Stonyhurst College

Stonyhurst College, Stonyhurst, Clitheroe, UK

Rendcomb College

Rendcomb College, Rendcomb, Cirencester, UK

Dulwich College

Dulwich College, Dulwich Common, London, UK

Kingham Hill

Kingham Hill School, Kingham, Chipping Norton, UK

DLD College

DLD College London, Westminster Bridge Road, London, UK

Oswestry School

Oswestry School, Upper Brook Street, Oswestry, UK

The Royal School

The Royal School, Haslemere, Haslemere, UK

St. Teresa Effingham

Independent School - St Teresa's Effingham Surrey, Beech Avenue, Effingham, Dorking, UK

Truro School

Truro School, Trennick Lane, Truro, UK

Buckswood School

Buckswood School, Rye Road, Hastings, UK

D'Overbroeck's College

d'Overbroeck's, Banbury Road, Oxford, UK

Claremont School

Claremont Senior School, Bodiam, Robertsbridge, UK

Queen's College

Queen's College, Trull Road, Taunton, UK

Queen Ethelburga’s College

Queen Ethelburga’s College

Royal Russel School

Royal Russell School, Coombe Lane, Croydon, UK

RMS for Girls

The Royal Masonic School for Girls, Rickmansworth, UK

Cobham Hall

Cobham Hall Independent School, Kent Downs AONB, Brewers Road, Gravesend, UK

St. Lawrence College

College Rd, Ramsgate CT11 7AE, United Kingdom

Oxford Sixth Form College

12-13 King Edward St, Oxford OX1 4HT, United Kingdom

King's Ely

The Old Palace, Ely CB7 4EW, United Kingdom

Državne srednje škole u Velikoj Britaniji

United Kingdom

King’s College Saint Michaels

St. Michael's College, Oldwood Rd, Saint Michaels, Tenbury Wells WR15 8PH, United Kingdom

Kensington Park School

59 Queen's Gate, Kensington, London SW7 5JP, United Kingdom

Earlscliffe

29 Shorncliffe Rd, Folkestone CT20 2NB, United Kingdom

TASIS The American School in England

TASIS The American International School in England, Coldharbour Lane, Thorpe, UK

Box Hill School

Box Hill School, London Rd, Dorking, UK

Warminster School

Warminster School, Church St, Warminster BA12 8PJ, United Kingdom

CATS College Cambridge

Cats College, New St, Cambridge CB1 2QR, UK

CATS College Canterbury

CATS Canterbury, 68 New Dover Rd, Canterbury CT1 3LQ, UK

Guildhouse School

Guildhouse School, Bloomsbury Square, London, UK

Privatna srednja škola

CATS College Cambridge

Program za školsku 2022/23. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Cats College, New St, Cambridge CB1 2QR, UK

Internacionalni koledž u Kembridžu odobrava stipendije

Nastavni programi: GCSE, A level, NCUK Foundation

Škola

CATS College Cambridge

CATS College je jedna od najuglednijih nezavisnih britanskih obrazovnih ustanova. Od svog osnivanja 1952. godine, pomogla je hiljadama učenika da iskoriste svoj potencijal, ostvare svoje ambicije i upišu se na mnoge od najprestižnijih svetskih univerziteta.  Škola uz akademski deo nudi i izuzetnu vanastavnu pomoć svim svojim učenicima.

Obrazovni sistem Velike Britanije se razlikuje od našeg. Srednje obrazovanje traje 4 godine i podeljeno je u dve celine. GCSE program obično traje dve godine. Nakon završenog GCSE programa upisuje se A-level program, koji takođe traje dve godine i predstavlja obavezan korak pre upisa na studije za britanske učenike, mada je ova diploma priznata i na svetskim univerzitetima. Svaki polaznik pored znanja iz odabrana četiri predmeta stiče radne veštine neophodne za studije, poput hvatanja beleški na engleskom jeziku na predavanjima, pisanja eseja, istraživanja, interaktivnih diskusija i kritičkog razmišljanja. A-level se upisuje posle završene druge ili treće godine naše srednje škole, pri čemu polaznik mora da ima minimum 16 godina. University Foundation program  tj. pripremna godina, namenjen je internacionalnim srednjoškolcima koji posle završene srednje škole žele da se pripreme za studije u Velikoj Britaniji.

