International School San Patricio

Calle de Juan de Vergara, 1, 45005 Toledo, Spain

Caxton College

Carrer Mas del Leon, 5, 46530 Puçol, Valencia, Spain

Sotogrande International School

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Ostale srednje škole u Španiji

Alikante

Barselona

Madrid

Majorka

Malaga

Marbelja

Mursija

Salamanka

Španija

Tenerife

Valensija

Srednja škola blizu Valensije, u Španiji

Caxton College

Program za školsku 2022/23. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Carrer Mas del Leon, 5, 46530 Puçol, Valencia, Spain

Srednja škola blizu Valensije

Nastavni programi: IGCSE, A-level

Škola

Caxton College

Škola se nalazi na sunčanoj obali Mediterana, u gradiću Puçol, blizu plaže i 20 km udaljenom od Valensije. Pruža britanski srednjoškolski program uz intenzivno učenje španskog jezika i upoznavanje kulture. Pohađaju je kako lokalni učenici, tako i internacionalni kojiih je oko 20 odsto. Mešavina britanske i španske kulture, kao i prisustvo drugih nacija, pomaže da se kod učenika razvija tolerancija i učenike uspešno priprema za budućnost u globalnom društvu. Ova mešavina se ogleda i u nastavnom kadru, od kojih 80 odsto čine Britanci, dok španski profesori predaju španski jezik i druge predmete na španskom. Škola je izuzetno moderna i zauzima 45.000 m² površine sa najsavremnijim nastavnim i sportskim kapacitetima. Na kampusu se nalazi oko 100 učionica sa interaktivnim tablama, laboratorije za hemiju, biologiju i fiziku, računarske učionice, umetnički kabineti, pozorište i biblioteka, a od sportskih objekata tu su otvoreni i zatvoreni teniski tereni, tereni za košarku, tereni za fudbal, otvoreni i zatvoreni bazeni, teretane…

Smeštaj internacionalnih učenika obezbeđen je u lokalnim porodicama koje prolaze rigorozne provere. Većina porodica žive u rezidencijalnim oblastima blizu škole, kao i u obližnjim gradovima, selima, u Valensiji, a škola je obezbedila i sopstveni autobuski prevoz za đake.

britanska srednja škola u Španiji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: gradska sredina, Puçol, Valensija

Godina osnivanja: 1987.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 11-18 godina

Broj učenika: 680, 20% internacionalni

Najbliži aerodrom: Valensija

Nastavni programi: IGCSE, A-level

Cena za internacionalne učenike za 2022/23.godinu: 30.615 € po godini

Dodatni troškovi: registracija (700€), depozit (1500 €) troškovi prijave 10.700 rsd (ili 90 €), knjige i nastavni materija (oko 400 €), medicinsko osiguranje (500 €), eksterni britanski ispiti (600 € – 800 €), uniforma (400 € niži razredi), dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi, bankarski troškovi I ostali nepomenuti troškovi.

srednja škola blizu Valensije

Izdvajamo

Cilj Caxton College-a je da boravak učenika, posebno internacionalnih, bude što prijatniji, trudeći se da dobro brine o njima kako bi se integrisali u školu i život u Valensiji. Škola redovno orgranizuje sastanke sa učenicima kako bi se uverila da li se dobro slažu sa porodicom kod koje borave i reše eventualni problem. Porodice takođe redovno izveštavaju školu o učeniku i njegovom napretku.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno sledeće: polaganje prijemnog testa, priložiti svedočanstva dve prethodne školske godine, zajedno sa preporukama profesora. Nakon procene dokumenta, učenik obavlja intervju sa predstavnikom škole i školskim psihologom.

Škola preporučuje prijavu najmanje 9 meseci ranije, zbog procedure apliciranja za vizu, boravišnu dozvolu i sl.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Caxton College

Carrer Mas del Leon, 5, 46530 Puçol, Valencia, Spain

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".