Ostale srednje škole u Italiji

Firenca

Kolorno

Linjano

Orbetelo

Rim

Salerno

Taormina

Trst

Verona

Vijaređo

Škola

H-Farm International School

H-Farm International School Treviso škola deo je mreže internacionalnih škola koju je razvio H-Farm, koji je jedan od najznačajnijih evropskih centara za inovacije, preduzetništvo i obrazovanje. Osnovna misija ove mlade škole jeste podsticanje razvoja kreativnosti kod dece upotrebom digitalne tehnologije i akademskih projekata, u cilju razvoja pismenih mladih ljudi koji će moći uspešno da se suoče sa lokalnim i globalnim izazovima.

Kampus škole nalazi se u opštini Roncade (Portegrandi), podjednako udaljen od Venecije i Trevisa (oko 25 minuta vožnje do oba grada). Prostire se na velikom prostoru od preko 51 hektara koji ima čak 27 parkova, učionice i laboratorije za sve vrste nastave, sportske objekte (fudbal, ragbi, skejt park…) rezidencije, kantinu i još mnogo toga. Ovaj savremeni obrazovni centar može da primi oko 2000 učenika.

Akademsku ponudu čini IB Diploma Program koji predstavlja vodeći program u internacionalnom srednjoškolskom obrazovanju. U nastavi se koristi Apple pristup učenju uz pomoć tehnologije i time H-Farm spada u najinovativnije škole u svetu, ali i jedna od retkih škola u Italiji koja ima Apple sertifikat (Apple Distinguished School). Smeštaj učenika organizovan je u dve rezidencije koje se nalaze u kampusu  (jednokrevetne i dvokrevetne sobe), a u kojima su i mini-market, kantina i dnevna soba za druženje učenika.

Profil škole

Profil škole

Lokacija škole: opština Roncade, provincija Treviso (25 km severno od Venecije).

Godina osnivanja: 2016.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita, dečaci i devojčice

Starosna struktura: 3-18 godina

Broj učenika: oko 550 (20% su internacionalni studenti)

Najbliži aerodrom: međunarodni aerodrom Marko Polo, Venecija (10 minuta)

Nastavni program: IB International Baccalaureate Diploma Program.

Cena za internacionalne učenike, za školsku 2024/25 godinu:  48.000 € (smeštaj, nastava, obroci).

Dodatni troškovi: prijava na program 3.000 €, registracija 15.000 RSD (130 €), ispiti za IB Program (oko 1000 €), dodatna registracija za kasnu prijavu u školu (posle januara, iznosi 1000 €), dodatni vannastavni troškovi, boravišna dozvola,viza, avio karte, transferi, troškovi ekskruzija i izleta, lični troškovi, bankarski troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Škola nudi nekoliko stipendija za one učenike koji pokažu najviše potencijala. Polaže se prijemni ispit i radi se online test radi procene kandidata. Napomena: period apliciranja za stipendiju traje do kraja marta.

Izdvajamo

Izdvajamo

H-Farm je jedna od 500 Apple Distignuished Schools. Biti član ove male grupacije podrzumeva inovaciju u učenju i podučavanju. Ovakve škole imaju Apple viziju učenja uz upotrebu tehnologije i time spadaju u najinovativnijee škole u svetu. H-Farm je globalno priznata škola ovlašćena da nudi IB Diploma Program koji spada u vodeći program u internacionalnom srednjoškolskom obrazovanju. Osnovna misija škole jeste razvoj učenika da budu međunarodno orijentisani građani i da oblikuju sopstvenu budućnost u globalnoj zajednici koja se brzo menja. Kroz inovativno okrženje za  učenje i razvoj odnosa zasnovanog na saosećanju i poštovanju, škola omogućava učenicima da postanu sigurni u sebe, kreativni i spremni na saradnju sa drugima.

Uslovi upisa

Deca polažu prijemni ispit iz matematike i engleskog jezika (neophodno je da dete ima B2 nivo engleskog jezika). Nakon prijemnog ispita deca imaju Skype intervju sa akademskim direktorom škole. Neophodno je priložiti i svedočanstva prethodnih godina školovanja. Standardni period apliciranja je od decembra do januara za početak školske godine od jeseni, ali se može upisati i kasnije ako dete zadovolji uslove upisa (kasniji upis ima registraciju koja iznosi oko 1000 EUR).

Egida zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje s  u vam se  najviše svidele.

Program za 2024-5. godinu

Skinite PDF

Video

H-Farm International School

H-FARM CAMPUS, Via Adriano Olivetti, 1, 31056 Roncade, TV, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".