Jacobs University

Jacobs University Bremen, Campus Ring, Bremen, Germany

EU Business Winter School

Theresienhöhe 28, 80339 Munich, Germany

Munich Business School

Munich Business School, Elsenheimerstraße, Munich, Germany

EU Business School

Theresienhöhe 28, 80339 München, Germany

SRH Hochschule Berlin

Ernst-Reuter-Platz 10, 10587 Berlin, Germany

IU International University of Applied Sciences

IUBH Campus Studies Rolandufer 13 10179 Berlin

Studije u Berlinu na engleskom, menadžment i tehnologija

SRH Hochschule Berlin

Ernst-Reuter-Platz 10, 10587 Berlin, Germany

Studije menadžmenta i tehnologija u Nemačkoj na SRH Hochschule Berlin. Ovo je fakultet koji nudi osnovne i master studije na engleskom jeziku. Akreditovan je od strane države kao prvi i jedini privatni univerzitet primenjenih nauka u Berlinu.

Fakultet

SRH Hochschule Berlin

SRH Holding je osnovan 1966. godine i čine ga 10 privatnih univerziteta (Berlin, Calw, Gera, Hamm, Heidelberg, OestrichWinkel, Riedlingen, Wiesbaden and Asunción – Paraguay) sa više od 12000 studenta I preko 110 studijskih programa.

SRH Hochschule Berlin  je univerzitet koji nudi osnovne i master studije na engleskom jeziku. Akreditovan je od strane države kao prvi i jedini privatni univerzitet primenjenih nauka u Berlinu. FIBBA (Foundation for International Business Administration Accreditation) je akreditovala sve programe ovog fakulteta. Sa fokusom na menadžment i tehnologiju, svojim studentima nudi visoko kvalitetnu internacionalnu edukaciju koja ih potkiva teoretskim znanjem, neguje njihove veštine i pomaže im da steknu realno poslovno iskustvo kroz projekte i praksu.

Studije menadžmenta i tehnologija u Nemačkoj, SRH Hochschule Berlin

Berlin

Sa populacijom od 3,7 miliona stanovnika, Berlin je prestonica i najveći grad Nemačke i drugi najnaseljeniji grad u Evropi

Dom je 4 velika univerziteta, 7 univerziteta promenjenih nauka, 4 umetničke akademije, 27 privatnih univerziteta i 70 istraživačkih centara i oko 190.000 studenata je upisano u ove institucije.

Studenti u Berlinu uživaju u visokom nivou kvaliteta života i velikom broju rekreativnih i zabavnih programa: festivali, muzeji, sportske manifestacije su na raspolaganju širom grada, plus što je jedna trećina Berlina prekrivena parkovima, rekama i jezerima. Berlin je cenatr političkih dešavanja, medija i nauke i priznat je po kulturno-umetničkoj sceni i aktivnom noćnom životu.

Osnovne studije

B.A. in International Business Administration – Program studenti mogu pohađati 3 godine, odnosno 6 semestara (Fast Track, 180 ESPB) ili 3.5  godine, odnosno 7 semestara (International Experience Track, 210 ESPB). Fast track opcija podrazumeva obaveznu praksu u finalnom semestru u trajanju od 14 nedelja, dok druga opcija podrazumeva praksu ili semestar u inostranstvu u trajanju od 6 meseci i dodatnu praksu od 14 nedelja.  Poslovne pozicije na koje student može da aplicira nakon diplomiranja na ovom programu su: HR Management, Marketing and Sales, Business Consalting, Banking and Finance… Početak programa može biti u oktobru ili aprilu.

B.Sc. in Business Information Systems  – Program traje 3 godine, odnosno 6 semestara i nosi 180 ESPB. Podrazumeva obaveznu praksu u poslednjem semestru, u trajanju od 8 nedelja (samo za one koji započnu studije u zimskom semestru). Poslovne mogućnosti nakon diplomiranja na ovom programu su: Project Management, System Development, Front End Development, Consulting Firms, Insurance Companies, IT Departments… Početak programa može biti u oktobru ili aprilu.

Master studije

Svi master programi traju 2 godine (4 semestra) i nose 120 ESPB. Početak programa može biti u dva roka: septembar ili mart. U berlinskom kampusu, na raspolaganju su sledeći programi na engleskom jeziku:

  • Sc. Computer Science (Cyber Security)
  • Sc. Computer Science (Big Data and Artificial Intelligence)
  • M.A. Entrepreneurship
  • M.A. International Management
  • M.A. Int. Management (Creative Management)
  • M.Eng. Engineering & International Business
  • M.Eng. Engineering & Sustainable Technology Management (Mobility and Automotive Management)
  • M.Eng. Engineering & Sustainable Technology Management (Digital Industry)
  • M.Eng. Engineering & Sustainable Technology Management (Digital Building Infrastructure)

Uslovi upisa

Osnovne studije – Diploma srednje škole, dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS 6.5 ili ekvivalent), intervju sa predstavnikom fakulteta.

Master studije – Diploma osnovnih studija, dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS 6.5 ili ekvivalent), intervju sa predstavnikom fakulteta, motivaciono pismo. Pojedini programi zahtevaju diplome određenih fakulteta (npr. Computer Sciences, Natural Sciences…) ili određeni broj bodova iz konkretnih predmeta.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA ZA 2020/21.

Osnovne studije – Cena po semestru za non-EU studente iznosi 5.100€ (Fast Track) i 3.900€ (International Experience Track).

Master studije – Cena po semestru za non-EU studente iznosi 5.400€.

Dodatni troškovi: troškovi prijave u iznosu od 750€, ostale registracije, nastavni materijal, troškovi ispita, smeštaj, osiguranje, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Non-EU studenti mogu aplicirati za stipendije koje nude različite političke i verske organizacije izvan fakulteta, a aplikacija se vrši direktno preko njih. Vrlo često, za apliciranje je neophodan visok nivo nemačkog jezika.

Smeštaj i troškovi života

SRH Hochschule Berlin nema sopstvene kapacitete smeštaja, već je potrebno da ga student samostalno organizuje. Fakultet je na raspolaganju za pomoć oko pružanja svih neophodnih informacija kako bi student na najlakši način  pronašao odgovarajući smeštaj. Prosečni mesečni troškovi studenta u Nemačkoj procenjuju sa na oko 1000 € (smeštaj, hrana, prevoz, osiguranje, telefon…).

Studentska nemačka viza studentima dozvoljava rad do 20 sati nedeljno.

SRH Hochschule Berlin

Ernst-Reuter-Platz 10, 10587 Berlin, Germany

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".