CCI - Canadian College Italy

Via Camillo Benso Conte di Cavour, 13, 66034 Lanciano, CH, Italy

Državne srednje škole

Italy

Ostale srednje škole u Italiji

Firenca

Linjano

Milano

Orbetelo

Rim

Sijena

Taormina

Trst

Verona

Vijaređo

Privatna srednja škola u Italiji, nastava na engleskom jeziku

CCI - Canadian College Italy

Program za 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Via Camillo Benso Conte di Cavour, 13, 66034 Lanciano, CH, Italy

Srednja škola u Italiji CCI pruža učenicima iz celog sveta nastavu na engleskom jeziku po kanadskom obrazovnom sistemu. Specifična je njena lokacija u srednjevekovnom gradiću. Učenici imaju i časove italijanskog jezika, kako bi mogli da iskuse boravak u Italiji na pravi način.

Škola

CCI - Canadian College Italy

Canadian College Italy je pripremna, internatska škola za upis na univerzitete koja se nalazi u centru italijanskog gradića Lanćana. Škola nudi kulturno bogat i akademski zahtevan srednjoškolski nastavni program. U Italiji postoji od 1995. godine, a u Evropi je debitovala kao prva kanadska škola u Italiji koja nudi nezavisan srednjoškolski program. Danas je jedina kanadska privatna škola u Italiji. Radeći pod nadzorom Ministarstva prosvete Ontarija (Kanada), CCI priprema učenike za upis na univerzitete u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi ili Evropi. Od svog osnivanja, CCI internatska škola je izrasla u kvalitetnu privatnu školu na engleskom jeziku kako za Kanađane, tako i za internacionalne učenike. Za razliku od većine kampusa severnoameričkih škola, ovaj kampus se nalazi u istorijskom centru grada Lanćana. Smeštaj je u školskom internatu, koji se nalazi na pešačkoj udaljenosti od škole. U internatu su učenicima na raspolaganju dvokrevetne ili četvorokrevetne sobe. Dečaci i devojčice su smešteni u odvojenim zgradama. Većina obroka se služi u trpezariji muškog internata.

Srednja škola u Italiji

Profil

Profil

  • Lokacija škole: Lanciano, u blizini Peskare
  • Godina osnivanja: 1995.
  • Religija: nereligijska
  • Tip škole: koledž mešovite strukture (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 14-19 godina
  • Broj učenika: 80
  • Najbliži aerodrom:  Peskara
  • Nastavni program: Ontario Secondary School Diploma
  • Cena: 37.000 € po godini za smeštaj u internatu. Cene za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 10.700 rsd (ili 90 €), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, avio karte, vize, transferi…

STIPENDIJA Škola odlučuje od slučaja do slučaja i dodeljuje stipendije u određenom procentu učenicima za koje odluči da zaslužuju, u zavisnosti od akademskog uspeha, izuzetnog talenta vannastavnih uspeha…

Srednja škola u Italiji

Izdvajamo

CCI nudi jedinstvene podsticaje i mogućnost budući da se učenje i život odvijaju u Italiji, kolevci renesanse i polazne tačke savremene zapadne civilizacije. Učenici direktno doživljavaju drevnost i savremenost Evrope, kako formalno tako i neformalno, kroz redovno organizovane školske izlete i kroz svakodnevni život u savremenom gradu koji je vrlo svestan svoje viševekovne istorije. Učenici koji tek dolaze u školu  podstiču  se da pohađaju časove italijanskog jezika, kako bi se što lakše integrisali u zajednicu i mogli da iskuse boravak u Italiji na pravi način. Od učenika se očekuje da poštuju školska pravila, kako tokom nastave tako i tokom vannastavnih aktivnosti i slobodnog vremena.

Uslovi upisa

Škola zadržava diskreciono pravo upisa učenika na osnovu njihove procene prethodnog akademskog uspeha i znanja engleskog jezika. Prilikom prijave potrebno je priložiti prevode svedočanstava prethodnih školskih godina, tri pisma preporuke i aplikaciju škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

CCI - Canadian College Italy

Via Camillo Benso Conte di Cavour, 13, 66034 Lanciano, CH, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".