Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

15 najlepših reči svetskih jezika

Svaki jezik ima svoje specifičnosti i različite reči koje se koriste da iskažu različite pojmove. Posebno interesantno područje čine reči koje su specifične za pojedine jezike, kako po svojoj morfološkoj strukturi, tako i po značenju koje imaju. Ove reči nemaju svoj ekvivalent u drugim jezicima i to je ono što ih čini posebnim. Njihovo značenje ne može se prevesti bukvalno, već opisno.

Verovatno nećete biti u prilici da ih naučite tokom nastave u školama jezika, ali ćete moći da ih čujete u razgovoru sa lokalnim stanovnicima nekog područja. Zato se preporučuje da provedete određeni vremenski period u inostranstvu učeći jezik, kako biste ga zaista „progovorili“ i prevazišli jezičke barijere koje neminovno imate kao neko kome on nije maternji.

Ukoliko se dvoumite oko toga gde je najbolje da učite strani jezik koji želite, više informacija možete saznati klikom na: kursevi jezika u inostranstvu za odrasle i kursevi jezika u inostranstvu za decu. Bilo da Vas zanima engleski, španskiitalijanskifrancuskiarapskigrčkiruski ili neki drugi jezik, sigurno ćete naći školu i grad koji odgovaraju Vašim afinitetima. U nastavku teksta Vam donosimo reči koje su specifične za različite svetske jezike:

(Izvor slika: Buzz Feed)

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam