Stonyhurst College

Stonyhurst College, Stonyhurst, Clitheroe, UK

Rendcomb College

Rendcomb College, Rendcomb, Cirencester, UK

Dulwich College

Dulwich College, Dulwich Common, London, UK

Kingham Hill

Kingham Hill School, Kingham, Chipping Norton, UK

DLD College

DLD College London, Westminster Bridge Road, London, UK

Oswestry School

Oswestry School, Upper Brook Street, Oswestry, UK

The Royal School

The Royal School, Haslemere, Haslemere, UK

St. Teresa Effingham

Independent School - St Teresa's Effingham Surrey, Beech Avenue, Effingham, Dorking, UK

Truro School

Truro School, Trennick Lane, Truro, UK

Buckswood School

Buckswood School, Rye Road, Hastings, UK

D'Overbroeck's College

d'Overbroeck's, Banbury Road, Oxford, UK

Claremont School

Claremont Senior School, Bodiam, Robertsbridge, UK

Queen's College

Queen's College, Trull Road, Taunton, UK

Queen Ethelburga’s College

Queen Ethelburga’s College

Royal Russel School

Royal Russell School, Coombe Lane, Croydon, UK

RMS for Girls

The Royal Masonic School for Girls, Rickmansworth, UK

Cobham Hall

Cobham Hall Independent School, Kent Downs AONB, Brewers Road, Gravesend, UK

St. Lawrence College

College Rd, Ramsgate CT11 7AE, United Kingdom

Oxford Sixth Form College

12-13 King Edward St, Oxford OX1 4HT, United Kingdom

King's Ely

The Old Palace, Ely CB7 4EW, United Kingdom

Državne srednje škole u Velikoj Britaniji

United Kingdom

King’s College Saint Michaels

St. Michael's College, Oldwood Rd, Saint Michaels, Tenbury Wells WR15 8PH, United Kingdom

Kensington Park School

59 Queen's Gate, Kensington, London SW7 5JP, United Kingdom

Earlscliffe

29 Shorncliffe Rd, Folkestone CT20 2NB, United Kingdom

TASIS The American School in England

TASIS The American International School in England, Coldharbour Lane, Thorpe, UK

Box Hill School

Box Hill School, London Rd, Dorking, UK

Warminster School

Warminster School, Church St, Warminster BA12 8PJ, United Kingdom

CATS College Cambridge

Cats College, New St, Cambridge CB1 2QR, UK

CATS College Canterbury

CATS Canterbury, 68 New Dover Rd, Canterbury CT1 3LQ, UK

CATS College London

CATS London, 43-45 Bloomsbury Square, Holborn, London WC1A 2RA, UK

Internat u Velikoj Britaniji - Stonyhurst College

Stonyhurst College

Program za školsku 2021/22. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Stonyhurst College, Stonyhurst, Clitheroe, UK

Internat u Velikoj Britaniji

Nastavni programi: GCSE, A level, IB diploma program, IB Career Related Programme

Škola

Stonyhurst College

Stonyhurst College je najstarija katolička internatska škola na svetu koja bez prekida obrazuje mlade. Osnovana je 1593.  godine na severu Francuske u Kaleu, a na današnjoj lokaciji je od 1794. godine. Stonyhurst College prima dečake i devojčice uzrasta od 13 do 18 godina, a za mlađi učenici uzrasta od 3 do 13 godina pohađaju pripremnu školu Stonyhurst St Mary’s Hall. Pored britanskih učenika, škola ima polaznike iz celog sveta, iz 28 različitih zemalja, škola prima sve koji pripadaju drugim hrišćanskim tradicijama i drugim verama.

Škola ima muzej sa 35.000 eksponata, 7 kapela, 11 internatskih kuća, 2 pozorišta, 5 biblioteka. 2 paviljona za kriket, jahaće manježe i terene, golf teren, streljanu, plesni studio, teretanu, otvorene sportske terene…

Đaci ove škole ostvaruju izvanredne akademske rezultate i većina učenika upisuje prestižne univerzitete u Velikoj Britaniji, Evropi i širom sveta. Nastava je fokusirana na pojedinca i učenici se podstiču na samostalno učenje i razmišljanje. Svaki đak ima svog ličnog tutora. Pored toga, škola ima odeljenje za podršku učenju koje omogućava onima koji imaju posebne obrazovne potrebe da postignu svoj maksimum.

