Ostale srenje škole u Španiji

Alikante

Barselona

Madrid

Majorka

Malaga

Marbelja

Mursija

Salamanka

Tenerife

Valensija

Škola

Sotogrande International School

Sotogrande International School je najveća internatska škola u Španiji i sa više od 40 godina akademske izvrsnosti spada u najbojih 75 internatskih IB škola u svetu. Škola predstavlja pravo internacionalno okruženje, jer je pohađaju učenici preko 50 nacionalnosti. Nalazi se u Andaluziji, tačnije u Sotograndeu – ekskluzivnoj i zatvorenoj rezidencijalnoj zajednici u okviru grada Kadiz (Cádiz), koju naseljavaju ljudi iz celog sveta.

Sotogrande je ponosna što je IB svetska škola. Njenu akademku ponudu čini MYP (Middle Years Programme) i DP (Diploma Programme), odnosno niži razredi srednje škole koji služe kao priprema za zahtevan IB Diploma program (ekvivalent naše završne dve godine srednje škole). Poseban naglasak daje tehnologiji i njenoj upotrebi u učenju i podučavanju, zbog čega je dobila akreditaciju Apple Distinguished School. Cilj je da se učenici pripreme i uspešno integrišu u tokove 21. veka upotrebom tehnologije u učenju, obezbeđujući pristup laptopovima, iPad-ovima i desktop računarima, kao i online resursima za učenje kako u školi tako i kod kuće.

Za mlade talentovane sportiste tu je i Elite Sports Program koji škola organizuje u partnerstvu sa sportskim akademijama. Cilj je stvoriti balans između akademskih i sportskih zahteva učenika koji imaju interesovanje za golf, tenis, polo, plivanje ili košarku.  Kampus škole sastoji se od nekoliko zgrada i uključuje otvoreni bazen, sportsku halu, najsavremenije kompjuterske učionice, biblioteku, muzički i umetnički studio, pozorišnu salu. Učenici su smešteni u rezidenciji koja je nekada bila hotel sa 4 zvezdice, a koja je sada kompletno renovirana i prenamenjena

letnji kamp u Španiji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Sotogrande, Kadiz, Španija
Godina osnivanja: 1978. godine
Religija: nereligijska škola
Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
Broj učenika: oko 1040
Najbliži aerodrom: Malaga, 90 km (Malacca International Airport)
Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma Programme
Cena za internacionalne učenike za školsku 2022/23: od 40.195 € do 44.515 € (u zavisnosti od razreda koji se upisuje)

Dodatni troškovi: registracija škole 550 €, prijava 10.700 rsd (ili 90 €), depozit 2500 €, fond za dodatne troškove (obavezno 4000 €), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

srednja škola u Španiji

Izdvajamo

• Akademsku ponudu čini IB Diploma Program
• Apple akreditovana škola zbog upotrebe tehnologije u učenju i podučavanju (Apple Distinguished School)
• Elite Sports program za zainteresovane učenike u partnerstvu sa sportskim akademijama
• Širok izbor vannastavnih aktivnosti: sport, gluma, robotika, šah, muzika, hor i mnoge druge.

Program za školsku 2022/23. godinu

Skinite PDF

Uslovi upisa

Prilikom upisa, potrebno je dostaviti popunjenu aplikaciju, kopiju poslednja dva svedočanstva, kopiju pasoša učenika, kopiju pasoša roditelja, dokaz o uplati registracije. Nakon dostavljenih dolumenata, sa učenikom se obavlja intervju i zakazuje test engleskog jezika i matematike.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicim a škola koje s u vam se najviše svidele

Sotogrande International School

Sotogrande International School, Avenida de la Reserva, Sotogrande, Spain

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".