Alpadia Language Schools

Alpadia Montreux-Riviera, Rue de la Gare 33, 1820 Montreux, Switzerland

Swiss Education Group letnji programi

SEG Swiss Education Group, Avenue des Alpes, Montreux, Switzerland

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Alpadia Langauge Schools

Benediktinerkloster 5 6390 Engelberg CH– Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Les Elfes zimski kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Le Rosey

Instituto Le Rosey, 1180 Rolle, Switzerland

Rosenberg Camps

Höhenweg 60, 9000 St. Gallen, Switzerland

Letnja i zimska škola jezika u Švajcarskoj

Rosenberg Camps

Cena: od 4980 CHF

Cenovnik

Höhenweg 60, 9000 St. Gallen, Switzerland

Prestižni kampovi u Švajcarskoj u Institut auf dem Rosenberg koja je jedina prestižna škola na nemačkom govornom području Švajcarske. Programi se organizuju tokom letnjeg i zimskog raspusta.

Škola

Rosenberg Camps

Institut auf dem Rosenberg jedna je od najstarijih i najtradicionalnijih internatskih škola u Švajcarskoj, koja sa ponosom ističe svoju višegodišnju reputaciju u edukaciji internacionalnih učenika. Ova srednja škola namenjena je učenicima uzrasta od 6 do 18 godina. Osnovana je davne 1889. godine i u svetu je prepoznatljiva zbog individualnog pristupa učenicima i internacionalnog pristupa podučavanju. Zbog savremene opreme i objekata kojima raspolaže, Rosenberg predstavlja jedinu prestižnu školu na nemačkom govornom području Švajcarske.

Institut godišnje pohađa mali broj učenika – oko 300 učenika koji potiču iz preko 40 zemalja sveta. Odlikuje ga topla, porodična atmosfera, a nastava se odvija u malim grupama, te polaznici dobijaju individualnu pažnju. U prilog reputaciji po kojoj je ova škola prepoznatljiva u svetu govori i čijenica da je u 2019. godini Institut Rosenberg izglasan je za najprestižniju internatsku školu prema pisanju C.V. Mazagine UK.

Institut se prostire na velikoj površini i raspolaže različitim objektima visokog standarda. Pored učionica, spavaonica i restorana u sklopu Instituta postoje teniski i sportski tereni za vannastvne aktivnosti, umetnički studio, muzički studio i još mnogo toga. Lokacija škole pruža mogućnost mnogih aktivnosti poput skijanja na vodi (u letnjim mesecima), skijanja, klizanja (zimi), penjanja po stenama, jahanja, golfa i drugih. Pored navedenog, u blizini Rosenberga se nalaze fitnes i zabavni centri, gradsko pozorište, koncenrtna hala, muzeji, umetničke galerije, bioskopi, kafei i restorani.

kampovi u Švajcarskoj

Destinacija

Sent Galen

Rosenberg je smešten u severoistočnoj Švajcarskoj, između jezera Konstanc i Alpa, na sunčanoj padini sa veličanstvenim pogledom na grad St. Galen. Ovaj švajcarski grad nalazi se na nemačkom govornom području i od malog istorijskog mesta do danas se razvio u veliko i urbano okruženje sa oko 160.000 stanovnika. Zbog idealne lokacije, učenici mogu uživati u blagodetima svežeg vazduha, uravnotežene i blage klime kao i izvanrednoj prirodi koja okružuje sam kampus. Međunarodni aerodrom u Cirihu nalazi se u neposrednoj blizini ove škole i do njega se može stići za manje od jednog sata.

Sent Galen

Nastava

Tokom raspusta, Institut Rosenberg organizuje letnji kamp za decu od 6 do 18 godina. Letnji program pažljivo je dizajniran sa ciljem da se polaznici upoznaju sa Rosenberg iskustvom koje predstavlja kombinaciju visokih standarda postignuća, duha boravka u zajednici i života u internatu u internacionalnom okruženju. Program je usmeren na stvaranje, razvoj polaznika, istraživanje na otvorenom, kao i učenje i otkrivanje novih veština. Deca se na programu dele u dve uzrasne grupe – juniori 6-13 godina i seniori 14-18 godina. Akademski časovi koji se pretežno odvijaju prepodne praćeni su uzbudljivim iskustvima izvan učionice u poslepodnevnim časovima. Kroz program po izboru, polaznicima se pruža prilika da pronađu nova interesovanja, istovremeno se družeći sa vršnjacima iz različitih delova sveta. Izbor oblasti je sledeći:

  • Časovi engleskog jezika
  • Časovi nemačkog jezika
  • Diplomatija i aktivizam
  • Prirodna sredina i održivost
  • Moda i dizajn tekstila
  • Likovna umetnost
  • Informatika i kodiranje
  • Izvođačke umetnosti
  • Robotika i inženjering.

Nastava se sastoji od 25 časova jezika nedeljno (čas traje 40 minuta) i odvija se u grupama od 12 polaznika. Za kurseve jezika (engleski/nemački) mogu se opredeliti deca svih nivoa znanja (od početnog do naprednog znanja), dok je za časove u određenoj oblasti po izboru neophodan određeni nivo engleskog jezika.

Obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Sva popodneva, večeri i vikendi na programu ispunjeni su različitim aktivnostima, izletima i radionicama. Svake nedelje sastavljen je balansiran program koji se sastoji od sportova, obilazaka obližnjih gradova, poseta znamenitosti, planinarenja, različitih aktivnosti u prirodi, aktivnosti na jezeru, kreativnih radionica, poseta muzejima i mnogo drugih zanimljivih aktivnosti sa ciljem da deca boravak u Rosenbergu pamte čitav život! Između aktivnosti uvek ostaje malo slobodnog vremena koje polaznici mogu provesti u kampusu sa svojim novim prijateljima i uživati u letu. Pored standardnog programa aktvnosti, tu su i dodatni opcioni sportovi poput golfa, tenisa, jahanja i ličnih treninga (premium program).

prestižni kampovi u Švajcarskoj

Smeštaj

Smeštaj polaznika obezbeđen u kućama za dečake i devojčice u koje se polaznici raspoređuju po polu i po uzrasnoj grupi. Uglavnom smeštaj podrazumeva jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom (spratnim) ili privatnim kupatilom u sobi. Odlazak na spavanje zavisi od uzrasta deteta a uglavnom je između 21:00 i 22:00 časa. Pored pravila koje se odnose na odlazak na spavanje, specifičnost Internata ogleda se i u tome što postoji propisan način oblačenja – košulje, blejzer i kravata za dečake, te suknja, haljina i blejzer za devojčice. Tokom vikenda je ponekad deci dozvoljeno da ostanu budni malo duže. Programom je obuhvaćen pun pansion koji se sastoji od 3 glavna obroka i užinama između. Obroci se služe u kantini koja se nalazi u kampusu. Transfer od/do aerodroma u Cirihu moguće je organizovati uz doplatu. Transfer podrazumeva da će predstavnik škole dočekati polaznika na aerodromu i dovesti ga direktno u školu, a u povratku će ga odvesti na aerodrom.

Rosenberg Camps

Höhenweg 60, 9000 St. Gallen, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".