Ostale srednje škole u Španiji

Alikante

Barselona

Madrid

Majorka

Malaga

Marbelja

Mursija

Salamanka

Tenerife

Valensija

Škola

International School San Patricio

International School San Patricio u Toledu je privatna škola i deo je San Patricio porodične, privatne obrazovne institucije osnovane 1958. godine. San Patricio ima tri svoja centra u Madridu i jedan u Toledu. International School San Patricio Toledo, osnovana je 2006. godine pod imenom Tagus School. Škola nudi International Baccalaureate program za učenike uzrasta, od 3 do 19 godina.

ISSP Toledo, pored izuzetnog  akademskog programa, svojim učenicima nudi i priliku da usavrše španski jezik i steknu DELE diplomu. Na rang listi najboljih bilingvalnih škola u Španiji ISSP se nalazi na samom vrhu tabele kao jedna od najprestižnih škola. 

Školski kampus je projektovan i građen na osnovu iskustva u obrazovanju od preko 50 godina i specijalno osmišljen kako bi učenicima pružio sve uslove za bezbedan i uspešan boravak u školi. U delu kampusa namenjenom učenicima srednje škole, pored savremeno opremljenih učionica za svaki od predmeta, nalaze se i laboratorije, kompjuterske sobe sa pristupom internetu, otvoreni i zatvoreni bazen, sportski tereni, biblioteka, pozorišno/bioskopska sala, sportski centar.

Školska rezidencija je namenjena učenicima od 12 do 19 godina. Smeštaj je u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama i učenici su odvojeni po polu i uzrastu. U celoj rezidenciji postoji WiFi koji se kontrolisano koristi i isključuje u noćnim satima.

srednja škola u Toledu

Profil

Profil škole

Lokacija škole: gradska, Toledo – 70 km od Madrida

Godina osnivanja: 2006.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 3-19 godina

Broj učenika:  560

Najbliži aerodrom:  Adolfo Suarez Barajas (Madrid)

Nastavni program:  International Baccalaureate (IB)

Cena za internacionalne učenike za 2023/24: 30.005 € – 34.645 € po godini (u zavisnosti od razreda koji se upisuje)

Školarina uključuje: nastavu, nastavni materijal, smeštaj u internatu na bazi punog pansiona, zdravstveno osiguranje, pranje veša, pomoć pri odabiru univerziteta, školske klubove, putovanja i ekskurzije vikendom.

Dodatni troškovi: prijava 15.000 rsd, registracija (950 €), depozit (1200 €), uniforma (oko 550 €), grafički kalkulator (130 €), aerodromski transfer (150 € po pravcu), lični računar prema određenim karakteristikama (550 €), tutor (2030 €), dodatni časovi španskog jezika (60 € mesečno), avio karte, vizu, bankarski troškovi, lični troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJE

Škola nudi određeni broj stipendija za učenike na osnovu akademskog i ličnog postignuća, kao i finansijske potrebe. Iznos stipendije može biti od 30 % do 70 % na cenu školarine.

srednja škola u Španiji Toledo

Nastavni program

Program nastao 1968. godine u Švajcarskoj prvenstveno za učenike internacionalnih škola, International Baccalaureate (IB) se danas koristi u 3.460 škola širom sveta. IB je stekao popularnost i priznanje kao nastavni program koji postavlja visoke standarde i naglašava kreativno i kritičko razmišljanje. IB učenici su odgovorni za svoje učenje, izbor tema i izradu sopstvenih projekata, dok profesori više deluju kao supervizori ili mentori nego izvor činjenica. Pored priprema učenika za kritičko razmišljanje i rad na nivou fakulteta, program od učenika očekuje da se izraze kroz pisanje, zahteva društveno koristan rad i ima za cilj da razvije radoznale, obrazovane i brižne mlade ljude koji će pomoći u stvaranju boljeg i mirnijeg sveta, kroz interkulturalno razumevanje i poštovanje. U International School San Patricio Toledo učenici mogu pohađati sve nivoe IB programa: PYP (Primary Years Programe) za uzrast 3-12 godina, MYP (Middle Years Program) za uzrast 11 do 16 godina i DP (diploma program) za uzrast 16-19 godina.

Program za 2023/24. godinu

Skinite PDF

Izdvajamo

  • Jedna od najprestižnijih i najboljih bilingvalnih škola u Španiji – na rang listi najboljih bilingvalnih škola u Španiji ISSP se nalazi na samom vrhu tabele kao jedna od najprestižnih škola!
  • Odlični akademski rezultati;
  • Visoka stopa uspeha prilikom upisa na vrhunske univerzitete;
  • Sigurna lokacija;
  • Veliki izbor aktivnosti kako bi se omogućila integracija učenika u lokalni jezik, zemlju, kulturu i istoriju.

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda, dokaz o nivou engleskog jezika, školski interni testovi iz matematike, fizike, hemije i jezika (engleski i španski), onlajn intervju sa učenikom i članovima porodice. Neophodan nivo znanja jezika za MYP su A2 (španski) i B1 (engleski), dok je za upis DP potreban nivo jezika A2 (španski) i B2 (engleski). Škola u svojoj ponudi ima na raspolaganju i dodatne časove jezika namenjene usavršavanju engleskog jezika kao bi se nastavni program adekvatno razumeo.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje kona čne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgov or sa akademskim timom i učeni cima škola koje su  Vam se najviše svidele.

International School San Patricio

Calle de Juan de Vergara, 1, 45005 Toledo, Spain

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".