Les Roches

Les Roches Crans Montana, Switzerland - Global Hospitality Education, Route des Moulinettes, Crans-Montana, Switzerland

EU Business School

Theresienhöhe 28, 80339 München, Germany

Swiss Hotel Management School

Rue du Panorama 2, 1824 Caux/Montreux, Switzerland

Hotel Institute Montreux

Avenue des Alpes 15, 1820 Montreux, Switzerland

Glion Institute of Higher Education

Route de Glion 111 1823 Glion sur Montreux Switzerland

César Ritz Colleges

Cesar Ritz College, Le Bouveret, Route Cantonale 51a, 1897 Port-Valais, Switzerland

B.H.M.S. Business & Hotel Management School

Business and Hotel Management School - BHMS, Gütschstrasse 2-6, 6003 Luzern, Switzerland

Ostali fakulteti u Švajcarskoj

Braunwald

Chesieres-Villars

Cirih

Crans Montana

Cug

Engelberg

Gstaad

Lozana

Montagnola

Rolle

Sent Galen

Švajcarska

Verbije

Villars-sur-Ollon

Fakultet za menadžment u turizmu i hotelijerstvu, Švajcarska

César Ritz Colleges

Cesar Ritz College, Le Bouveret, Route Cantonale 51a, 1897 Port-Valais, Switzerland

Fakultet César Ritz i studije turizma i hotelijerstva  koje pruža imaju ogromnu reputaciju kvalitetnog obrazovanja za rukovodeće pozicije. Kvalifikacije koje dodeljuje ova škola priznate su širom sveta.

Fakultet

César Ritz Colleges

César Ritz Colleges Switzerland jedna je od vodećih svetskih obrazovnih institucija u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva, koja pruža jedinstvenu priliku za razvoj uspešne karijere. U 2021. ova institucija našla se na čak 7 mestu u svetu u kategoriji obrazovanja u oblasti hotelijerstva i turizma (prema: QS World University Rankings 2021). César Ritz ima jaku reputaciju u pružanju kvalitetnog obrazovanja za rukovodeće pozicijie u hotelijerstvu i turizmu, a kvalifikacije koje dodeljuje ova škola priznate su širom sveta.

Programi koje nudi škola se zasnivaju na filozofiji istoimenog osnivača škole, vlasnika čuvenog hotela Ritz-Paris, koji je širom sveta priznat kao začetnik luksuznih hotela. Uz naporan rad, inovacije, šarm i eleganciju, Cézar Ritz je postigao do sada neprevaziđenu karijeru u oblasti hotelske industrije. Bilo da želite da studirate na francuskom ili nemačkom govonom području Švajcarske, César Ritz ima dva kampusa u sledećim gradovima: Le Bouveret, Brig. Programi osnovih studija dostupni su u Le Bouveret i Brig-u, dok je master dostupan samo u kampusu u Brigu. Studiranjem i boravkom u različitim regijama, studenti su u prilici da otkriju različite aspekte čuvene švajcarske gostoprimljivosti.

César Ritz studije turizma

Destinacije

Bilo da želite da studirate na francuskom ili nemačkom govonom području Švajcarske, César Ritz ima tri kampusa u sledećim gradovima: Le Bouveret, Lucerne, Brig. Studenti osnovnih studija mogu birati da li će svoje studije započeti u kampusu Le Bouveret ili kampusu u Lucernu, ali se osnovne studije odvijaju u sva tri kampusa, dok je master dostupan samo u kampusu u Brigu. Studiranjem i boravkom u različitim regijama, studenti su u prilici da otkriju različite aspekte čuvene švajcarske gostoprimljivosti.

Osnovne studije

Bachelor of Arts in Hospitality Business Management program osnovnih studija odlikuje jak profesionalni fokus i namenjen je studentima koji žele karijeru na rukovodećim pozicijama u hotelijerskoj i ugostiteljskoj industriji. Diplomci hotelskog i turističkog menadžmenta imaju potencijal da započnu svoju karijeru na srednjem nadzornom nivou, uz posedovanje analitičkih i rukovodećih veština potrebnih za napredovanje ka širokom spektru pozicija na visokim rukovodećim mestima. Po uspešnom završetku programa, studenti dobijaju Cézar Ritz Colleges diplomu Bachelor of International Business in Hotel and Tourism Management, ali i američku diplomu Bachelor of Arts in Hospitality Business Management koju dodeljuje Washington State University (Carsons College of Business). Uslov za američku diplomu jeste minimum 2.5 CGPA nakon četvrtog semestra da bi se apliciralo za ovu kvalifikaciju. Na ovaj način, osnovne studije završavaju sa prestižnom evropskom i američkom diplomom.  Program traje 3 godine, odnosno 8 semestara  (svaki semestar traje 11 nedelja) + 2 semestra radna praksa posle (drugog i petog semestra) u trajanju od 4 do 6 meseci u Švajcarskoj ili ostatku sveta.

Master studije

Master of Arts in Hospitality and Tourism Entrepreneruship zasniva se na savremenom nastavnom programu koji priprema buduće preduzetnički nastrojene menadžere u ugostiteljstvu i turizmu da započnu svoj sopstveni biznis. Program je osmišljen kako bi zadovoljio sve akademske, profesionalne i lične potrebe studenata koji žele karijere na visoko rukovodećim pozicijama u hotelijerskoj i uslužnoj industriji. Studenti su po završetku programa spremni da započnu i uspešno vode održive i profitabilne biznise u izazovnom, konkurentnom globalnom okruženju. Program je akreditovan od strane University of Derby (UK) i Cézar Ritz Colleges Švajcarska (priznat od strane kantona Valais), a traje jednu godinu, odnosno 2 semestra od po 11 nedelja + 1 semestar radne prakse u trajanju od 4 do 6 meseci u Švajcarskoj ili ostatku sveta. Program završava tako što student radi biznis projekat (van kampusa).

Stručna radna praksa

Praksa u trajanju od 4 do 6 meseci je sastavni deo akademskog programa koji studentima daje priliku da primene stečeno znanje u realnom poslovnom okruženju. Studenti se tokom prvih godina studija pripremaju za radnu praksu zahvaljujući strukturi nastavnog programa koji se fokusira na operativne aspekte rada u hotelu, što im daje praktično razumevanje funkcionisanja i organizacije rada na svim nivoima. Prva radna praksa je uglavnom u domenu hrane i pića, a druga u domenu recepcije, hrane i pića, održavanja i čišćenja, administracije ili prodaje i marketinga. Minimalna bruto mesečna plata tokom radnog dela iznosi 2.212 CHF ako je praksa u Švajcarskoj. Za vreme trajanja radne prakse smeštaj i hrana nisu obezbeđeni. Student može sam da organizuje svoj smeštaj i obroke ili to može biti obezbeđeno u okviru same prakse ako se ona odvija u okvirnu nekog hotela.

Uslovi upisa

Nastava se odvija na engleskom jeziku, pa je prilikom apliciranja potrebno priložiti međunarodni sertifikat o jezičkom nivou (IELTS 5.5 ili ekvivalent za osnovne studije; IETLS 6.0 ili ekvivalent za master studije). Za osnovne studije se prilažu svedočanstva prethodnih godina školovanja i diploma srednje škole (ako učenik i dalje pohađa srednju školu, diplomu dostavlja naknadno). Za master studije prilaže se diploma osnovnih studija iz bilo koje oblasti i transkript položenih ispita. Napomena: svaki program može imati dodatne uslove za upis. Početak akademske godine je oktobar i april za sve programe, kao I januar i jul za oisnovne studije.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2023/24

Osnovne studije: 41.850 CHF (prva godina), 63.450 CHF (druga godina), 63.450 CHF (treća godina)

Master studije: 43.700 CHF (jedna godina se sastoji od 2 semestra po 11 nedelja + radni program)

Školarina uključuje: nastavu, smeštaj i hranu (izuzev kad traje radna praksa) i obavezne dodatne troškove (doček na aerodromu, boravišna dozvola, boravišni porez u Švajcarskoj, školska univeforma, studentska kartica, iPad, nastavni materijal, pristpu biblioteci, WiFi, savet I podrška osoblja, zdravstveno osiguranje tokom trajanja nastave, studentski konsultanti, pomoć prilikom traženja prakse, priprema za praksu, karijerno savetovanje/vođenje I drugo).

Dodatni troškovi: sigurnosni depozit 1500 CHF (od njega se oduzima osiguranje 140 CHF tokom trajanja radne prakse, kao I troškovi poput štete/gubitna školske imovine), transfer od/do aerodroma, viziranje pasoša, boravišna dozvola, osiguranje, avio karte, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Cezar Ritz nudi različite vrste stipendija u zavisnosti od potreba studenta. Za svaku stipendiju postoje propisani uslovi, kriterijumi i rokovi za apliciranje.

Smeštaj i troškovi života

Smeštaj polaznika organizovan je u rezidencijama koje imaju jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom, različitih kategorija. Školski smeštaj je obavezan za semester 1-5 za osnovne studije, a cenom je obuhvaćen smeštaj u standard dvokrevetnoj sobi sa privatnim kupatilom (kampusi Le Bouveret, Lucern) i smeštaj u deluks jednokrevetnoj sobi sa privatnim kupatilom (kampus Brig). Uz doplatu je moguće izabrati i druge opcije/kategorije smeštaja. Školarinom su obuhvaćeni obroci po sledećem principu: pun pansion radnim danima i polupansion vikendom (Le Bouveret, Lucern); ručak i večera radnim danima, vikendom studenti mogu sami kuvati u kuhinji (Brig).

MOGUĆNOST RADA

Stručna radna praksa sastavni je deo programa i plaćena je ako student radi praksu u Švajcarskoj. Studentima koji nisu deo Evropske Unije dozvoljen je rad do 15 sati nedeljno, a uslov za rad ostvaruje se nakon što su živeli minimum 6 meseci u Švajcarskoj.

César Ritz Colleges

Cesar Ritz College, Le Bouveret, Route Cantonale 51a, 1897 Port-Valais, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".