Škola nalazi se u blizini centra Kembridža i okružena je prelepom tradicionalnom arhitekturom. Škola je smeštena u novoizgrađenoj zgradi i ponosi se vrhunskim kapacitetima. Poseduje izuzetno opremljene naučne laboratorije, učionice sa interaktivnim tablama, personalizovani centar za učenje, moderne IT prostorije, WiFi, odlično opremljenu biblioteku, kantinu, prodavnicu, kao i brojne sadržaje za relaksaciju i druženje učenika. Ovakvi kapaciteti je smeštaju među najbolje opremljene srednje škole u Engleskoj, a učenici ove škole postižu odlične rezultate na ispitima. Smeštaj je organizovan u rezidenciji u okviru kampusa škole u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom ili u porodičnom smeštaju.

Internacionalni koledž u Kembridžu

Profil škole

Profil škole

Školarina za 2022/23. godinu:
Kembridž – Cena nastave: od 31.485 £; cena smeštaja od 1s7.490 £
Kenterberi – Cena nastave: od 28.995 £; cena smeštaja od 12.990 £
London – Cena nastave: od 32.490 £; cena smeštaja od 18.495 £

Dodatni troškovi: Prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), registracija 300 £, bankarski troškovi, osiguranje, transferi sa aerodroma, putovanja, troškovi ispita, sportske članarine, depozit za knjige, povratni depozit za iznenadne troškove koji iznosi 2.200 £, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, avio karte, vize, Immigration Health Surcharge (obavezno osiguranje za strane student prilikom apliciranja za vizu), bankarski troškovi, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA
Zbog dugogodišnje saradnje koju Egida ima sa školom, našim kandidatima u zavisinosti od uspeha se garantuje stipendija do 50 % na cenu nastave! Za ostvarenje stipendije neophodno je uspešno položiti testove iz engleskog jezika i/ili matematike.

100% OXBRIDGE STIPENDIJA

Škola ima poseban projekat stimulisanja najboljih učenika sa 100% stipendije na cenu nastave i smeštaja za A level ili IB programa (3. i 4. razred srednje škole) za posebno talentovane đake koji su potencijal za upis na Oxford University i Cambridge University. Ova stipendija se isplaćuje nakon što učenik uspešno upišu prvu godinu jednog od ova dva univerziteta

cats college

Izdvajamo

  • Jedna od vodećih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji
  • Izvrsni akademski rezultati učenika i visoki standardi koje učenici postižu
  • Mirna i bezbedna lokacija, na samo 45 minuta od centra Londona
  • Najveći broj učenika u školi su internacionalni đaci

Ova škola organizuje jedan od najvećih univerzitetskih sajmova, na kome učestvuju univerziteti  kao što su KembridžOksfordLSEVarvik i Imperial. Manifestacija se organizuje ekskluzivno za studente CATS koledža, obezbeđujući im neprocenjivu mogućnost, pristup akademskim stručnjacima iz nekih od najboljih obrazovnih institucija u svetu.

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, kao i odgovarajući nivo znanja engleskog jezika, potvrđen međunarodnim sertifikatom (IELTS ili ekvivalent). Pored toga, svi polaznici prolaze intervju putem Skype-a sa akademskim osobljem škole. Škola zadržava pravo i da traži dodatne uslove za upis.

Egida zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Kako izgleda život đaka ove srednje škole saznajte kroz Egidin serijal “Svet je moje mesto”. Posetili smo učenike u školi i odlučili da sa vama podelimo njihovo iskustvo. Pogledajte epizodu naše emisije koja je emitovana na Radio Televiziji Vojvodine!

 

CATS College Cambridge

Cats College, New St, Cambridge CB1 2QR, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".