Swiss Education Group letnji programi

SEG Swiss Education Group, Avenue des Alpes, Montreux, Switzerland

Alpadia Langauge Schools

Le Rosey

Rosenberg Camps

Ostale škole jezika u Švajcarskoj

Letnja i zimska škola jezika u Švajcarskoj

Rosenberg Camps

Cena: od 4920 CHF

Cenovnik

Prestižni kampovi u Švajcarskoj u Institut auf dem Rosenberg koja je jedina prestižna škola na nemačkom govornom području Švajcarske. Programi se organizuju tokom letnjeg i zimskog raspusta.

Škola

Rosenberg Camps

Institut auf dem Rosenberg jedna je od najstarijih i najtradicionalnijih internatskih škola u Švajcarskoj, koja sa ponosom ističe svoju višegodišnju reputaciju u edukaciji internacionalnih učenika. Ova srednja škola namenjena je učenicima uzrasta od 6 do 18 godina. Osnovana je davne 1889. godine i u svetu je prepoznatljiva zbog individualnog pristupa učenicima i internacionalnog pristupa podučavanju. Zbog savremene opreme i objekata kojima raspolaže, Rosenberg predstavlja jedinu prestižnu školu na nemačkom govornom području Švajcarske.

Institut godišnje pohađa mali broj učenika – oko 300 učenika koji potiču iz preko 40 zemalja sveta. Odliuje ga topla, porodična atmosfera, a nastava se odvija u malim grupama što daje dovoljno prostora za individualnu. U prilog reputaciji po kojoj je ova škola prepoznatljiva u svetu govori i čijenica da je u 2019. godini Institut Rosenberg izglasan je za najprestižniju internatsku školiu prema pisanju C.V. Mazagine UK.

Institut se prostire na velikoj površini i raspolaže različitim objektima visokog standarda. Pored učionica, spavaonica i restorana u sklopu Instituta postoje teniski i sportski tereni za vannastvne aktivnosti, umetnički studio, muzički studio i još mnogo toga. Lokacija škole pruža mogućnost mnogih aktivnosti poput skijanja na vodi (u letnjim mesecima), skijanja, klizanja (zimi), penjanja po stenama, jahanja, golfa i drugih. Pored navedenog, blizu Rosenberga postoje fitnes i zabavni centri, gradsko pozorište, koncenrtna hala, muzeji, umetničke galerije, bioskopi, kafei i restorani.

kampovi u Švajcarskoj

Destinacija

Sent Galen

Rosenberg je smešten u severoistočnoj Švajcarskoj, između jezera Konstanc i Alpa, na sunčanoj padini sa veličanstvenim pogledom na grad St. Galen. Ovaj švajcarski grad nalazi se na nemačkom govornom području i od malog istorijskog mesta do danas se razvio u veliko i urbano okruženje sa oko 160.000 stanovnika. Zbog idealne lokacije, učenici mogu uživati u blagodetima svežeg vazduha, uravnotežene i blage klime kao i izvanrednoj prirodi koja okružuje sam kampus. Međunarodni aerodrom u Cirihu nalazi se u neposrednoj blizini ove škole i do njega se može stići za manje od jednog sata.

Sent Galen

Nastava

Tokom raspusta, Institut Rosenberg organizuje letnji kamp za decu od 6-18 godina. Letnji program pažljivo je dizajniran sa ciljem da se polaznici upoznaju sa Rosenberg iskustvom koje predstavlja kombinaciju visokih standarda postignuća, duha boravka u zajednici i života u internatu u internacionalnom okruženju. Program je usmeren na stvaranje, razvoj polaznika, istraživanje na otvorenom, kao i učenje i otkrivanje novih veština. Deca se na programu dele u dve uzrasne grupe – juniori 6-13 godina i seniori 14-18 godina. Akademski časovi koji se pretežno odvijaju prepodne praćeni su uzbudljivim iskustvima izvan učionice u poslepodnevnim časovima. Kroz program po izboru, polaznicima se pruža prilika da pronađu nova interesovanja, istovremeno se družeći sa vršnjacima iz različitih delova sveta. Izbor oblasti je sledeći:

  • Časovi engleskog jezika
  • Časovi nemačkog jezika
  • Diplomatija i aktivizam
  • Prirodna sredina i održivost
  • Moda i dizajn tekstila
  • Likovna umetnost
  • Informatika i kodiranje
  • Izvođačke umetnosti
  • Robotika i inženjering.

Nastava se sastoji od 25 časova jezika nedeljno (čas traje 40 minuta) i odvija se u grupama od 12 polaznika. Za kurseve jezika (engleski/nemački) mogu se opredeliti deca svih nivoa znanja (od početnog do naprednog znanja), dok je za časove u određenoj oblasti po izboru neophodan određeni nivo engleskog jezika.

Obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Sva popodneva, večeri i vikendi na programu ispunjeni su različitim aktivnotima, izletima i radionicama. Svake nedelje sastavljen je balansiran program koji se sastoji od sportova, obilazaka obližnjih gradova, posete znamenitostima, planinarenje, različite aktivnosti u prirodi, aktivnosti na jezeru, kreatine radionice, posete muzejima i još mnogo toga. Između aktivnosti uvek ostave malo slobodnog vremena koje polaznici mogu provesti u kampusu sa svojim novim prijateljima i uživati u letu. Pored standardnog programa aktvnosti, tu su i dodatni opcioni sportovi poput golfa, tenisa, jahanja i ličnih treninga (premium program).

prestižni kampovi u Švajcarskoj

Smeštaj

Smeštaj polaznika obezbeđen u kućama za dečake i devojčice u koje se polaznici raspoređuju po polu i po uzrasnoj grupi. Uglavnom smeštaj podrazumeva jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom (spratnim) ili privatnim kupatilom u sobi. Odlazak na spavanje zavisi od uzrasta deteta a uglavnom je između 21:00 i 22:00 časa. Pored pravila koje se odnose na odlazak na spavanje, specifičnost Internata ogleda se i u tome što postoji propisan način oblačenja – košulje, blejzer i kravata za dečake, te suknja, haljina i blejzer za devojčice. Tokom vikenda je ponekad deci dozvoljeno da ostanu budni malo duže. Programom je obuhvaćen pun pansion koji se sastoji od 3 glavna obroka i užinama između. Obroci se služe u kantini koja se nalazi u kampusu. Transfer od/do aerodroma u Cirihu moguće je organizovati uz doplatu. Transfer podrazumeva da će predstavnik škole dočekati polaznika na aerodromu i dovesti ga direktno u Institut I tako u povratku.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".