Constructor University

Constructor University, Campus Ring, Bremen, Germany

Munich Business School

Munich Business School, Elsenheimerstraße, Munich, Germany

EU Business School

Theresienhöhe 28, 80339 München, Germany

SRH Hochschule Berlin

Ernst-Reuter-Platz 10, 10587 Berlin, Germany

IU International University of Applied Sciences

IUBH Campus Studies Rolandufer 13 10179 Berlin

Ostali fakulteti u Nemačkoj

Studiranje u Nemačkoj sa obaveznom radnom praksom

Munich Business School

Munich Business School, Elsenheimerstraße, Munich, Germany

Munich Business School – studije sa radnom praksom u Nemačkoj. MBS je jedan od najvećih nemačkih internacionalnih univerziteta, osnovan 1991. godine. Prvi je privatni univerzitet koji je dobio državnu akreditaciju, koju poseduje već 25 godina.

Fakultet

Munich Business School

Munich Busniess School (MBS) je jedan od najvećih nemačkih internacionalnih univerziteta, osnovan 1991. godine. Prvi je privatni univerzitet koji je dobio državnu akreditaciju, koju poseduje već 25 godina. Osnovni principi kojima se vodi je internacionalna orijentisanost i saradnja sa kompanijama u kojima studenti obavljaju praktičnu nastavu. Univerzitet je 2019. godine bio na 1. mestu kao privatni University of Applied Sciences. Fakultet pohađa oko 650 studenata, od čega 52% internacionalnih, pa tako omogućava prijatnu atmosferu za učenje i individualan pristup studentima. U prva tri meseca po završetku studija, čak 81% studenata pronađe zaposlenje. Studenti se mogu odlučiti za studije isključivo na engleskom jeziku, ali i za bilingvalnu opciju koja podrazumeva kombinovanu nastavu na engleskom i nemačkom jeziku.

studije sa radnom praksom Nemačkoj

Destinacija

Minhen

Minhen je svetski poznata destinacija koja poseduje jedinstvenu kombinaciju ekonomske moći i kvaliteta života, pa tako predstavlja savršen izbor za studije, budući da se upravo ovde nalaze predstavništva nekih od najpoznatijih svetskih kompanija (BMW, Allianz, Siemens…). MBS ponosi se odličnom lokacijom, na oko 10 minuta od centra Minhena.

Osnovne studije

PRE-BACHELOR PROGRAM

Namenjen je studentima koji osnovne studije žele da započnu sa određenim predznanjem iz oblasti koju će studirati ili studentima koji nemaju dovoljan nivo engleskog jezika. Nakon završenog programa nastavljaju sa redovnim osnovnim studijama. Program traje 1 semestar (jun-avgust ili septembar-decembar). 

OSNOVNE STUDIJE

Osnovne studije u oblasti B.A. International Business traju 7 semestara i nose 210 ECTS bodova.  Sedmi semestar namenjen je za pisanje diplomskog rada. Grupe na nastavi su od 5 do maksimum 30 studenata. Postoje dva upisna roka: septembar i februar. Studenti se mogu opredeliti za jedanu od pet ponuđenih užih specijalizacija :

 • Innovation Management (Product Lifecycle Management)
 • Procurement, Production and Logistics (Supply Chain Management)
 • Marketing & Sales (Customer Relationship Management)
 • HR Management and Leadership
 • Financial Management

Obavezan deo programa:

 • Semestar u inostranstvu – jedan ili dva semestral se pohađaju na nekom od brojnih partnerskih fakulteta na svim kontinentima,
 • Internship (letnja radna praksa) – obavezne 3 letnje prakse u trajanju od po 10 nedelja.
 • International Focus with Foreign Language – Tokom prve polovine studije, studenti biraju jednu od ponuđenih opcija učenja stranog jezika i osnova iz ekonomije, prava, politike i kulture odabrane zemlje. Studenti koji slušaju nastavu u potpunosti na engleskom, u obavezi su da odaberu nemački jezik. Opcije: Germany and European Union German; Spain and Latin America Spanish; Arabic Countries and the Middle East Arabic; France and Francophone Countries French; Russia and Eastern Europe Russian; Asia Pacific Mandarin Chinese.
 • Stvaranju dva realna Non-Profit i Start-Up projekta.

Master studije

PRE-MASTER PROGRAM

Ovaj program namenjen je i obavezan za studente koji žele da upišu master studije na MBS nakon osnovnih studija koje nisu iz oblasti biznisa. 

MASTER STUDIJE

Master studije traju 18 meseci, odnosno 3 semestra i nose 90 ECTS bodova. Kao i na osnovnim studijama, grupe na nastavi su male, 15-30 studenata, o odnos učenika i profesora je 4:1. Treći semestar podrazumeva pisanje master rada i pohađanje jedne od sledećih opcija, zavisno od odabranog programa: semestar u inostranstvu ili praksa ili start-up projekat. Početak studija je u semptembru.

Na raspolaganju su sledeći programi: 

 • MA International Business
 • MA International Marketing and Brand Management
 • MA Sports Business and Communication
 • MA Innovation and Entrepreneurship

Uslovi upisa

Diploma srednje škole (za B.A.), odnosno osnovnih studija (za M.A.), 2 motivaciona pisma (za upis i stipendiju), CV, sertifikat o znanju engleskog jezika (TOEFL 85 ili IELTS 6.5).

Cene i stipendija

Cene za 2021/22. školsku godinu

Cena Pre-Bachelor programa: 5.200€

Cena programa osnovnih studija: 10.400€ (po godini)

Osnovne studije plaćaju se u 7 jednakih rata od po 5.200€ (pre svakog semestra), a moguće je i plaćanje na mesečnom nivou.

Cena Pre-Master programa: 6.500€

Cena master programa: 24.000€

Master studije plaćaju se u 3 jednake rate od po 8.000€ (pre svakog semestra).

Dodatni troškovi: troškovi slanja aplikacije (60 €), troškovi upisa za internacionalne studente (1.490€), knjige, troškovi smeštaja, osiguranje, životni troškovi i lični troškovi studenta, viza, avio-karte i drugi nepomenuti troškovi.

Studenti koji apliciraju preko Egide nemaju troškove slanja aplikacije.

STIPENDIJA

Pri apliciranju za studije, student piše i motivaciono pismo za stipendiju, čime se automatski procenjuje kao kandidat za stupendiju koja može iznositi između 10% i 50%, a odnosi se na prvu godinu studija (i za osnovne i za master studije).

Napomene:

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

 

Smeštaj i troškovi života

Munich Business School nema sopstvene kapacitete smeštaja, ali je studentima na raspolaganju služba koja student olakšava traženje odgovarajućeg tipa smeštaja.

Procenjuje se da je studentu potrebno od oko 1.350€ pa naviše za troškove života u Minhenu, od čega smeštaj čini oko 600€-900€.

MOGUĆNOST RADA

Non-EU studenti sa važećom studentskom vizom i boravišnom dozvolom imaju pravo zaposlenja do 20 sati nedeljno.

Munich Business School

Munich Business School, Elsenheimerstraße, Munich, Germany

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".