International School San Patricio

Calle de Juan de Vergara, 1, 45005 Toledo, Spain

Caxton College

Carrer Mas del Leon, 5, 46530 Puçol, Valencia, Spain

Sotogrande International School

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Državne srednje škole u Španiji - kulturna razmena

Spain

Ostale srednje škole u Španiji

Program kulturne razmene učenika

Državne srednje škole u Španiji - kulturna razmena

Program za 2022/23. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Spain

Srednje škole u Španiji – program kulturne razmene se pohađa 1 ili 2 polugodišta, ili kraće od 1 do 3 meseca. Učenik može da bira regiju ili grad u kojem bi voleo da boravi.

Program

Program

Program kulturne razmene najčešći je izbor učenika šiorm Evrope. Razlog tome je što program predstavlja dobar izbor za one učenike koji žele iskustvo života i školovanja u inostranstvu i koji su spremni da prihvate sva nova iskustva koje kulturna razmena može da donese. Program funcioniše tako što se na osnovu profila učenika pronalazi odgovarajuća porodica i škola u lokalnoj zajednici, što može biti bilo gde u Španiji.

Obavezno školovanje u Španiji podeljeno je u četiri dela: predškolsko (Educación Infantil) 3-6 godina; šestogodišnju osnovnu školu (Educación Primaria) 6-12 godina; obavezno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje (Educación Secundaria Obligatoria) 12- 16 godina i Bachillerato, dvogodišnje školovanje za decu od 16-18 godina obavezno za učenike koji planiraju da nastave svoju edukaciju na nakom od univerziteta. Obavezni predmeti u srednjim školama su španski jezik i književnost, strani jezici, društvene nauke, geografija, istorija, matematika, estetika, fizička kultura, religija ili društvene aktivnosti. Učenik može odabrati i neki od opcionih predmeta kao što su fizika, hemija, biologija, geologija, umetnost ili muzička kultura. Vreme nastave se razlikuje u odnosu na lokaciju i vrstu škole. Jedan od tipičnih programa je nastava od 09:00h do 17:00h sa dvosatnom pauzom za ručak, dok drugi podrazumeva nastavu od 09:00h do 14:00h bez pauze za ručak. Učenici se ohrabruju da učestvuju u vannastavnim školskim aktivnostima kao što su sport, muzika, slikanje i drugi. Vannastavne aktivnosti su deo školskog nastavnog programa i zavise od razreda koji učenik pohađa. Ekskurzije i sportska takmičenja se takođe organizuju kao deo vannastavnih aktivnosti.

Srednje škole u Španiji

Profil

Lokacija škola: cela Španija
Tip škola: mešovite škole (dečaci i devojčice);
Starosna struktura: 15-18 godina prilikom prijave na program razmene;
Nastavni program: gimnazija – jedno polugodište ili cela školska godina ili kratak boravak od 3 meseca.
Cena programa za 2022/23: 7.900 € (cela godina), 5.740 € (jedno polugodište), 4.720 € (3 meseca).

Cena programa uključuje: nastavu u školi, smeštaj u porodici sa obrocima, dokumentaciju potrebnu za aplikaciju za vizu,aerodromski transfer (doček u dolasku, ispraćaj u povratku), punu podršku lokalnog koordinatora tokom trajanja programa, pomoć sa validacijom svedočanstava i otvaranje studentskog fajla u Ministarstvu obrazovanja Španije, broj telefona za hitne situacije dostupan 24/7, orijentacija pred put i po dolasku na destinaciju.

Dodatni troškovi: prijava 10.700 rsd (ili 90 €), doplata za poluprivatnu školu (3000 € za godinu, 1500 € za semestar, 1000 € za triimestar), doplata za regiju 1 (850 € za celu godinu; Madrid, Granada, Sevilja, Valensija), doplata za regiju 2 (550 € za celu godinu; Alikante, Kadiz), osiguranje (700 € za celu godinu, 400 € za jedno polugodište, 300 € za trimester), poseban režim ishrane (700 € za godinu, 350 € za semestar, 210 € za trimester), doplata za alergiju na životinje (190 €, na pse I mačke), aktivnosti i ekskurzije, dodatne aktivnosti (instrument, sport, časovi glume….), preporuka za džeparac (200 – 300 € mesečno), kamp dobrodošlice u Madridu I Barseloni gde se učenici na programu upoznaju među sobom (opciono 550 €; dodatne informacije o programu dostupne su na upit), bankarski troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

Smeštaj

Boravak u španskoj porodici idealan je za decu koja su komunikativna, koja vole da pričaju, da se smeju i da se druže. Španske porodice su vrlo gostoljubive i zaista žele da se u njihovoj kući osećate kao deo porodice. Zato se nemojte iznenaditi ako se vrlo brzo opuste i podignu glas, bilo da zapevaju ili jednostavno da razgovaraju sa ukućanima. Većina porodica u Španiji su tradicionalne porodice sa dva roditelja i decom različitog uzrasta. Španija je raznolika zemlja u kulturološkom smislu i zbog četiri različita jezika, a kultura koju oni nose ogleda se i u načinu života porodica.

Izdvajamo

  • Program kulturne razmene;
  • Pohađa se 1 ili 2 polugodišta, a postoji mogućnost kraćeg boravka od 1 do 3 meseca;
  • Mgućnost izbora regije ili grada;
  • Briga o deci od strane domaćina, škole i lokalnog koordinatora uvek dostupnog deci;
  • Potrebno znanje engleskog jezika za ovaj program (srednji ili viši srednji nivo);
  • Znanje španskog jezika je poželjno, ali nije neophodno;
  • Organizovane ekskurzije.

Uslovi upisa

Uslovi za upis internacionalnih učenika je minimlano srednje ili više-srednje znanje engleskog jezika i minimum dobar uspeh u školi. Znanje španskog jezika nije obavezno, ali je preporučljivo makar osnovno znanje jezika. Prijava na program je najkasnije do 01.04.2022. za prvo polugodište i do 01.10.2022. za drugo polugodište. Preporučuje se rana prijava na program, s obzirom na to da se mesta na programu brzo popunjavaju. Početak školske godine je 10.09.2022.(I za trimester) i 14.02.2021. za jedno polugodište.

NAPOMENA: Program kulturne razmene je prvenstveno namenjen upoznavanju učenika sa lokalnom kulturom i jezikom. Polaznici nemaju mogućnost izbora lokacije, porodice ili škole.

Državne srednje škole u Španiji - kulturna razmena

Spain

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".