International School San Patricio

Calle de Juan de Vergara, 1, 45005 Toledo, Spain

Caxton College

Carrer Mas del Leon, 5, 46530 Puçol, Valencia, Spain

Sotogrande International School

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Državne srednje škole u Španiji - kulturna razmena

Spain

Ostale srednje škole u Španiji

Alikante

Barselona

Madrid

Majorka

Malaga

Marbelja

Mursija

Salamanka

Tenerife

Valensija

Srednja škola u Toledu, u Španiji

International School San Patricio

Program za 2023/24. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Calle de Juan de Vergara, 1, 45005 Toledo, Spain

Srednja škola u Toledu

Nastavni program: International Baccalaureate (IB)

Škola

International School San Patricio

International School San Patricio u Toledu je privatna škola i deo je San Patricio porodične, privatne obrazovne institucije osnovane 1958. godine. San Patricio ima tri svoja centra u Madridu i jedan u Toledu. International School San Patricio Toledo, osnovana je 2006. godine pod imenom Tagus School. Škola nudi International Baccalaureate program za učenike uzrasta, od 3 do 19 godina.

ISSP Toledo, pored izuzetnog  akademskog programa, svojim učenicima nudi i priliku da usavrše španski jezik i steknu DELE diplomu. Na rang listi najboljih bilingvalnih škola u Španiji ISSP se nalazi na samom vrhu tabele kao jedna od najprestižnih škola. 

Školski kampus je projektovan i građen na osnovu iskustva u obrazovanju od preko 50 godina i specijalno osmišljen kako bi učenicima pružio sve uslove za bezbedan i uspešan boravak u školi. U delu kampusa namenjenom učenicima srednje škole, pored savremeno opremljenih učionica za svaki od predmeta, nalaze se i laboratorije, kompjuterske sobe sa pristupom internetu, otvoreni i zatvoreni bazen, sportski tereni, biblioteka, pozorišno/bioskopska sala, sportski centar.

Školska rezidencija je namenjena učenicima od 12 do 19 godina. Smeštaj je u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama i učenici su odvojeni po polu i uzrastu. U celoj rezidenciji postoji WiFi koji se kontrolisano koristi i isključuje u noćnim satima.

srednja škola u Toledu

Profil

Profil škole

Lokacija škole: gradska, Toledo – 70 km od Madrida

Godina osnivanja: 2006.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 3-19 godina

Broj učenika:  560

Najbliži aerodrom:  Adolfo Suarez Barajas (Madrid)

Nastavni program:  International Baccalaureate (IB)

Cena za internacionalne učenike za 2023/24: 30.005 € – 34.645 € po godini (u zavisnosti od razreda koji se upisuje)

Školarina uključuje: nastavu, nastavni materijal, smeštaj u internatu na bazi punog pansiona, zdravstveno osiguranje, pranje veša, pomoć pri odabiru univerziteta, školske klubove, putovanja i ekskurzije vikendom.

Dodatni troškovi: prijava 15.000 rsd, registracija (950 €), depozit (1200 €), uniforma (oko 550 €), grafički kalkulator (130 €), aerodromski transfer (150 € po pravcu), lični računar prema određenim karakteristikama (550 €), tutor (2030 €), dodatni časovi španskog jezika (60 € mesečno), avio karte, vizu, bankarski troškovi, lični troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJE

Škola nudi određeni broj stipendija za učenike na osnovu akademskog i ličnog postignuća, kao i finansijske potrebe. Iznos stipendije može biti od 30 % do 70 % na cenu školarine.

srednja škola u Španiji Toledo

Nastavni program

Program nastao 1968. godine u Švajcarskoj prvenstveno za učenike internacionalnih škola, International Baccalaureate (IB) se danas koristi u 3.460 škola širom sveta. IB je stekao popularnost i priznanje kao nastavni program koji postavlja visoke standarde i naglašava kreativno i kritičko razmišljanje. IB učenici su odgovorni za svoje učenje, izbor tema i izradu sopstvenih projekata, dok profesori više deluju kao supervizori ili mentori nego izvor činjenica. Pored priprema učenika za kritičko razmišljanje i rad na nivou fakulteta, program od učenika očekuje da se izraze kroz pisanje, zahteva društveno koristan rad i ima za cilj da razvije radoznale, obrazovane i brižne mlade ljude koji će pomoći u stvaranju boljeg i mirnijeg sveta, kroz interkulturalno razumevanje i poštovanje. U International School San Patricio Toledo učenici mogu pohađati sve nivoe IB programa: PYP (Primary Years Programe) za uzrast 3-12 godina, MYP (Middle Years Program) za uzrast 11 do 16 godina i DP (diploma program) za uzrast 16-19 godina.

Izdvajamo

  • Jedna od najprestižnijih i najboljih bilingvalnih škola u Španiji – na rang listi najboljih bilingvalnih škola u Španiji ISSP se nalazi na samom vrhu tabele kao jedna od najprestižnih škola!
  • Odlični akademski rezultati;
  • Visoka stopa uspeha prilikom upisa na vrhunske univerzitete;
  • Sigurna lokacija;
  • Veliki izbor aktivnosti kako bi se omogućila integracija učenika u lokalni jezik, zemlju, kulturu i istoriju.

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda, dokaz o nivou engleskog jezika, školski interni testovi iz matematike, fizike, hemije i jezika (engleski i španski), onlajn intervju sa učenikom i članovima porodice. Neophodan nivo znanja jezika za MYP su A2 (španski) i B1 (engleski), dok je za upis DP potreban nivo jezika A2 (španski) i B2 (engleski). Škola u svojoj ponudi ima na raspolaganju i dodatne časove jezika namenjene usavršavanju engleskog jezika kao bi se nastavni program adekvatno razumeo.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje kona čne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgov or sa akademskim timom i učeni cima škola koje su  Vam se najviše svidele.

International School San Patricio

Calle de Juan de Vergara, 1, 45005 Toledo, Spain

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".