Škola

CIA - Centre International d'Antibes

Uzrast polaznika 6-7, 8-11, 12-17 godina

Centre International d’Antibes škola jezika osnovana je 1985. godine i jedna je od glavnih centara za učenje francuskog jezika.  Škola u svojoj ponudi ima različite kurseve jezika za odrasle, ali i programe sa aktivnostima za decu i tinejdžere na nekoliko lokacija u Francuskoj.

Destinacija

Antib

Ovaj mediteranski grad nalazi se u jugoistočnoj Francuskoj, u samom srcu Azurne obale. Kao vrlo popularan primorski grad ima sve – od bogate kulture i tradicije, pa sve do atrakcija i znamenitosti za sve uzraste. Antib okružuje preko 40 plaža, u gradu postoji zabavni vodeni park Aquasplash i vodeni svet Marineland.

Nastava

U Antibu škola organizuje dva različita programa:

Dnevni kamp za učenike od 6 i 7 godina – učenici dolaze u Antibe sa roditeljima, u toku danu su na programu sa vršnjacima i imaju zabavu i druženje na francuskom jeziku. Ova opcija nudi se samo prepodne u školi ili zajedno sa poslepodnevnim aktivnostima.  Za ovo vreme roditelji mogu da imaju slobodno vreme ili da se priključe nastavi francuskog jezika u školi za odrasle.

Rezidencijalni i dnevni kamp za učenike 8-11 i 12- 17 godina

Rezidencijalni program se organizuje u dva kampusa u Antibima, na istom mestu je nastava, smeštaj i kapaciteti za poslepodnevna i večernja druženja.

Standardni kurs francuskog jezika sastoji se od ukupno 20 časova od ponedeljka do petka, od 9.00h do 12.20h. Čas traje 45 minuta, sa dnevnom pauzom od 20 minuta između dva bloka časova, a nastava se odvija u grupama od maksimalno 15 polaznika. Opciono, polaznici mogu da izaberu i intenzivni kurs – 25 časova nedeljno, od 9.00h do 12.45h. Prvi ponedeljak po dolasku u školu polaznici rade test jezika radi procene trentnog nivoa znanja, a nakon toga raspoređuju se u adekvatne jezičke grupe. Nastava je usmerena na usavršavanje osnovnih jezičkih veština – čitanja, pisanja, govora i razumevanja.

Polaznici uzrasta od 8 do 11 godina, imaju nastavu prilagođenu njihovom uzrastu 20 časova nedeljno, zabavne interaktivne vežbe kroz koje se motivišu da učestvuju i na taj način i usvajaju jezik.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Dodatni programi

Dodatni programi

Dodatni rezidencijalni programi za polaznike uzrasta 12-17 godina:

  • Dance & Fitness –od ponedeljka do četvrtka 2h dnevno časova plesa, polaznici rade na koreografiji i izvode je pred celom školom u formi kabarea svaki četvrtak, a petkom imaju joga veče da se opuste posle radne nedelje.
  • Sailing Plus – od ponedeljka do petka, polaznici imaju 2h jedrenja

Vannastavne aktivnosti

Vannastavne aktivnosti

Vreme nakon nastave predviđeno je za različite vannastavne aktivnosti, a raspored aktivnosti za svaku nedelju deca dobijaju po dolasku u kampus. Aktivnosti mogu biti različiti sportovi (fudbalski turniri, odbojka na plaži, košarka, druge sportske aktivnosti), radionice, večernje zabave, odlazak na kupanje, kupanje u bazenu u kampusu. Tu si u ekskurzije (poludneve, celodnevne) koje mogu da obuhvataju obilazak Monaka, Nice, odlazak u akva park ili neka druga u zavisnosti od rasporeda za određenu nedelju. U svakom centru moguće je doplatiti i „kiosk aktivnosti“ koje su uz doplatu, a one mogu biti – odlazak u bioskop, golf, odlazak u vodeni park ako nije predviđen programom za tu nedelju, paintball, ronjenje, banana boat i drugi (od 5 € do 40 € po aktivnosti).

Deca od 8 do 12 godina nemaju dozvolu napuštanja kampusa bez nadzora, dok polaznici od 13 do 15 godina posle nastave mogu da izađu iz kampusa bez nadzora najkasnije do 19:30 časova.   Učenici uzrasta 16 i 17 godina mogu uz posebnu dozvolu roditelja da napuštaju kampus u večernjim časovima do određenog vremena

Smeštaj

Smeštaj polaznika je u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama u kampusu (kupatila su spratna i zajednička). U cenu je uključen pun pansion, a obroci se služe u kantinama u svakom kampusu. Danima kada su organizovane celodnevne ekskurzije ili aktivnosti, ručak je u vidu paketa za poneti. Polaznici mogu da izaberu i smeštaj u lokalnoj porodici i na taj način se dodatno upoznaju sa francuskom kulturom i načinom života. Smeštaj traje od nedelje do subote.

U cenu programa uključen je povratni transfer od/do aerodroma u Nici za dolazak nedeljom i povratak subotom.

Video

CIA - Centre International d'Antibes

Campus Horticole, Avenue Jules Grec, Antibes, France

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".