takmiče sa drugim švajcarskim i italijanskim školama, kao i na internacionalnim školskim turnirima. Svakog januara, učenici ove škole odlaze na nedelju dana skijanja, u centre Crans-Montana ili Verbier, u zavisnosti od uzrasta. U ovim ski kompleksima visoko u švajcarskim Alpima, škola skijanja i snoubordinga kombinovane su sa dnevnim aktivnostima na otvorenom.

Akademski programi omogućavaju đacima da steknu američku diplomu srednje škole i međunarodnu IB diplomu, obezbeđujući na taj način pristup koledžima i univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta. Škola je akreditovana i od strane Evropskog saveta za međunarodne škole (ECIS) i Asocijacije škola i koledža Nova Engleska (NEASC). Danas ova internacionalna škola ima 740 studenata, predstavnika 61 različite nacionalnosti. Akademska putovanja su sastavni deo nastavnog plana i programa u ovoj školi. Škola organizuje putovanja vikendima, koja uključuju obilazak kulturnih centara poput Firence, Venecije, Rima i Ciriha, kao i raftinge, kampovanja, planinarenja i druge aktivnosti.

američka srednja škola u Švajcarskoj

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Montagnola, Ticino, planinsko okruženje

Godina osnivanja: 1956.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 4-18 godina

Broj učenika: ukupan broj učenika – 715; čak 66% učenika su bording učenici

Najbliži aerodrom: Lugano, 10 minuta od škole

Nastavni programi:  American Diploma, Advanced Placement, International Baccalauerate, English as an Additional Language Program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20 godinu iznosi  85.000 CHF (Middle and High School), , aplikacija 300 CHF, depozit 3.000 CHF.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 10.700 rsd (ili 90 €), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

američka škola u Švajcarskoj

Izdvajamo

Višejezičnost i internacionalni duh su dominantni u svim elementima obrazovanja u ovoj školi. S obzirom na činjenicu da školu pohađaju deca koja su predstavnici 61 različite nacionalnosti, učenici u ovoj školi stiču pravo internacionalno iskustvo i priliku da se druže sa vršnjacima iz celog sveta. Nastavni program koji škola prati je High School Diploma sa Advanced Placement predmetima, pripremni program za upis na univerzitete uglavnom u Severnoj Americi, ali priznat i na svim svetskim univerzitetima. Takođe, polaznici ove škole mogu završiti IB program i steći IB diplomu. Prednost ove škole je i prelepo okruženje u kome je smeštena, okružena Alpima i  sa pogledom na jezero Lugano.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Potrebne su preporuke tri profesora, uključujući profesore engleskog jezika i matematike.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".