Alpadia Language Schools

Alpadia Montreux-Riviera, Rue de la Gare 33, 1820 Montreux, Switzerland

Swiss Education Group letnji programi

SEG Swiss Education Group, Avenue des Alpes, Montreux, Switzerland

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Alpadia Langauge Schools

Benediktinerkloster 5 6390 Engelberg CH– Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Les Elfes zimski kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Le Rosey

Instituto Le Rosey, 1180 Rolle, Switzerland

Rosenberg Camps

Höhenweg 60, 9000 St. Gallen, Switzerland

Letnji jezički kamp u Švajcarskoj, Verbije

Les Elfes letnji kamp

Cena: od 4760 CHF

Cenovnik

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Letnji višejezični kamp u Švajcarskoj, kursevi nemačkog, francuskog, engleskog, španskog i kineskog jezika uz bogat program vannastavnih aktivnosti.

Škola

Les Elfes letnji kamp

Uzrast polaznika 6-17 godina

Organizacija Les Elfes od 1987. godine organizuje programe za mlade čija su vrata otvorena veći deo godine, tačnije od decembra do oktobra. Na zimskom, prolećnom i letnjem kampu Les Elfes svake godine uživa oko 5000 mladih koji predstavljaju više od 70 različitih nacija. Kampovi su bazirani na sportu, aktivnostima i druženju na otvorenom sa bogatim edukativnim programom.

Kompleks Les Elfes se sastoji od dve namenski građene planinske kolibe od drveta i kamena u tradicionalnom švajcarskom duhu i daju poseban ugođaj gostima. Obe su smeštene u mirnom okruženju sa zelenilom, a samo na 5 minuta od centra Verbijea.  Tu su i oprema i tereni za sportove i aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom: fudbalski i košarkaški teren, tereni za odbojku i badminton, golf tereni za vežbanje ubacivanja loptice i udarca, trambolina, zid za penjanje i teren za pétanque (igra sa bacanjem kugli slična boćanju).

letnji kamp u Švajcarskoj

Verbije

Verbije

Verbije (Verbier) je tipično planinsko selo koje se nalazi u francuskom delu Švajcarske, udaljeno 1 sat i 45 minuta od Ženeve. Obzirom na položaj, blizinu i uređenost ski staza, specifičnu klimu i fantastično okruženje netaknute prirode, Verbije čini jednim od najpoznatijih evropskih tutističkih centara koji nudi sadržaje za sport i odmor tokom cele godine. U ovom mondenskom mestu naći ćete izobilje restorana i prodavnica, od lokalnih do poznatih svetskih brendova.

 

Verbije

Nastava

Nastava se održava u saradnji sa školom jezika iz Verbijea, koja obezbeđuje specijalizovane profesore za sve jezike i nivoe znanja. Jezici koji se mogu učiti su: francuski, engleski, španski, nemački i kineski. Nastava se sprovodi u grupama od 7 učenika koji su na istom nivou znanja. Program za učenike koji žele časove, uključuje 8 časova nastave nedeljno, raspoređene tokom 4 dana (1 čas traje 50 minuta). Reč je o veoma interaktivnom konverzacijskom kursu, kreiranom da podstakne učenike da slobodno razgovaraju na odabranom jeziku. Za učenike koji žele intenzivniju nastavu, na raspolaganju je opcija sa 15 časova jezika nedeljno (5 dana po 3 časa) uz doplatu.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Izbor vannastavnih aktivnosti je veoma bogat i deli se u nekoliko grupa:

PLANINSKE AKTIVNOSTI

 • Planinski biciklizam po prelepim planinama u okolini Verbijea, kako za početnike tako i za one iskusne.
 • Planinarenje – Na zidu za penjanje na prirodnoj steni koja ima različite nivoe težine, školski instruktor osigurava da svi kamperi dobro napreduju i steknu samopouzdanje u najsigurnijim uslovima.
 • Avanturistički sportovi – Velika šumska avantura na mostovima od užadi, velikih ljuljaški i zip linija, postavljenih visoko u krošnjama drveća. Kamperi su opremljeni penjačkim pojasom i nadgledani sve vreme.
 • Pešačenje – Kamperi će otkriti živopisne i impresivne pejzaže, masivne vodene brane, prirodna planinska jezera, divlje šume, tradicionalna sela i rezervate prirode. Kamperi svih nivoa su dobrodošli na pešačenje.
 • Dvodnevna pešačka tura za sve kampere se održava tokom prve nedelje boravka. Deca će provesti noć na planini, u autentičnim planinskim kolibama ili će kampovati u prirodi i dugo pamtiti druženje uz logorsku vatru.

