Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Učenje jezika u Južnoj Africi

Molo! Sawubona! Ndaa! Hallo! U Južnoj Africi postoji 11 službenih jezika i niz dijalekata na kojima možete reći “zdravo”, od engleskog jezika preko jezika plemena, Južna Afrika je mesto na kome se ne uči samo jezik u učionici, već imate priliku da za vreme programa učenja jezika doživite neponovljiva iskustva.

Južna Afrika nudi planine na kojima možete planinariti, surfovanje, prirodu u njenom najčistijem obliku koju možete istražiti (safari), tradicionalna jela koja možete isprobati i živopisni gradove koje možete istraživati u slobodno reme. Sa svojom kulturom, istorijom i avanturističkim duhom, Južna Afrika predstavlja savršeno mesto za učenje jezika u inostranstvu.

Lokacije

Kejptan je veliki priobalni grad koji ima mnogo toga da vam ponudi – brojne znamenitosti, specifična kuhinja, ljudi i istorija – od kupovine u poznatoj ulici Long Street, penjanja na Table Mountain, do isprobavanja lokalnih jela. Po celom gradu nalaze se sačuvani ostaci aparthejda, a da biste stekli bolji uvid u istorijsko nasleđe ne propustite da vidite District Six muzej i Robben Island gde je bio zatvoren Nelson Mendela.

učenje jezika u Južnoj Africi

Port Elizabet je poznat kao prijateljski grad. Ukoliko vaš prvi odlazak u Južnu Afriku bude bio baš u ovaj grad, sigurno ćete imati lepo iskustvo. Nakon nastave moći ćete da odete do plaza ili na surfovanje ili da odete na ekskurziju duž Garden Route, poznate po ekoturizmu. Xhosa, drugi najzastupljeniji jezik u Južnoj Africi, veoma je rasprostranjen u Port Eliozabetu, pa ga često možete čuti na ulicama.

Učenje jezika i pristupačnost

Engleski jezik je jedan od službenih jezika u Južnoj Africi. Engleski jezik u Južnoj Africi možete učiti u nekoj od brojnih internacionalnih škola engleskog jezika u velikim gradovima poput Kejptauna. Integralni deo programa učenja jezika u Južnoj Africi obično su i nedeljne ekskurzije i obilasci, a kurseve u školama jezika upisuju studenti iz celoga sveta.

Raznovrsnost afričkih jezika od regiona do regiona dovodi do toga da jezici međusobno imaju uticaj jedan na drugi. Čak i ako učite engleski jezik, reči i fraze iz afričkih jezika kao što su Afrikaans, ili Zulu pojaviće se u govoru. Takođe ćete za vreme programa učenja jezika imati priliku da isprobate različite aktivnosti poput bandži džampinga, ronjenja sa ajkulama, moći ćete da vidite lavove na safariju i isprobate mnoge druge aktivnosti.

Južna Afrika je i veoma pristupačna destinacija za učenje jezika, kada uzmete u obzir celokupno iskustvo koje ćete steći. Možete očekivati da će većina stvari koštati upola u odnosu na zemlju iz koje dolazite. Ukoliko se budete držali lokalnih proizvoda, restorana i brendova, nećete potrošiti preveliku količinu novca dok pohađate program učenja jezika u Južnoj Africi. Ono što je skuplje jesu globalni brendovi, kao što su Leviˈs-a i Apple.

Smeštaj i viza

Jedna od najvećih prednosti učenja jezika u inostranstvu je ta što imate priliku da iskusite svakodnevni život i upoznate se lokalnim zajednicama u kojima boravite. Jezički programi u Južnoj Africi, bili oni u većim gradovima ili manjim mestima, pružaju vam priliku da iskusite širok spektar različitih životnih stilova .
Na raspolaganju su vam opcije smeštaja u studenskim rezidencijama ili u lokalnim porodicama.

Prednost života u studentskoj rezidenciji je ta što ćete se upoznati sa drugim internacionalnim studentima i steći društvo za učenje i upoznavanje mesta u kome ste smešteni. Sobe su uglavnom jednokrevetne, dok se kuhinja, kupatilo i zajedničke prostorije dele sa ostalim studentima sa kojima ste u smeštaju.

Porodični smeštaj, s druge strane, pruža pravi doživljaj kulture u koju dolazite, budući da učestvujete u svakodnevnom životu porodice u kojoj boravite, imate zajedničke obroke sa svojom porodicom i ponekad i odlazite sa njima na lokalna sportska dešavanja. Porodice – domaćini obično govore engleski jezik, ali ćete uz njih imati priliku i da naučite i neki od lokalnih dijalekata.
Kada budete primljeni na program učenja jezika u Južnoj Africi, neophodno je da podnesete zahtev za studentsku vizu.

(Izvor: Niki Kraska za goabroad.com)

Više o programima učenja jezika u Africi saznajte klikom na: kursevi jezika u Africi.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam