Ostali fakulteti u Švajcarskoj

Braunwald

Chesieres-Villars

Cirih

Crans Montana

Cug

Engelberg

Gstaad

Lozana

Montagnola

Rolle

Sent Galen

Švajcarska

Švarcze

Verbije

Villars-sur-Ollon

Škola

Les Roches

Les Roches fakultet osnovan je u Švajcarskoj 1954. godine i pruža osnovne i master studije u oblasti ugostiteljstva, turizma i event menadžmenta. Poseduje američku akreditaciju NECHE (New England Commission of Higher Education).  Rangiran je u top 3 najbolje svetske obrazovne institucije iz oblasti Hospitality & Leisure Management, po rezultatima QS World University Ranking. Međutim, ono što je ovom fakultetu možda i najbolja preporuka, jeste činjenica da čak 94% studenata na dan diplomiranja ima jednu ili više ponuda za posao!  Fakultet prati švajcarski model edukacije, koji stavlja akcenat na praktično učenje.

Les Roches ima tri internacionalna kampusa: Krans-Montana (Švajcarska), Marbelja (Španija) i Šangaj (Kina) koji obezbeđuju jedinstveno okruženje za učenje, sačinjeno od 100 različitih nacionalnosti.

Destinacija

Les Roches Crans-Montana

Les Roches Crans-Montana kampus smešten je u prelepim švajcarskim Alpima, u blizini svetski poznatog skijališta Crans-Montana, i vodeći je Les Roches kampus koji spaja tradiciju sa vrhunskim inovacijama. Les Roches Crans-Montana je najsavremenije okruženje za obrazovanje u oblasti ugostiteljstva.

Savremeno okruženje i nastavni program uzdižu preduzetničke veštine svakog studenta.

Kampus ima pet restorana i dva bara, sportske terene, fitnes centar i otvoreni bazenu. Kampus se posebno ponosi laboratorijom za inovacije i studiom za digitalne medije.

Osnovne studije

Program osnovnih studija BBA in Global Hospitality Management traje 2.5 ili 3.5 godina (7 semestara). Tokom programa, studenti pohađaju dve obavezne prakse u trajanju od jednog semestral (2. i 5. semestar). U toku 3. i 4. semestra studenti imaju mogućnost odlaska u jedan od ostalih kampusa Les Roches fakulteta.

U poslednjem semestru, studenti se odlučuju za jednu od 3 specijalizacije:

  • Hospitality Entrepreneurship,
  • Digital Marketing Strategies,
  • Hotel financial performance management.

Program za 2024/25. godinu

Skinite PDF

Master i MBA studije

Master program Hospitality Strategy and Digital Transformation traje 18 meseci i jedini je takav program na svetu. Osmišljen je da studente usavrši u unapređenju ugostiteljske industrije. Dva semestra su podeljena u tri segmenta: digitalnie tehnologije i inovacije u sektoru ugostiteljstva; razvijanje održivih strategija i poslovnih modela; upravljanje organizacijama.

MBA studije (Master of Business administration)  traju 1 godinu (2 semetra). U okviru drugog smestra, studenti mogu da se odluče za jednu od dve specijalizacije: Advanced Revenue and Performance Management ili Hospitality Entrepreneurship and Business Development.

POSTDIPLOMSKE STUDIJE Program International Hospitality Management u trajanju od 12 meseci je najpopularniji postdiplomski program u okviru La Roches univerziteta.

Letnji program

Les Roches kampus u Švajcarskoj organizuje letnji program za one polaznike koji na kratko žele da iskuse akademski i studentski život na ovom fakultetu i na taj način eventualno olakšaju donošenje odluke o upisu nekog od akademskih programa. Postoji opcija pohađanja jedne ili dve nedelje, za dve uzrasne grupe (15-17 i 18-26). Za pohađanje programa potreban je sertifikat o nivou engleskog (IELTS 4.5, TOEFL 450) ili preporuka profesora engleskog jezika.

Uslovi upisa

Osnovne studije: minimum 17,5 godina u trenutku početka programa, diploma srednje škole, sertifikat o nivou engleskog jezika ne stariji od 1 godine (TOEFL 525, IELTS 5.5, Cambridge), CV, esej od 300 reči, prijemni ispit (pisana vežba i intervju).

Master studije: minimum 21 godina, diploma osnovnih studija, sertifikat o nivou engleskog jezika, ne stariji od 1 godine (TOEFL 525, IELTS 5.5, Cambridge)

Cene i stipendije

ŠKOLARINA za 2024/2025. godinu

 Osnovne studije: 46.445 CHF (I semestar), 90.010 CHF (III I IV semestar),  71.560 CHF (VI i VII semestar)

Cena osnovnih studija zavisi od izabranog smera i trajanja osnovnih studija. U cenu programa uključeno je: nastava, nastavni materijal i knjige, zdravstveno i osiguranje od nesreće.

 Master studije: od 49.115 CHF  – 48.770 CHF (2 semestra)

U cenu programa je uključeno: nastava, nastavni materijal, Digital Coding Boot Camp, zdravstveno i osiguranje od nesreće, specijalistička ekskurzija (povratni avonski prevoz, smeštaj, polupansion, obilazak kompanija)

MBA studije: 70.130 CHF- u cenu je uključeno: nastava, nastavni materijal, zdravstveno i osiguranje od nesreće, specijalistička ekskurzija (povratni avionski prevoz, smeštaj, polupansion, obilazak kompanija).

POSTDIPLOMSKE studije: od 27.180 CHF do 30.180 CHF – cenu je uključeno: nastava, nastavni materijal, zdravstveno i osiguranje od nesreće, specijalistička ekskurzija (povratni avionski prevoz, smeštaj, polupansion, obilazak kompanija).

Dodatni troškovi: regsitracija 275 CHF, povratni depozit 1000 CHF, administrativna taksa 150 CHF, troškovi smeštaja, eventualno dodatno osiguranje, opciona, životni troškovi i lični troškovi studenta, viza, avio-karte i drugi nepomenuti troškovi.

 STIPENDIJA

Fakultet ima ograničen broj i iznos stipendija, koje se određuju individualno.

MOGUĆNOST RADA

Internacionalni NON-EU studenti u Švajcarskoj mogu raditi nakon 6 meseci od početka studija, maksimalno 15 sati nedeljno tokom školske godine ili puno radno vreme za vreme školskog raspusta.

Smeštaj i troškovi života

Les Roches Crans–Montana ima 18 stambenih zgrada koje se nalaze u kampusu, a svaka od njih je udaljena samo nekoliko minuta hoda od restorana, barova i akademskih objekata. Većina meštaja nudi zadivljujući pogled na okolni alpski pejzaž. Sobe mogu imati sopstveno kupatilo ili spoljna kupatila, krevet i radni sto za učenje. Većina zgrada ima zajedničke prostore, kao što su prostori za sastanke, kuhinje i prostorije za pranje veša. Studenti starijih godina mogu izabrati da žive van kampusa (od 6. semestra) Postoje brojni privatni stanovi za iznajmljivanje u Crans-Montani i širom okoline. Cene smeštaja zavise od dužine boravka, programa upisa i vrste smeštaja (od 5.950 CHF po semestru).

NAPOMENE

  • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
  • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta. Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
  • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
  • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
  • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Les Roches

Les Roches Crans Montana, Switzerland - Global Hospitality Education, Route des Moulinettes, Crans-Montana, Switzerland

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".