Škola

English in Cyprus

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 10-17 godina

Termin programa: 30.06-14.07.2024.

Bayswater Summer je organizator ove letnje škole i deo je britanske edukativne organizacije Bayswater Education. Školu odlikuje zabavan pristup podučavanju engleskog jezika, koji motiviše učenike da uče i usvajaju nova znanja kroz upoznavanje sa različitim kulturama i sklapanje poznanstava sa mladima iz celog sveta.

Ceo program (nastava i smeštaj) se organizuju na istom mestu, na kampusu univerziteta UCLan Cyprus koji se nalazi u selu Pili u predgrađu Larnake, koja je treći grad po veličini i značaju na Kipru.  Lokacija pruža bezbedno okruženje u neposrednoj blizini turističkih centara Larnaka i Aja Napa. Na kampusu se nalaze kapaciteti za druženje polaznika, zajedničke prostorije, dvorište i bazen.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Destinacija

Larnaka

Kipar je prelepo ostrvo, treće po veličini u Mediteranu i moderna država sa impresivnom istorijom. Kipar je bio britanska kolonija, a 1960. godine stiče nezavisnost, engleski jezik je u širokoj upotrebi i vozi se levom stranom puta.   Ostrvo ima 326 sunčanih dana godišnje i najčistiju morsku vodu u Evropi, široke i uređene plaže, planine sa izvorima slatke vode i bogatu istoriju sa tragovima grčke, rimske, vizantijske, otomanske i britanske kulture. Ipak, najlepša legenda o ostrvu po kojoj ga i zovu “ostrvo ljubavi” govori da je na Kipru iz morske pene rođena boginja Afrodita.

Larnaka se nalazi u južnom delu ostrva i jedna je od najznačijnijih turističkih destinacija, te zbog uz nju nalazi najveći aerodrom, luka i marina.

Nastava

Nastava (15h nedeljno, 4 školska časa dnevno) se organizuje u savremenim, klimatizovanim učionicama univerziteta. Profesori su kvalifikovani i iskusni predavači engleskog, sa glavnim ciljem da učine učenje zabavnim. Svi polaznici imaju procenu znanja na početku programa, na osnove koje će biti raspoređeni u grupe sa učenicima iz drugih zemalja koji su na istom nivou. Pored klasične nastave, organizuju se različite interaktivne vežbe, tokom kojih polaznici koriste svoje znanje i sarađuju (debate, kvizovi, takmičenja…) u cilju poboljšanja vokabulara i komunikacijske upotrebe jezika.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv program nakon časova za koji je zadužen posvećen tim sastavljen od mladih, motivisanih, talentovanih animatora a svaki se izdvaja posebnom veštinom (plesači, glumci, sportisti…). Svi su prošli i dodatnu obuku da bi njihov rad sa decom bio zabavan i bezbedan. Dnevne aktivnosti mogu biti odlazak na plažu, aktivnosti na bazenu univerziteta, sportske igre, umetnost i gluma, dok večernje aktivnosti obuhvataju karaoke, disko večeri, modne revije, večeri talenta i drugo.

OBILASCI I IZLETI Tokom dvonedeljnog boravka učenici će imati 2 celodnevne i 4 poludnevne ekskurzije. U zavisnosti od rasporeda, ekskurzije uključuju dnevne i večernje obilaske (obilazak gradova, krstarenje iz luke u Pafosu, odlazak na planinu Troodos…).

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj i ishrana

Moderna rezidencija pruža smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, koje su organizovane u apartmane. Obezbeđeni su peškiri i posteljina i menjanju se dva puta nedeljno. Učenici treba da ponesu svoje peškire za bazen i plažu. U kampusu se nalaze mašine za pranje i sušenje veša koje učenici mogu da koriste (kupovinom žetona). Sobe se spremaju dva puta nedeljno, a zajedničke prostorije svaki drugi dan.

Školski sef je samo za čuvanje pasoša polaznika. Ceo kampus je pokriven  internetom.

Obroci se služe u kantini rezidencije, uključen je pun pansion, služi se tradicionalna mediteranska kuhinja. Na dane izleta učenici dobijaju lanč paket za ručak (sendvič, voda, voće, grickalice i keks/kolač).

Cena programa

Larnaka, English in Cyprus 

Cena: 2.200 € + 10.000 RSD (90 €)

Termin programa: 30.06-14.07.2024.

Obilasci i izleti: 2 celodnevna, 4 poludnevnih

Aktivnosti: Pun program

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu u trajanju od 15h nedeljno, nastavni materijal, sertifikat škole o pohađanom kursu;
 • Smeštaj u rezidenciji u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i punim pansionom, celodnevne i poludnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i ostale večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer od/do aerodroma na Kipru;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete na destinaciji (cena izleta od 15 € do 30 €);
 • Depozit za smeštaj 60 € daje se po dolasku i vraća se na kraju, ukoliko ne bude oštećenja;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc;
 • Pasoš mora da važi najmanje 3 meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije Malte.
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti;
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika otkaže putovanje 30 dana pre početka programa;
 • Organizator programa Bayswater Education i Egida International llc.

Utisci

Letnja škola engleskog na Kipru, polazak sa pratnjom

Egidini učenici i ovo leto pohađaju kamp engleskog jezika i sa njima je profesorica Mirjana. Pogledajte kako se provode

2022 – Letnja škola Kipar je bio popularna destinacija i čak su dve grupe učenika putovale na ovo prelepo ostrvo, jedna na početku leta i druga u avgustu.

Letnja škola engleskog na Kipru

2021 Kipar Letnja škola engleskog – utisci

LARNAKA, Bayswater Summer

UCLan Cyprus, University Avenue, Pyla

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".