International School San Patricio

Calle de Juan de Vergara, 1, 45005 Toledo, Spain

Caxton College

Carrer Mas del Leon, 5, 46530 Puçol, Valencia, Spain

Sotogrande International School

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Državne srednje škole u Španiji - kulturna razmena

Spain

Ostale srenje škole u Španiji

Alikante

Barselona

Madrid

Majorka

Malaga

Marbelja

Mursija

Salamanka

Tenerife

Valensija

IB srednja škola u Španiji

Sotogrande International School

Program za školsku 2022/23. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Srednja škola u Španiji

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma

Škola

Sotogrande International School

Sotogrande International School je najveća internatska škola u Španiji i sa više od 40 godina akademske izvrsnosti spada u najbojih 75 internatskih IB škola u svetu. Škola predstavlja pravo internacionalno okruženje, jer je pohađaju učenici preko 50 nacionalnosti. Nalazi se u Andaluziji, tačnije u Sotograndeu – ekskluzivnoj i zatvorenoj rezidencijalnoj zajednici u okviru grada Kadiz (Cádiz), koju naseljavaju ljudi iz celog sveta.

Sotogrande je ponosna što je IB svetska škola. Njenu akademku ponudu čini MYP (Middle Years Programme) i DP (Diploma Programme), odnosno niži razredi srednje škole koji služe kao priprema za zahtevan IB Diploma program (ekvivalent naše završne dve godine srednje škole). Poseban naglasak daje tehnologiji i njenoj upotrebi u učenju i podučavanju, zbog čega je dobila akreditaciju Apple Distinguished School. Cilj je da se učenici pripreme i uspešno integrišu u tokove 21. veka upotrebom tehnologije u učenju, obezbeđujući pristup laptopovima, iPad-ovima i desktop računarima, kao i online resursima za učenje kako u školi tako i kod kuće.

Za mlade talentovane sportiste tu je i Elite Sports Program koji škola organizuje u partnerstvu sa sportskim akademijama. Cilj je stvoriti balans između akademskih i sportskih zahteva učenika koji imaju interesovanje za golf, tenis, polo, plivanje ili košarku.  Kampus škole sastoji se od nekoliko zgrada i uključuje otvoreni bazen, sportsku halu, najsavremenije kompjuterske učionice, biblioteku, muzički i umetnički studio, pozorišnu salu. Učenici su smešteni u rezidenciji koja je nekada bila hotel sa 4 zvezdice, a koja je sada kompletno renovirana i prenamenjena

letnji kamp u Španiji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Sotogrande, Kadiz, Španija
Godina osnivanja: 1978. godine
Religija: nereligijska škola
Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
Broj učenika: oko 1040
Najbliži aerodrom: Malaga, 90 km (Malacca International Airport)
Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma Programme
Cena za internacionalne učenike za školsku 2022/23: od 40.195 € do 44.515 € (u zavisnosti od razreda koji se upisuje)

Dodatni troškovi: registracija škole 550 €, prijava 10.700 rsd (ili 90 €), depozit 2500 €, fond za dodatne troškove (obavezno 4000 €), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

srednja škola u Španiji

Izdvajamo

• Akademsku ponudu čini IB Diploma Program
• Apple akreditovana škola zbog upotrebe tehnologije u učenju i podučavanju (Apple Distinguished School)
• Elite Sports program za zainteresovane učenike u partnerstvu sa sportskim akademijama
• Širok izbor vannastavnih aktivnosti: sport, gluma, robotika, šah, muzika, hor i mnoge druge.

Uslovi upisa

Prilikom upisa, potrebno je dostaviti popunjenu aplikaciju, kopiju poslednja dva svedočanstva, kopiju pasoša učenika, kopiju pasoša roditelja, dokaz o uplati registracije. Nakon dostavljenih dolumenata, sa učenikom se obavlja intervju i zakazuje test engleskog jezika i matematike.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicim a škola koje s u vam se najviše svidele

Sotogrande International School

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".