International School of Milan

INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN Via I Maggio, 20 - 20021 Baranzate (MI)

H-Farm International School

H-FARM CAMPUS, Via Adriano Olivetti, 1, 31056 Roncade, TV, Italy

CCI - Canadian College Italy

Via Camillo Benso Conte di Cavour, 13, 66034 Lanciano, CH, Italy

Državne srednje škole

Italy

Ostale srednje škole u Italiji

Firenca

Kolorno

Linjano

Orbetelo

Rim

Taormina

Trst

Verona

Vijaređo

Privatna srednja škola u Italiji, nastava na engleskom jeziku

CCI - Canadian College Italy

Program za 2021/22. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Via Camillo Benso Conte di Cavour, 13, 66034 Lanciano, CH, Italy

Srednja škola u Italiji CCI pruža učenicima iz celog sveta nastavu na engleskom jeziku po kanadskom obrazovnom sistemu. Specifična je njena lokacija u srednjevekovnom gradiću. Učenici imaju i časove italijanskog jezika, kako bi mogli da iskuse boravak u Italiji na pravi način.

Škola

CCI - Canadian College Italy

Canadian College Italy je pripremna, internatska škola za upis na univerzitete koja se nalazi u centru italijanskog gradića Lanćana. Škola nudi kulturno bogat i akademski zahtevan srednjoškolski nastavni program. U Italiji postoji od 1995. godine, a u Evropi je debitovala kao prva kanadska škola u Italiji koja nudi nezavisan srednjoškolski program. Danas je jedina kanadska privatna škola u Italiji.

Radeći pod nadzorom Ministarstva prosvete Ontarija (Kanada), CCI priprema učenike za upis na univerzitete u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi ili Evropi. Od svog osnivanja, škola se razvila u kvalitetnu privatnu obrazovnu ustavnu u kojoj se nastava odvija na engleskom jeziku za internacionalne učenike. Akademsku ponudu čini kanadski srednjoškolski program koji se sastoji od četiri godine (ekvivalent našoj srednjoj školi) i tokom kojeg se pohađaju predmeti poput matematike, hemije, fizike, biologije, društvenih nauka, engleski jezik, dodatni jezik (italijanski, francuski), umetnost, gluma.

Smeštaj učenika organizovan je u školskim rezidencijama. Rezidencija za dečake nalazi se na poslednjem spratu školske zgrade, dok je rezidencija za devojčice smeštena u centru grada na samo par minuta hoda od škole. Smeštaj uglavnom podrazumeva dvokrevetne do četvorokrevetne sobe sa privatnim ili zajedničkim kupatilom. Školarina obuhvata sva tri obroka koji se pretežno služe u kantini u muškoj rezidenciji. Slobodno vreme učenika predviđeno je za različite aktivnosti u zavisnosti od interesovanja. Tu su sportski klubovi poput košarke, odbojke, fudbala, ragbija, joga, pilates, crossfit, xali i sportske aktivnosti poput skijanja, ronjenja, plesa, jahanja i drugih. Za onu decu koja nisu ljubitelji sportova, tu je klub kuvanja, fotografije, ekologije, sviranje gitare, filmski klub, društvene igre, kreativno pisanje i još mnogo toga.

Srednja škola u Italiji

Profil

Profil

  • Lokacija škole: Lanciano, u blizini Peskare
  • Godina osnivanja: 1995.
  • Religija: nereligijska
  • Tip škole: koledž mešovite strukture (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 14-19 godina
  • Broj učenika: 80
  • Najbliži aerodrom:  Peskara
  • Nastavni program: Ontario Secondary School Diploma 

Cena za internacionalne učenike za školsku 2021/22.: 39.000 € po godini (nastava, smeštaj, depozit).

Dodatni troškovi: prijava 10.700 rsd (ili 90 €), aplikacija (70 €), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforma (500-600 €), avio karte, vize, transferi…

STIPENDIJA Škola odlučuje od slučaja do slučaja i dodeljuje stipendije u određenom procentu učenicima koji imaju odlična akademska postignuća, izuzetne talente, vannastavne uspehe, sportske uspehe ili drugo.

Srednja škola u Italiji

Izdvajamo

CCI nudi jedinstvene podsticaje i mogućnost budući da se učenje i život odvijaju u Italiji, kolevci renesanse i polazne tačke savremene zapadne civilizacije. Učenici direktno doživljavaju drevnost i savremenost Evrope, kako formalno tako i neformalno, kroz redovno organizovane školske izlete i kroz svakodnevni život u savremenom gradu koji je vrlo svestan svoje viševekovne istorije. Učenici koji tek dolaze u školu  podstiču  se da pohađaju časove italijanskog jezika, kako bi se što lakše integrisali u zajednicu i mogli da iskuse boravak u Italiji na pravi način. Od učenika se očekuje da poštuju školska pravila, kako tokom nastave tako i tokom vannastavnih aktivnosti i slobodnog vremena.

Uslovi upisa

Škola zadržava diskreciono pravo upisa učenika na osnovu njihove procene prethodnog akademskog uspeha i znanja engleskog jezika. Prilikom prijave potrebno je priložiti prevode svedočanstava prethodnih školskih godina, tri pisma preporuke i aplikaciju škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

CCI - Canadian College Italy

Via Camillo Benso Conte di Cavour, 13, 66034 Lanciano, CH, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".