Škola

CIA - Centre International d'Antibes

Uzrast polaznika 12-15 i 16-17 godina

CIA – Centre International d’Antibes je organizacija letnjih škola jezika širom Francuske i pruža tinejdžerima vrhunsku uslugu učenja francuskog jezika i visokog nivoa bezbednosti. Svi programi  su all inclusive i uključuju standardni kurs jezika, pun pansion, smeštaj, zabavne aktivnosti, izlete, obezbeđenje i nadzor, prevoz organizovanim autobusom do centra ili plaže, povratni transfer od aerodroma u Nici do Kana ili od železničke stanice u Kanu.

Carnot kampus, u kom se održava nastava, smešten je u srcu Kana i najatraktivniji je kampus u gradu. Nalazi se na 15 minuta hoda do centra grada i plaže. U kampusu su sobe, učionice, restoran i kafeterija, otvoreni bazen, sportski tereni, prostorija sa računarima.

Francuski za decu Kan

Destinacija

Kan

Grad glamura i najprestižnijeg evropskog filmskog festivala, Kan je treći grad po veličini na francuskoj rivijeri. Ovaj grad prepun je velelepnih građevina, palata i luksuznih hotela i vrlo je popularna destinacija zbog svoje mediteranske klime i brojnih atrakcija, restorana i prodavnica koje mame turiste. Čuveno šetalište Kroaset (Croissete), Srpska ulica, marina sa najskupljim jahtama i slikanje na stepenicama Palate festivala (Palais des Festivals) gde se slikaju i filmske legende ne smeju se propustiti. Poseta starom gradu i šetnja krivudavim ulicama koje vode do sat-kule i crkve na brdu sa kog se pruža savršen pogled na zaliv je nezaobilazna. Monako, Nica i Sen Trope su blizu i interesantni za dnevne izlete.

Francuski za decu Kan, na Azurnoj obali

Nastava

Kurseve francuskog jezika vode visoko školovani i iskusni profesori. Standardni kurs uključuje 20 časova nedeljno. Čas traje 45 minuta. Nastava se održava 09:00-12:20 h, sa pauzama. Maksimalan broj polaznika u grupi je 15. Postoji opcija doplate za intenzivni kurs od 26 časova nedeljno. Nastava se održava 09:00-12:20 h svakog radnog dana i 13:45-16:00 h dva puta nedeljno u grupama od 8 polaznika. Nastava se ne održava prvog ponedeljka po dolasku kada se radi ulazni test na osnovu koga se polaznici raspoređuju u grupe prema nivou znanja.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Za polaznike su organizovane brojne vannastavne aktivnosti koje vodi iskusno školsko osoblje. Organizuju se jedna poludnevna (Antib, ostrva Lerins i Marineland okeanarijum – predstave sa kitovima i delfinima) i jedna celodnevna ekskurzija nedeljno (Monako, Nica, Aquasplash vodeni park). U ponudi su i razne poslepodnevne i večernje aktivnosti poput jedrenja, fudbala, košarke, odbojke na pesku, predstava, tematskih večeri, kabarea, disko i roštilj večeri i drugih. Uz doplatu, polaznici mogu odabrati neke od aktivnosti programa Kiosk poput odlaska u bioskop, kuglanja, poseta kanskom festivalu elektronske muzike, laser tag igre i slično.

 

Smeštaj

Smeštaj polaznika obezbeđen je u rezidenciji u kampusu ili u lokalnim porodicama.

Smeštaj u kampusu podrazumeva apartmane od dve dvokrevetne sobe, pri čemu sobe dele kupatilo (maksimalno 4 osobe). Obezbeđen je pun pansion, doručak, ručak i večera (švedski sto), a vikendom polaznici imaju ručak za poneti.

Porodični smeštaj obezbeđen je u porodicama koje su proverene od strane škole. Ovaj smeštaj uključuje dvokrevetnu sobu i pun pansion s tim da su doručak i večera u porodici (osim petkom uveče i tokom roštilj večeri), a ručak na kampusu (vikendom ručak za poneti). U oba vida smeštaja je posteljina obezbeđena, a potrebno je poneti svoje peškire. Sobe na kampusu se čiste osnovno svakog dana, a jednom nedeljno osoblje čisti sobe kompletno. Polaznici su odgovorni za izgled svojih soba. U porodičnom smeštaju polaznici imaju zadatak da održavaju red u svojoj sobi.

CIA - Centre International d'Antibes

90 Boulevard Carnot, 06400 Cannes, France

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".