VODENE AKTIVNOSTI  na obližnjem otvorenom bazenu sa toboganima ili na Ženevskom jezeru:

 • Plivanje na otvorenim bazenima na samo dva minuta od centra.
 • Skijanje na vodi za odvažne polaznike željne vodene avanture i zabave.
 • Wakeboard je izuzetno zabavan i zahtevan vodeni sport i svi ga snouborderi naprosto obožavaju.
 • Tubing je najuzbudljiviji od svih vodenih sportova, a deca uživaju dok ih gliseri vuku u paru na velikim naduvanim gumama.
 • Banana ride– zabavi nema kraja, dok svih 8 kampera ne popadaju u vodu!

Uz sve ovo deca imaju i pregršt drugih sportova i aktivnosti poput: tenisa, golfa, minigolfa, odbojke, odbojke na pesku, košarke, stoni tenisa, skvoša, badmintona, tramboline, bilijara, kartanja i umetničkih radionica.

Svaki kamper bira jedan od 5 obaveznih dodatnih programa koji se doplaćuju:

 • Arts/ Cooking/ Theatre (6+ godina) – polaznici kursa umetnosti uče tehnike vajanja, slikanja na platnu i crtanja, na otvorenom i u studiju. Mlade zainteresovane za gastronomske veštine će profesionalni kuvari učiti kako da pripreme i prezentuju hranu, kao i da sastave svoj jelovnik. Polaznici pozorišnog usavršavanja uče kako se režira i piše scenario, izražavaju osećanja i kako se primenjuje umetnost u marketingu.
 • Etiquette & Table manners (6+ godina) – polaznici uče pravilne manire za stolom, manire kod kuće i van kuće, iskrenost, integritet, uključujući igranje uloga kroz različite scenarije, vežbe i multimedijalne materijale kako bi učenici stekli samopoštovanje i samopouzdanje u ophođenju. Mladi uče vrednost pravilnog ponašanja, kako se razgovora sa odraslima, kontakt očima i pravilno držanje tela. Ovaj kurs se preporučuje svima koji planiraju da se školuju u inostranstvu.
 • Leadership training program (12+ godina) -Na programu se bavi raznim pitanjima kao što su izgradnja tima, veštine komunikacije i upravljanje stresom, a polaznici će naučiti da postave ciljeve, procene i odrede prioritete. Ove veštine možete uključiti u svoj svakodnevni život, studije, sport i prijateljstva.
 • First Aid course (14+ godina) – Na kraju kursa tinejdžeri će biti u stanju da razumeju glavne aspekte prve pomoći i imaće ključne informacije potrebne za prepoznavanje i samopouzdanje u lečenju povrede. Od reanimacije do gušenja, povreda kičme ili rana, sprovodiće se čitav niz scenarija. Po završetku, svi polaznici kursa prve pomoći dobiće sertifikat od World Class Training-a, priznatog člana Asocijacije prve pomoći.
 • Mountain Fitess (14+ godina) – program je namenjen deci koja žele da se oprobaju u intenzivnim kardio / TRX / spining treninzima uz odgovarajuću muziku. Takođe je uključeno i planinarenje na visokoj nadmorskoj visini sa jogom, parkurom i vežbama postizanja telesne snage, korekcije telesne težine i aktivnim protezanjem. Polaznici će praviti i sopstvene zdrave grickalice i ručak, sa fokusom na edukaciju o ishrani, a neke recepte će poneti i kući.

VEČERNJI PROGRAM – Organizuje se za mlađe polaznike od 20.00h do 21.00h, za stariju decu do 21.45h, a vreme za odlazak na spavanje je 22.00h. Večernje aktivnosti uključuju: timske igre, disko program, roštilj, izlazak na večeru u švajcarske restorane, filmske večeri, logorske vatre, večernju šetnju uz svetlo baklji… Jednom nedeljno, učenici odlaze na ekskurziju u neki od švajcarskih gradova: Lozana, Ženeva, Bern, Grije ili Montre.

Smeštaj i ishrana

Dečaci i devojčice su smešteni u odvojene kolibe u kojima je uvek prisutno i osoblje kampa. Deca su smeštena u velike sobe sa dva do četiri kreveta i sopstvenim kupatilom. U kolibama se nalaze profesionalno opremljene kuhinje sa trpezarijom, otvoreni kamin, deo za sedenje, terasa sa roštiljem, biblioteka, igraonica, mini bioskop, muzička soba (diskoteka), konferencijska sala i internet kabinet.

Ishrana na kampu podrazumeva bogat doručak po principu švedskog stola i raznovrstan izbor hrane za ručak i večeru. Sva hrana se priprema od svežih namirnica i podrazumeva  ponudu internacionalnih jela, koja je dobro balansirana specifičnim potrebama učenika za aktivnosti koje su pred njima tokom dana. Za izlete van odmarališta deca dobijaju lanč paket.

Video

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".