Škola

Sprachcaffe

Uzrast polaznika 13-17 i 18-21 godine

Polaznici iz celog sveta se odlučuju za škole iz organizacije Sprachcaffe, jer im učenje u opuštenoj atmosferi omogućava da lako prevaziđu nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na stranom jeziku sa drugim polaznicima.

Škola francuskog za mlade u Nici je locirana u samom centru grada, na pešačkoj udaljenosti od Engleskog šetališta i plaže.

Škola ima prostrane i svetle učionice, prostoriju za rekreaciju, odmor i druženje. U školi polaznici imaju i pristup internetu.

Od maloletnih polaznika se očekuje da prate ceo program, a punoletni polaznici imaju više slobode shodno njihovim godinama.

Škola francuskog za mlade u Nici

Destinacija

Nica

Nica je najveći grad Azurne obale i mnogi je smatraju najlepšim gradom južne Francuske. Kao peti po veličini, zadržala je svoju magičnost, ali se i prilagodila modernom svetu.

Neke od najvećih atrakcija grada su čuveno šetalište uz plažu Promenade des Anglais, stari grad Vieille Ville, park cveća i vrt Phoenix Parc Floral de Nice, trg Massena, katedrala St. Nicolas à Nice, te mnoga pozorišta, trgovi, cvetne bašte i šetališta. Od zabavnih aktivnosti na raspolaganju su razni vodeni sportovi, kupanje na plaži, šoping u poznatim ulicama poput Cours Saleya i tržnim centrima poput Nicetoile, poseta bioskopima i mnoge druge. Tokom boravka u Nici, posetioci imaju mogućnost da posete i čuvene obližnje gradove Kan i Monako.

skola francuskog u nici

Nastava

Standardni kurs francuskog jezika uključuje 20 časova nedeljno u trajanju od 45 minuta u grupama sa najviše 15 polaznika. Koncipiran je tako da poveća sigurnost pri upotrebi francuskog jezika. U ponudi škole je i intenzivni kurs koji uključuje 30 časova nedeljno. U nastavi se koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja, a nastavno osoblje ima iskustva u radu sa mladima. Pre početka kursa jezika radi se test znanja, kako bi polaznik bio smešten u odgovarajuću jezičku grupu sa polaznicima koji imaju isti nivo znanja jezika, a na kraju kursa svaki polaznik dobija sertifikat o uspehu koji je postigao tokom trajanja programa.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Za polaznike se organizuju različite zabavne aktivnosti koje podstiču učenje i upotrebu francuskog jezika. Sve aktivnosti i ekskurzije su u pratnji vaspitača i uključuju poslepodnevne aktivnosti (fudbal, tenis, crtanje, plivanje, muzika, potraga za blagom, košarka, odbojka, dramska sekcija, lokalne posete) i večernje aktivnosti (disko, karaoke, roštilj, veče talenata, bioskop, kuglanje, međunarodne večeri). Polaznicima su organizovane celodnevne i poludnevne ekskurzije, a tačan raspored aktivnosti dobija se po dolasku u školu.

Smeštaj

Rezidencijalni smeštaj se nalazi veoma blizu škole, na oko 10 minuta od škole i plaže i 5 minuta od centra grada. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama sa wifi internetom, sa sopstvenim kupatilom, bez klime. Posteljina je obezbeđena, peškiri nisu, a sobe se čiste jednom nedeljno.  Doručak i večera su u obližnjem restoranu, a ručak je u vidu lanč paketa. Smeštaj  traje od nedelje do subote.

Sprachcaffe Nica

Sprachcaffe Nice 3 Rue Pierre Dévoluy 06000 Nice

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".