Alpadia Language Schools

Alpadia Montreux-Riviera, Rue de la Gare 33, 1820 Montreux, Switzerland

Swiss Education Group letnji programi

SEG Swiss Education Group, Avenue des Alpes, Montreux, Switzerland

Collège du Léman - Summer Performing Arts With Juilliard

Route de Sauverny 74, 1290 Versoix, Switzerland

Alpadia Langauge Schools

Benediktinerkloster 5 6390 Engelberg CH– Switzerland

Institut Monte Rosa

Avenue de Chillon 57, 1820 Territet, Switzerland

Les Elfes letnji kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Les Elfes zimski kamp

Chemin de Cli 7, 1936 Verbier, Switzerland

Le Rosey

Instituto Le Rosey, 1180 Rolle, Switzerland

Rosenberg Camps

Höhenweg 60, 9000 St. Gallen, Switzerland

Ekskluzivni jezički kampovi u Švajcarskoj

Le Rosey

Program za 2021. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Cena: od 6260 CHF

Cenovnik

Instituto Le Rosey, 1180 Rolle, Switzerland

Ekskluzivni kampovi u Švajcarskoj,u školi Le Rosey, jednoj od najprestižnijih srednjih škola na svetu.

Škola

Le Rosey

Le Rosey je jedna od najprestižnijih i najatraktivnijih škola u Evropi. Od svog otvaranja 1880. godine, ponosi se svojim zahtevnim i pažljivo osmišljenim kurikulumom. Mnogi diplomci Le Rosey škole su prvobitno osetili sve prednosti ove škole pohađanjem jednog od letnjih kampova – to je mesto gde se pronalazi izbalansiran svakodnevni život i gde individualnost dolazi do izražaja uz istovremen osećaj pripadnosti internacionalnoj zajednici. Ovi principi su osnov duha Le Rosey škole.

Tokom letnjih meseci škola nudi različite programe. Cilj programa je da se izgradi harmonična, disciplinovana i integrisana zajednica u izuzetnom okruženju. Boravkom u letnjim kampovima detetu će biti ponuđen širok spektar organizovanih dešavanja, kursevi jezika, sportske i umetničke aktivnosti kao i ekskurzije osmišljene tako da svaki polaznik može da pokaže svoju individualnost, iskaže svoje talente i napreduje u svom razvoju. Boravkom u letnjim kampovima Le Rosey škole mladi ljudi će biti u prilici da upoznaju druge kulture, nacije i jezike, biće ohrabreni u svom osamostaljivanju i naučeni kako da postanu odgovorniji i nezavisni, a uz to će i otkriti prirodne lepote Švajcarske.

Upravnici i menadžeri kampa su stalno zaposleni u školi i aktivno učestvuju u društvenom životu ove prestižne internatske škole. Svim predavačima je nastavni jezik maternji i nastavne metode su specijalno osmišljene kako bi bile adekvatne za letnje učenje: razne aktivnosti koje uključuju predstave, istraživanja, tematske izlete, igranje uloga. Profesori umetnosti i sporta su izabrani prema svojim umećima, zrelosti, autoritetu i jakim moralnim principima. Obroke pripremaju školski kuvari koji su vrlo iskusni i profesionalni i koji obraćaju pažnju na kvalitet, izgled, ukus i izbalansiranost dnevnih obroka. Naglasak je na francuskoj kuhinji sa internacionalnim ukusima. Medicinsko osoblje je uvek u blizini da odreaguje ukoliko je potrebno. Tim kvalifikovanih doktora, kao i odlične bolnice, nalaze se na par minuta od kampusa.

ekskluzivni kampovi Švajcarska

Destinacije

Destinacije

Le Rosey ima pet različitih kampova na svoja dva kampusa: Rolle – na pola puta između Ženeve i Lozane, a na obali jezera, okružen planinama Jura prostire se na površini od 30 hektara, može se pohvaliti sa 15 zgrada različitih namena, desetinama sportskih terena i dr;

Schönried – u slikovitoj regiji Gstaad, u toku letnjih meseci ugošćava polaznike letnjih kampova u prelepim švajcarskim kolibama.

