Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Internatska srednja škola u Švajcarskoj

Collège Alpin International Beau Soleil

Program za školsku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Internat u Švajcarskoj

Nastavni programi: IGCSE i IB Diploma, High School Diploma

Škola

Collège Alpin International Beau Soleil

Ovo je  jedan od najstarijih privatnih internata u Švajcarskoj. Nalazi se u mestu Villars-­sur-­Ollon, u kantonu Vaud, u oblasti švajcarskih Alpa. Ovu školu pohađaju učenici iz preko 45 zemalja, starosti između 11 i 18 godina. Collège Alpin International Beau Soleil je od 2010. godine deo Nord Anglia Education, jedne od vodećih svetskih školskih organizacija, odgovornih za 35 internacionalnih škola, koje se nalaze u 14 zemalja širom sveta i koje pohađa 23.600 učenika. Škola je akreditovana od strane Saveta internacionalnih škola (CIS) kao i Udruženja škola i koledža Nova Engleska (NEASC) .

Učenici ove škole mogu se priključiti brojnim klubovima. U ponudi se nalaze planinski biciklizam, kuvanje, hor, joga i mnogi drugi sadržaji. Od studenta se očekuje da svake nedelje aktivno učestvuju u brojnim aktivnostima ovih klubova. Takođe, škola organizuje i šetnje planinom, noćno skijanje i mnoge fizičke aktivnosti, u skladu sa lokacijom na kojoj se nalazi, fascinantnom planinskom okruženju Alpa, kao i ekskurzije i ekspedicije u različite delove sveta, poput Kambodže, Tanzanije, Italije.

internat u Švajcarskoj

Profil

Profil škole

Lokacija škole: planinsko okruženje, Villars-­sur-­Ollon,

Godina osnivanja: 1910.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 11-18 godina

Broj učenika: 240

Najbliži aerodrom: Ženeva, 120 km

Nastavni programi: IGCSE i IB Diploma, High School Diploma

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20 iznosi oko 107.640 CHF.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 10.700 rsd (ili 90 €), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

privatni internat u Švajcarskoj

Izdvajamo

Učenici ove škole godinama unazad postižu fantastične uspehe. Većina svoje školovanje nastavlja na prestižnim univerzitetima. Prema podacima iz 2014. godine,  jedan od šest studenata primljen je na neki od top 50 univerziteta u svetu.

Uslovi upisa

Prilikom upisa potrebno je priložiti: uredno popunjen i potpisan prijemni obrazac, obrazac sa podacima o školi koju učenik pohađa, uredno popunjen i potpisan od strane aktuelne škole studenta,  pismo preporuke od nastavnika engleskog ili matematike, spisak ocena iz prethodne dve godine, jednostrano, rukom pisano motivaciono pismo, popunjen formular o zdravstvenom stanju, ugovor o poverljivosti i neotkrivaju podataka uredno popunjen i potpisan od strane roditelja, fotokopiju pasoša.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicim a škola koje s  u vam se  najviše svidele.

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".