Škola

DID deutsch-institut

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 13-17 godina

Termin: 14.07-27.07.2024.

ZATVORENA PRIJAVA

PREDLAŽEMO – Letnja škola nemačkog u Švajcarskoj, grupni program sa pratnjom profesora

 

DID deutsch-institut je ugledna škola nemačkog jezika, sa preko preko 50 godina iskustva u podučavanju internacionalnih polaznika. Programe u njihovim školama u Nemačkoj i Austriji pohađaju polaznici iz 70 različitih zemalja.

Školski centar za mlade polaznike smešten je na 15 minuta hoda od čuvenog dvorca Belvedere i lokacija je veoma pogodna za obilazak svih sadržaja koje Beč nudi. Program se odvija u A&O Hauptbahnhof rezidenciji u kojoj je obezbeđena nastava, smeštaj, obroci i deo vannastavnih aktivnosti. Škola zauzima ceo jedan sprat ovog hostela za mlade, u kojem neprestano borave članovi školskog tima. Učionice su u prizemlju, kao i zabavni sadržaji (sto za bilijar, stoni fudbal), kafeterija, restoran i administativne kancelarije menadžmenta škole. Neke od aktivnosti i večernji program učenici će imati na fantastičnoj krovnoj terasi.

Destinacija

Beč

Beč je grad sa nešto manje od 2 miliona stanovnika, prelepa prestonica Austrije, a vekovima unazad centar Habzburše monarhije. Grad ovako bogate istorije je spoj carskih tradicija, muzike, kulture i umetnosti i najsavremenijih sadržaja i jedan od najsigurnijih gradova Evrope, a 2023. godine je proglašen i za najpoželjniji grad za život.

Današnju monumentalnu arhitekturu centra grada karakteriše barokne građevine iz perioda XVIII veka i vladavine carice Marije Terezije.  Pored palata i dvoraca, muzeja i galerija i katedrala, u Beču ima parkova i zelenih površina, istorijskih pijaca na trgovima, plaža na Dunavu… Nezaobilazan je i park Parter sa svojim zabavnim sadržajima i jednim od simbola Beča, panoramskim točkom, kao i najstariji zoološki vrt na svetu u kompleksu palate Šenbrun.

Nastava

Standardni kurs nemačkog podrazumeva 20 časova nastave nedeljno (15h), u internacionalnim grupama od 10 do 15 polaznika koji su na istom nivou znanja. Časovi se organizuju od ponedeljka do petka od 8.00h do 12.30h sa pauzom za odmor. Škola stavlja akcenat na raznovrsne komunikativne metode, koje se mogu razlikovati od nastave koju učenici imaju u svojim školama. Koriste se  radne sveske, ali i magazini, audio i video zapisi, radio emisije, društvene igre…

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

U Beču ima toliko sadržaja, svaki dan nakon nastave polaznici imaju program koji uključuje upoznavanja sa gradom, posete muzejima, sportovi i zabava (Prater, katedrala Sv Stefana, dvorac Šenbrun, muzej voštanih figura Madam Tiso, Muzej iluzije, zoološki vrt, večernje šetnje centrom grada, odlazak u šoping…).

Subotom se odlazi na izlet u drugi grad u okruženju (Grac, Baden ili Vahau).

Večernje aktivnosti i druženja su važan deo programa, organizuju se sportske i društvene igre, gledanje filmova, radionice, žurke…

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj

Smeštaj i ishrana

Učenici su smešteni u četvokrevetne sobe (neke sa krevetima na sprat) i sopstvenim kupatilom. Obezbeđeni su posteljina i peškiri, neophodno je da ponesu peškire za plažu. Ceo kompleks je pokriven WIFI internetom, ima bankomat i mašine za pranje veša.

Ishrana je na bazi punog pansiona koji se poslužuju u  rezidenciji. Doručak u Austiji je uobičajeno hladan obrok (hleb ili pecivo, žitarice, maslac, jaja, kobasice, slatki namaz, čaj, sok). Ručak i večera se tokom nedelje služe u restoranu po principu švedskog stola, a vikendom se dobija lanč paket za ručak (sendvič, voće, slatkiš i voda). U dvorištu rezidencije često se organizuje roštilj.

Cena programa

Beč, DID deutsch-institut

Cena: 2.200 € + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa:  14.07-27.07.2024.

Obilasci i izleti: 10 poludnevnih i 1 celodnevni

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu i materijal za nastavu, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Rezidencijalni smeštaj u četvorokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i punim pansionom;
 • Obilasci i ekskurzije, rekreativne aktivnosti i večernje aktivnosti;
 • Pratnju profesora.

Cena ne uključuje:

 • Prevoz do Beča (kombi prevoz redovna linija), polasci iz Beograda, Novog Sada i Subotice, cena povratne karte je 100 €. Opciono – individualni avionski prevoz (uz doplatu 100 € za povratni aerodromski transfer u Beču, za letove u periodu 9.00h-18.00h);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete (15 – 30€);
 • Depozit za smeštaj 50 €, vraća se na kraju programa u slučaju da nema oštećenja;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc.
 • Pasoš mora da važi najmanje 3 meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije Austrije.
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika, organizator može otkazati program 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa DID deutsch-institut i Egida International llc.

BEČ, DID

A&O Hostel, Sonnwendgasse, Wien, Austria

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".