Tasis – The American School in Switzerland

TASIS The American School In Switzerland, Via Collina d'Oro, Collina d'Oro, Switzerland

Leysin American School

Leysin, American School, Leysin, Switzerland

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Institut Montana Zugerberg

Schönfels 5, 6300 Zug, Switzerland

École Nouvelle de la Suisse Romande

École Nouvelle de la Suisse Romande, Chemin de Rovéréaz, Lausanne, Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Collège du Lèman International School

Collège du Léman, Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Geneva, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil

Route du Village 1, 1884 Villars-sur-Ollon, Switzerland

Brillantmont International School

Avenue Charles-Secrétan 16, 1005 Lausanne, Switzerland

Aiglon College

Avenue Centrale 61, 1885 Chesières, Switzerland

Državne srednje škole u Švajcarskoj

Switzerland

Elitna srednja škola u Švajcarskoj, Sent Galen

Institut auf dem Rosenberg

Program za 2022/23. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Institut auf dem Rosenberg, Höhenweg, St. Gallen, Switzerland

Elitna škola u Švajcarskoj

Nastavni programi:  GCSEA level, američki srednjoškolski program i AP predmeti (samo 11. i 12. razred), German International Baccalaureate, IB Diploma 

Škola

Institut auf dem Rosenberg

Institut auf dem Rosenberg je elitna škola osnovana 1889. godine u severoistočnoj Švajcarskoj u gradu St. Gallen, a u istoimenom kantonu nemačkog govornog područja. Ovo je jedina luksuzna internatska škola u nemačkom govornom delu Švajcarske. „Naučiti kako živeti je svrha obrazovanja“ moto je ove škole, čiji je cilj da svoje učenike nauči da se nose sa svakodnevnim problemima, da ispunjavaju svoje školske obaveze, da se uključe u zajednicu, da steknu društvenu kompetenciju i da steknu veštine rešavanja konflikta i problema. U školi vlada disciplina, a posvećeno nastavno osoblje usmerava đake u njihovom akademskom, socijalnom i ličnom razvoju. Deca dolaze iz više od 30 zemalja, čineći ovu malu sredinu pravim internacionalnim društvom.

Kampus škole čine prelep kompleks zgrada okruženih travnjacima, ružičnjakom i drvećem, a ova zelena oaza i sigurno okruženje idealna je sredina za razvoj i odrastanje dece. Lokacija pruža bezbroj mogućnosti za različite sportove na snegu vođene profesionalnim trenerima, poput skijanja, snoubordinga, klizanja, ali i zabavne aktivnosti poput sankanja. Škola poseduje sportske terene, pa deca mogu da treniraju tenis, fudbal, košarku, golf, plivanje, ples, mačevanje, planinarenje i penjanje. Pri kampusu postoje i rezidencije najvišeg standarda u kojima su učenici smešteni u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama.

Škola u ponudi ima švajcarski, italijanski, nemački, američki i engleski obrazovni program, pružajući mogućnost učenicima da izaberu ono što je najbolje za njih. Pored akademskog programa, posebna pažnja posvećuje se vannastavnim aktivnostima poput đačkog kluba, kulturnog i humanitarnog kluba i drugih. Učešće u ovim klubovima je od velikog značaja prilikom upisa na fakultet.

elitna škola u Švajcarskoj

Profil

Profil škole

Lokacija škole: gradska sredina, St. Galen

Godina osnivanja: 1889.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: svi učenici: 6-18 godina, internat: 7-18 godina

Broj učenika: učenika u internatu: 260, internacionalnih učenika u internatu: 230, UKUPNO: 300

Najbliži aerodrom: Cirih, 50 minuta od škole

Nastavni programi:  britanski srednjoškolski program (GCSEA level), američki srednjoškolski program i AP predmeti (samo 11. i 12. razred),   nemački  program (German International Baccalaureate), International Baccalaureate Diploma Program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2022/23 godinu:  od 93.000 CHF po godini u zavisnosti od dodatnih aktivnosti

Dodatni troškovi: depozit, obavezne registracije, prijava 10.700 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

STIPENDIJE

Škola trentuno nema aktivne stipendije koje može ponuditi učeniku.

elitna srednja škola u Švajcarskoj

Izdvajamo

  • Elitna internatska škola u idealnom okruženju
  • U ponudi čak 5 svetskih obrazovnih sistema
  • Širok izbor vannastavnih aktivnosti
  • Geografski položaj pogodan za mnoštvo sportova
  • Male grupe i velika individualna pažnja, odnos profesor učenik je 1:4

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda, dokaz o nivou engleskog jezika. Mogući školski interni testovi.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".