Ostali fakulteti u Nemačkoj

Fakultet

IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences je jedan od vodećih privatnih univerziteta u Nemačkoj. Cilj univerziteta je da svojim studentima obezbedi najbolji mogući početak profesionalne karijere. Studenti se pripremaju za svoje internacionalne karijere na dva kampusa – Bad Honnef i Berlin. IU  je prvi nemački univerzitet na kome su sva predavanja isključivo na engleskom jeziku, što je postavilo nove standarde intenacionalnog obrazovanja u Nemačkoj.

Univerzitet je akreditovan od strane Nemačkog saveta za nauku (Wissenschaftsrat) i FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation), a član je i AACSB – internacionalne asocijacije biznis škola. Prema CHE University rangiranju iz 2014. godine, univerzitet je postigao zapažene rezultate i pozicionirao se među najbolje privatne univerzitete primenjenih nauka iz oblasti poslovne administracije. IU se posebno ponosi nagradom Innovation & Excellence Award, gde je proglašen pobednikom dve godine zaredom, 2018. i 2019. (neke od prethodno nagrađenih kompanija su i Uber, Riot Games, Microsoft, Airbnb). Glavni kampus universitetea smešten je u mestu Bad Honef u blizini Bona, dok se kampus u Berlinu nalazi u centru grada na svega par minuta od svih znamenitosti.

biznis i menadžment studije u Nemačkoj

Osnovne studije

Programi osnovnih studija (Bachelor of Arts, Bachelor of Science) traju tri godine (6 semestara). Budući da je univerzitet posvećen studijama menadžmenta, osnovni predmet svih smerova je poslovni menadžment, dok su dodatni predmeti usko vezani za odabranu oblast. Dostupni su sledeći studijski smerovi:

°   BA International Management (Digital Marketing, Human Resource Management, Accounting & Finance, Data Analytics – bira se jedna od ponuđenih specijalizacija u 4 semestru; kampus Berlin ili Bad Honef)

°   BA Aviation Management (Current Issues in Aviation, Safety Management and Human Factors in the Aviation Business, Airline Sales and E-commerce, Airport Marketing, Airline Marketing, Financial Management Airlines, Financial Management Airports – izborni predmeti biraju se u 6 semestru u zavisnosti od odabranog modula; kampus Bad Honef)

°   BSc Computer Science (Big Data and Cloud Technologies, Informatioin Systems Management, Computer Science & Society, IT Project and Architecture Management, Practical Data Science, Business Intelligence, Artificial Intelligence, Mobile Software Engineering – izborni predmeti biraju se po jedan u 4  i 5 semestru; kampusi Berlin i Bad Honef)

°   BA Hospitality Management (Data Analytics, Hotel Real Estate, Sustainable Hospitality and Event Management – bira se jedan predmet po izboru studenta u 5 semestru; kampus Bad Honef).

Radna praksa je obavezan i integrisan deo osnovnih studija, sa ciljem da student stečeno znanje primeni u praksi. Praksa traje 5-6 meseci i odvija se u Nemačkoj ili drugoj zemlji (matičnoj zemlji) u zavisnosti od izbora studenta. Odvija se u četvrtom ili šestom semestru u zavisnosti od studijskog smera.

Program za 2021/22 godinu

Skinite PDF

Master studije

Master studije su namenjene studentima koji žele da unaprede i usavrše svoje znanje i steknu akademsku kvalifikaciju iz odabrane oblasti. Univerzitet nudi jednogodišnje, jednoipogodišnje i dvogodišnje master programe na engleskom jeziku (2, 3 ili 4 semestra). Master programi dostupni su na oba kampusa:

°   Master Studies (1 ili 2 godine u zavisnosti od odabranog smera) – Big Data Management, Computer Science, Engineering Management, International Finance & Accounting, International Marketing Management, International Hospitality Management, International Aviation Management, IT Management, Transport & Logistics Management.

°   Master International Management (2 godine) – Major: Aviation, Big Data Management, Finance & Accounting, Health Care Management, Hospitality, International HR Management, IT Management, International Marketing.

°   MBA (1,5 godinu, 3 semestra) – International Business, Big Data Management, Engineering Project Management, Finance & Accounting, IT Management, International Marketing.

Uslovi upisa

Nastava se odvija na engleskom jeziku, pa je prilikom apliciranja neophodno priložiti međunarodni sertifikat o jezičkom nivou (minimum IELTS 6.0 ili ekvivalent). Za apliciranje na osnovne studije potrebna su svedočanstva prethodnih godina školovanja i diploma kada se završi srednja škola, dok je za master studije potreban transkript o položenim ispitima i diploma osnovnih studija. Napomena: Univerzitet zadržava pravo da traži dodatna dokumenta na uvid u zavisnosti od smera koji se upisuje. Početak studija: oktobar ili april.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2021/2022:

Osnovne studije: 5.365 € po semestru (6 semestara)
Master i MBA studije: 5.290 € – 7.095 € po semestru (2, 3 ili 4 semestra u zavisnosti od odabranog programa)
Smeštaj: 4.000 € – 7.500 € po godini

Dodatni troškovi: studentska registracija, application fee, zdravstveno osiguranje, viziranje pasoša, knjige I nastavni material, bankarski troškovi, avio karte, transferi, lični troškovi studenta I ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Fakultet nudi stipendije u iznosu od 2.500 EUR do punog iznosa školarine u zavisnosti od postignuća studenta i studijske oblasti za koju je zainteresovan. Više informacija o opcijama stipendiranja dostupno je na upit.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj studenata u Bad Honefu obezbeđen je u rezidencijama koje se nalaze u samom kampusu. Smeštaj je zajednički i podrazumeva dvokrevetne ili trokrevetne sobe, dok preostale prostorije dele svi stanari (kuhinja, dnevna soba, kupatilo). Alternativno, studenti se mogu odlučiti za smeštaj u rezidencijama van kampusa ili privatni smeštaj. U Berlinu ne postoje univerzitetske rezidencije u ponudi, ali osoblje pomaže studentima u pronalaženju adekvatnog privatnog smeštaja. Za smeštaj je potrebno odvojiti od 400 € do 750 € ili više u zavisnosti od navika i odabrane opcije.

MOGUĆNOST RADA

Po diplomiranju, studenti mogu produžiti svoj boravak u nemačkoj još dodatnih 18 meseci kako bi pronašli adekvatno radno mesto! Studenti koji nisu u EU mogu raditi u Nemačkoj tokom studija maksimalno 120 punih radnih dana, odnosno 240 radni dana sa pola radnog vremena.

IU International University of Applied Sciences

IUBH Campus Studies Rolandufer 13 10179 Berlin

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".