Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Internatska škola u Švajcarskoj, u Ženevi

Collège du Lèman International School

Program za školsku 2023/24 godinu

Skinite PDF

Podelite:

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Internat u Ženevi

Nastavni programi: High School Academic Diploma, IGCSE, IB Diploma Program, IBCP, Swiss Maturité Fédérale, French Baccalauréat.

Škola

Collège du Lèman International School

Collège du Léman je internacionalna škola sa sedištem u Ženevi, koja omogućava individualni razvoj, akademski uspeh i pruža osnov za doživotno usavršavanje učenicima od predškolskog uzrasta do završnog razreda srednje škole. Osnovana 1960. škola je postavila standarde i postala merilo za vodeće internacionalne obrazovne institucije na području Ženeve. Preko 2.000 učenika ima priliku da prati personalizovan nastavni program zahvaljujući  velikom broju akademskih opcija koje škola nudi. Učenici mogu izabrati IGCSE, International Baccalaureate Diploma program, High School Diploma sa Advanced Placement opcijama kao i International Baccalaureate Career-related program.

U svetu koji konstantno napreduje, cilj škole je da svakom pojedincu pruži odličan akademski program orijentisan ka ličnom razvoju i posvećenosti društvenoj zajednici. Boravkom u zelenilom okruženom kampusu, posvećenom, internacionalnom osoblju i sposobnosti ka inovacijama, deca će napraviti bitan korak u razvoju individualnosti, akademske i životne radoznalosti i steći doživotnu ljubav ka učenju i ličnom napretku.

Collège du Léman se prostire na 8 hektara zelenilom okruženog kampusa smeštenog između Jura planina i Léman jezera na periferiji Ženeve. Svojim učenicima nudi atraktivne rezidencijalne objekte kao i terene za rekreaciju i odmor. Škola neguje osećaj društvene odgovornosti i poštovanja prema drugima kako bi njihovi učenici bili adekvatno pripremljeni za budući život uvaženih građana sveta. U tom duhu, škola nastoji da doda vrednost edukaciji kroz njenu raznolikost. Akademski program škole priprema učenike za zahteve 21. veka.

internat u Ženevi

Profil

Profil škole

Lokacija škole: predgrađe Ženeve, Švajcarska

Godina osnivanja: 1960.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 7 do 19 godina, internat od 16 do 19 godina

Broj učenika: oko 2000, internacionalni učenici u internatu oko 100

Najbliži aerodrom: Ženeva (Geneva International Airport)

Nastavni programi: High School Academic Diploma, IGCSE, IB Diploma Program, IBCP, Swiss Maturité Fédérale, French Baccalauréat.

Cena za internacionalne učenike: za školsku 2023/24 godinu 102.700 CHF

Dodatni troškovi: registracija 4800 CHF, depozit 6000 CHF, prijava 15.000 rsd,  knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ekskurzija i izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

STIPENDIJE

Moguće je ostvariti parcijalnu stipendiju. Potencijlani kandidati su svi učenici koji su aktivni u okviru školske zajednice i pokažu izvanredan akademski nivo.

srednja škola u Ženevi

Izdvajamo

  • Izuzetan akademski program visokog standarda
  • U ponudi čak 6 svetska obrazovnih programa
  • Kvalitet vannastavnih aktivnosti koje kompletiraju akademski deo
  • Sigurno i prirodno okruženje pogodno za učenje i aktivan život
  • Moderan i savremeno opremljen kampus škole.

Uslovi upisa

Vlada veliko interesovanje za Collège Du Léman školu te se preporučuje rano apliciranje. Učenici koji apliciraju za neki od srednjoškolskih programa moraju da polažu test poznavanja engleskog jezika. Učenici koji nemaju adekvatan nivo znanja jezika mogu da pohađaju ESL (English as a Second Language) nastavu pre početka redovne nastave.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".