kamp u Švajcarskoj

Programi

LE CLASSIQUE (Lake Geneva Rolle Camp) - Uzrast od 8 do 15 godina

Ovaj kamp polaznicima nudi opciju izbora između 5 programa: OPCIJA 1 - francuski ili engleski jezik, 2 segmenta od po 75 minuta dnevno. Prosečan broj učenika u grupi je 12. Učenici se dele u grupe prema nivou znanja jezika (ima ih 5); OPCIJA 2 - košarka, fudbal ili tenis, 2 segmenta od po 75 minuta dnevno. Treninzi su timski i individualni, a pored fizičkog, akcenat se stavlja i na mentalno podučavanje, koje polaznici kasnije koriste na organizovanim turnirima; OPCIJA 3 - pozorište i niz drugih umetničkih i kreativnih aktivnosti osmišljenih da razviju talenat i maštu polaznika (istorija umetnosti, dizajn, produkcija...).OPCIJA 4- Leadership- program namenjen polaznicima starijim od 13 godina koji će naučiti decu da pomeraju svoje granice i da se snađu u situacijama koje su van njihove zone komfora kroz svakodnevne radionice i ekskurzije. OPCIJA 5 Tech -tokom programa ćete proći sva 3 modula: kodiranje, robotika i 3D dizajn da biste uspešno završili svoj projekat i prezentovali ga na kraju programa. Nakon završetka jednog od odabranih programa, polaznici imaju dodatne popodnevne i večernje aktivnosti, kao što su: sportska i akademska takmičenja, lov na blago, društvene igre, pravljenje nakita, orijentacija, igre oko bazena, tematske večeri, večeri specijalnih iznenađenja... Jednom nedeljno učenici idu na celodnevni izlet kako bi upoznali region u kome borave. Neki od izleta su: noćenje u planinskom zamku sa posmatranjem zvezda, odmor u kanuu na reci, kulturološke posete gradovima, „visinske“ avanture. Poslednjeg dana kampa polaznici prisustvuju ceremoniji dodele diploma. Veče se završava tradicionalnom oproštajnom večerom.

SUMMER SCHOOL (Lake Geneva Rolle Camp) - Uzrast od 8 do 15 godina

Ovaj kamp je na mnogo načina sličan Le Classique kampu: razlika je u tome što se više pažnje poklanja akademskom delu programa. Od stranih jezika moguće je učiti francuski, engleski i španski. Takođe postoji mogućnost pohađanja časova iz matematike uz časove jezika i 3 sata bavljenja sportom ili umetnošću dnevno. Nastava se odvija u časovima od 4 x 50 minuta koji se mogu kombinovati na sledeći način: intenzivni jezik: 4 časa jezika (engleski ili francuski); jezik: 2 časa engleskog + 2 časa francuskog ili španskog jezika; matematika i jezik: 2 časa matematike + 2 časa jezika (francuski, engleski ili španski). Časovi matematike se drže isključivo na engleskom jeziku. Pored jezika možete odabrati i sledeće programe: Leadership- program namenjen polaznicima starijim od 13 godina koji će naučiti decu da pomeraju svoje granice i da se snađu u situacijama koje su van njihove zone komfora kroz svakodnevne radionice i ekskurzije. Tech -tokom programa ćete proći sva 3 modula: kodiranje, robotika i 3D dizajn da biste uspešno završili svoj projekat i prezentovali ga na kraju programa. Prosečan broj učenika na nastavi je 10, maksimum 12. Svaki učenik bira 4 ili 5 aktivnosti od ponuđenih 25 (timski sportovi, sportovi na vodi, škola cirkusa, umetnost, nove tehnologije, jahanje...) Nakon večere organizuju se mnogobrojne društvene aktivnosti.