Sixth Form, tj programi za učenike uzrasta 16 do 18 godina (poslednje dve godine srednje škole) u ovoj školi se pruža mogućnost izbora tri nastavna puta: A-level, International Baccalaureate Diploma ili IB Career Related Programme. Učenici dobijaju veliku podršku koja ih vodi kroz izabrane programe i pomaže im pri prijavi za univerzitet. Sedeći podaci svedoče o kvalitetu programa u Stonyhurst College: 88% učenika ove škole se upisuje na svoj prvi izbor univerziteta, 57% učenika se upisuje na najprestižnije britanske univerzitete (Russel Group Universities),

Sport igra važnu ulogu u životu škole. Stonyhurst je zastupljen u lokalnim i nacionalnim reprezentacijama, a učenici sa njima putuju širom sveta. Glavne timske igre su ragbi, hokej, kriket, netbol, atletika i fudbal. Dodatni sportovi uključuju tenis, cross-country running, gimnastiku, košarku i plivanje. Sadržaji uključuju bazen, teren za golf sa devet rupa, teren za sve vremenske prilike i zatvorene i otvorene teniske terene. Đacima ove škole je na nedeljnom nivou na raspolaganju preko 100 različitih aktivnosti.

Destinacija

Ribbley Valley

Kampus uspeva da kombinuje savremenost i šarmantan duh istorije. Veličanstvene građevine koledža su arhitektonski i istorijski spomenici od nacionalnog značaja, ujedinjeni u prelepu celinu, okruženi uređenim vrtovima i parkovima. Ukupna površina teritorije je ogromna – više od 400 hektara u prelepom seoskom okruženju okruga Ribble Valley, u oblasti Lankašir na severoistoku Engleske, koji ima nacionalni status zaštićenog prirodnog dobra i lepote. Učenici imaju miran i bezbedan život u ovakvom okruženju, a najbliža mesta su tradicionalna engleska sela. Lokacija je ipak dobro povezana sa većim gradovima, aerodromi Mančester i Liverpul udaljeni su oko sat vremena i postoje odlične saobraćajne veze do Londona i svih delova Velike Britanije.

Profil

Lokacija škole:  Ribble Valley, Lancashire

Godina osnivanja: 1593.

Religija: Katolička škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 13-18 godina

Broj učenika: 485, 300 u internaut

Školska uniforma: da

Nastavni programi: GCSE, A level, IB diploma program, IB Career Related Programme

Najbliži aerodrom: Manchester (60 km)

Cena za školsku 2021/22. godinu: 39.300 £

Dodatni troškovi: registracija 150 £, prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), knjige i nastavni materijal, uniforme, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, guardian service fee (obavezno za učenike ove škole) avio karte, transferi, viza…

STIPENDIJA

Stipendije su najviša moguća nagrada koju učenik škole može da dobije, dodeljuje ih direktor škole, na osnovu rigoroznih kriterijuma. Stipendisti imaju mogućnost da produžavaju stipendiju na naredne godine školovanja, ukoliko nastave da prikazuju izvrsnost u svom akademskom i socijalnom angažmanu. Kandidat može da aplicira za stipendiju, tek nakon što je primljen I upisan kao redovan učenik koledža.

Izdvajamo

  • Svaki đak ima svog ličnog tutora koji nadgleda njegov akademski napredak,
  • Podsticanje samostalnog učenja I razmišljanje,
  • Jedna od najstarijih škola u Velikoj Britaniji.
  • 88% učenika ove škole se upisuje na svoj prvi izbor univerziteta, 57% učenika se upisuje na najprestižnije britanske univerzitete (Russel Group Universities)

Uslovi upisa

Kandidati polažu školski interni test i prilažu svedočanstva iz matične škole. Uz to je neophodno obaviti i intervju sa direktorom škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Stonyhurst College

Stonyhurst College, Stonyhurst, Clitheroe, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".