Buckswood School

Buckswood School, Rye Road, Hastings, UK

Tradicionalni internat u Velikoj Britaniji

Buckswood School

Program za 2023/24. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Buckswood School, Rye Road, Hastings, UK

Tradicionalni britanski internat

Nastavni programi: GCSE (jednogodišnji i dvogodišnji), A level, IB Diploma Program, University Foundation Course in Business Managment (UFC) i University Foundation Course in Football Studies

Škola

Buckswood School

Buckswood School, tradicionalna internatska škola, u blizini Hastings-a, primorskog gradića u južnom Saseksu. Osnovana je 1933. godine i prvobitno je bila namenjena deci čiji su roditelji bili nastanjeni u inostranstvu, te je poseban akcenat je bio na učenju stranih jezika, što se zadržalo i do današnjih dana.

Kampus škole se prostire na 20 hektara, u zelenom i mirnom okruženju. Buckswood School pohađaju đaci predstavnici preko 45 nacionalnosti. Učenicima je na raspolaganju britanski nacionalni srednjoškolski program – GCSE (jednogodišnji i dvogodišnji) i A-level, kao i IB Diploma Program, University Foundation Course in Business Managment (UFC) i University Foundation Course in Football Studies. Pedagoško osoblje osoblje vešto i kompetentno kombinuje najbolje tradicionalno britansko obrazovanje i savremene inovativne metode. Male grupe, odeljenja, omogućavaju nastavniku da svakom učeniku posveti maksimalnu količinu vremena i pažnje. Đaci su deo Buckswood porodice i na tome se insistira jer je izuzetno bitno da se svako dete oseti kao deo celine i da se svaki đak integriše u ovu zajednicu. Pored nastave, deca imaju priliku da se iskažu kroz klubove i sekcije poput: Charity society, Chinese club, Cookery club, Computer building club, Crafty graphics club, Debating society, Dress making & sewing club, Gym club, Maths GCSE topup club, Medical industry club, Pony care club, Science buffs club, Sign language club, Singing club, Stocks & shares club, Sushi club & Web design club. Učenicima koje zanima muzika, na raspolaganju su posebni časovi: Bagpipes, Pipe Band Drumming, Guitar lessons, Bass lessons, Vocal lessons, Trumpet lessons, Piano lessons, Organ lessons, Drum lessons, Saxophone lessons, Clarinet lessons, Recorder lessons, Cello lessons, Violin lessons. Subote prepodne rezervisane su za sledeće programe: Language options, World Development, Global Citizenship, Critical Thinking, Self Study, Photography, Sports, Cooking, Clay Pigeon Shooting, Gym, Art & Textiles, Archery, Library & Yoga.

Škola ima svoju fudbalsku akademiju u saradnji sa fudbalskim klubom Chelsea. Akademija ima svog profesionalnog trenera, koji je radio u nekoliko vodećih klubova Premijer lige u Engleskoj.

U okviru kampusa se nalazi 7 rezidencija za devojčice i dečake, a sobe su jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, većina je sa sopstvenim kupatilom. U rezidencijama boravi 240 učenika. U svakoj rezidenciji pored đaka živi i osoblje koje vodi računa o deci.

tradicionalni internat u Velikoj Britaniji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: ruralna sredina, oblast istočni Saseks

Godina osnivanja: 1933.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura:  11-18 godina

Broj učenika: 470, 240 u internatu

Najbliža stanica: Hastings, 6 km od škole

Najbliži aerodrom: Heathrow 140 km od škole, Gatwick 92 km

Nastavni programi: GCSE (jednogodišnji i dvogodišnji), A level, IB Diploma Program, University Foundation Course in Business Managment (UFC) i University Foundation Course in Football Studies

Školska uniforma: da

Iznos školarine za školsku 2023/24. godinu: 35.850 £

Dodatni troškovi: registracija 200 £, prijava 10.700 rsd (ili 90 €), depozit 1.000 £,knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, Guardian service, avio karte, vize, transferi…

STIPENDIJA

Zbog dugogodišnje saradnje koju Egida ima sa školom, našim kandidatima može biti odobrena stipendija u zavisnosti od ostvarenih rezultata na školskim testovima i prethodnog uspeha učenika tokom školovanja.

tradicionalni britanski internat

Izdvajamo

Đaci se ohrabruju da iskažu svoju kreativnost i pun potencijal, da se bave svim onim što ih interesuje u vidu različitih sekcija i klubova, a za posebno nadarene đake organizovano je nekoliko akademija, gde pored akademskog programa đaci prate i intenzivne sportske treninge i takmičenja: Football Academy, Rugby Academy, Horse Riding Academy, Golf Academy i Flying Academy

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih, fotokopiju pasoša, preporuke iz prethodne škole. Polaže se i interni test škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Buckswood School

Buckswood School, Rye Road, Hastings, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".