MY FAMILY (Schönried Campus) - Uzrast od 8 do 13 godina

Šunrid (Schönried) kampus se nalazi u idiličnom okruženju prelepog (Bernese Oberland) dela Švacarske. Deca će boravkom u ovom kampu zavoleti planinu, otkriti život na njoj i sve blagodeti koji takav život nudi. Jezici koji se uče su engleski ili francuski. Učenici se dele u grupe prema nivou znanja jezika. Okosnicu programa čine različite teme koje su podržane izletima u okolini. Fokus programa je na komunikaciji i poboljšanju razumevanja, vežbama čitanja, gramatici i proširenju rečnika. Nastava traje 2 i po sata svakog jutra uključujući i subotu. Nedelja je dan za izlete. Veličina grupe je između 5 i 10 polaznika. Polaznici koji su odabrali tronedeljni program, tokom prve dve nedelje programa će pre podne imati nastavu, dok je treća nedelja bez časova jezika, ispunjena avanturom i zabavom. U popodnevnim časovima (2 puta po 2 sata) polaznici kampa biraju neku od mnogobrojnih aktivnosti: planinske sportove, tenis, plivanje, fitnes, uvod u golf i umetnost, kuvanje. U večernjim satima se organizuju radionice različite tematike: kreativni pokret, rukotvorine, pravljenje nakita, kao i sportski turniri (fudbal, košarka, stoni tenis, badmington). Jednom nedeljno polaznici idu na celodnevni izlet. Dan se provodi u planinarenju, vožnji kanuom ili poseti Akvaparku. Pored toga, deca će imati priliku da provedu noć u planinarskom domu. Vikendom se organizuju roštilji, šoping ture, bioskop, igranke, kuglanje i još mnogo drugih načina zabave. Poslednje večeri polaznici će prisustvovati ceremoniji dodele nagrada gde će dobiti magazin kampa. Veče će biti zaokruženo oproštajnim roštiljem i igrankom.

EXCELLENCE CAMP - Uzrast od 12 do 16 godina

Ovo je jedinstven avanturistički program za oko deset odabranih polaznika koji su fizički spremni i puni avanturističkog duha. Za pohađanje ovog kampa, pored fizičke spremnosti, potrebno je i odlično znanje francuskog ili engleskog jezika, želja za učenjem i spremnost na timski rad. Program se sastoji iz dva dela: planinarski – grupa će otkrivati čari i staze Bernskih Alpa, penjati se na planinske vrhove i prelaziti glečere – fantastična avantura u srcu švajcarskih Alpa i spektakularnom okruženju! Ovo vrlo emotivno i uzbudljivo iskustvo, koje će deliti sa oko deset polaznika, posle čarobnih nedelju dana seli se sa planinskih vrhova na morsku obalu; morski - grupa dolazi do Sredozemnog mora gde se ukrcava na S/Y Ipharra brod , 34 metara dug katamaran koji je u vlasništvu škole, na kome će živeti nedelju dana i koje će provesti u krstarenju i obilasku mediteranskih ostrva. Ovo je siguran, dobro namešten brod koji ima 3 četvorokrevetne kabine sa kupatilom za smeštaj polaznika i kabine za članove posade. Ipharra je odlično opremljena i ima učionicu, ogromnu kabinu koji služi kao trpezarija/prostor za sastanke i bioskop. Brod ima i mali čamac za istraživanje, jedrilicu za jedrenje, morske bobove na električni pogon za istraživanje, kajak, opremu za skijanje na vodi u wakeboarding, satelitske komunikacione i navigacione sisteme. Deca će učiti kako da upravljaju velikom jahtom, koristeći i jedra i motore, vežbaće različite manevre i raditi u smenama. Takođe će naučiti i kako da izračunaju rutu putovanja koristeći mape i elektronsku navigacionu opremu. Odmaraće se i uživati u vodenim sportovima (plivanje, ronjenje, skijanje na vodi...). Tokom dve nedelje grupu će voditi nastavni par iz letnjeg kampa, pomagaće im planinski vodiči, a na moru će pomoć imati od članova posade broda. U cenu kampa je uključeno: doček na aerodromu i noćenje u Gštadu, sve aktivnosti, materijali i obroci tokom planinarske nedelje, let na kraju planinarske nedelje i transport do broda Ipharra, sve aktivnosti, materijal, izleti, smeštaj i hrana na brodu, povratni let do Ženeve na kraju programa, osiguranje za sve vreme boravka.

Le Rosey

Instituto Le Rosey, 1180 Rolle, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".