International School of Milan

INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN Via I Maggio, 20 - 20021 Baranzate (MI)

H-Farm International School

H-FARM CAMPUS, Via Adriano Olivetti, 1, 31056 Roncade, TV, Italy

CCI - Canadian College Italy

Via Camillo Benso Conte di Cavour, 13, 66034 Lanciano, CH, Italy

Državne srednje škole

Italy

Ostale srednje škole u Italiji

Firenca

Kolorno

Linjano

Orbetelo

Rim

Taormina

Trst

Verona

Vijaređo

Internatska srednja škola u Milanu

International School of Milan

INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN Via I Maggio, 20 - 20021 Baranzate (MI)

Internatska srednja škola u Milanu International School of Milan osnovana je pre više od 60 godina i ubraja se u škole sa najdužom tradicijom u Milanu.

Nastavni program: IB International Baccalaureate Diploma Program

Škola

International School of Milan

International School of Milan osnovana je pre više od 60 godina i ubraja se u škole sa najdužom tradicijom u Milanu. Prepoznata je kao institucija visokih standarda u edukaciji i progresivnim nastavnim planom i programom. Raznolika zajednica sa učeničkim telom preko 50 nacionalnost ubraja je u vodeće internacionale škole, a od ukupnog broja učenika čak polovina potiče iz različitih krajeva sveta.

Kampus škole nalazi se na samo pola sata od centra Milana, u delu grada koji nosi naziv Barazante, a zadovoljava najviše međunarodne standarde kada je reč o opremljenosti. Pored učionica i internata tu su tri biblioteke, istraživački centar, pozorište (kapaciteta do 250 učenika), laboratorije i naučni kabineti, kreativni i muzički studio, sportski kompleks i tereni na otvorenom, kafe, kantina i školski lekar. Akademsku ponudu čini IB Diploma Program koji se sastoji od 6 grupacija predmeta (jezik i literatura, prirodne i društene nauke, matematika, umetnost..), a koji učenike priprema za dalji upis univerziteta.

Vreme posle nastave predviđeno je za različite aktivnosti, a ponudu čine sportovi poput odbojke, košarke, plivanja, tenisa, bejzbola, ragbija, golfa, atletike i mnogih drugih. Tu su i mnoge druge aktivnosti poput umetnosti (gluma, pisanje scenario, režija, slikanje, crtane, moda, fotografija..), časova kuvanja, odlasci u pozorište, putovanja u druge italjanske gradove i regije (Rim, Firenca, Bergamo…). U septembru 2018. škola otvara vrata svog novog internata koji ima kapacitet smeštaja za skoro 50 učenika uzrasta od 14 do 18 godina, a koji ima sve što je potrebno za bezbedan boravak dece. Pored soba (jednokrevetne i dvokrevetne sa kupatilom) deca imaju mogućnost da koriste rekreativne i edukativne prostorije, zatvoreni bazen, teretanu, TV, internet i kantinu.

Profil škole

Profil škole

Lokacija škole :  Milano, Italija

Godina osnivanja: 1958. godina

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita, dečaci i devojčice

Starosna struktura: 14-18 godina

Broj učenika: oko 880 (45 učenika živi u internatu)

Najbliži aerodrom: aerodrom Milan Malpensa MXP

Nastavni program: IB International Baccalaureate Diploma Program.

Cena za internacionalne učenike, za školsku 2024/25 godinu:  39.185 € – 46.215 € po godini  u zavisnosti od razreda koji se upisuje i odabranog smeštaja (jednokrevetna ili dvokrevetna soba).

Dodatni troškovi: registracija 15.000 RSD (130 €), prijavna taksa škole 900 €,  taksa za nove učenike (3600 €; plaća se samo jednom tokom školovanja), ručak u školi (1590€ – 1638 € po godini), dodatna školski troškovi, dodatni vannastavni troškovi, boravišna dozvola,viza, avio karte, transferi, troškovi ekskruzija i izleta, lični troškovi, bankarski troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

  • Škola sa najdužom tradicijom u Milanu,
  • Izuzetan i savremen internacionalni kampus
  • IB Diploma Program
  • Široka ponuda aktivnosti posle nastave

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti svedočanstva za minimum dve prethodne godine školovanja. Uz to škola zadržava pravo da traži dodatna dokumenta poput preporuke profesora ili druga dokumenta na uvid. Ako škola proceni da za to ima potrebe, radi se test evaluacije znanja iz matematike ili engleskog jezika. Takođe, kandidati se pozivaju na upoznavanje sa direktorom ili se intervju obavlja putem Skype-a.

Egida zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje s  u vam se  najviše svidele.

Video

International School of Milan

INTERNATIONAL SCHOOL OF MILAN Via I Maggio, 20 - 20021 Baranzate (MI)

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".